Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Witam
Bracia mam problem ze swoim motocyklem GSX 1200! Zaczęło się od czyszczenia i regulacji gaźników, po regulacji miało być dobrze tylko że motocykl przestał chodzić na ssaniu( obroty spadały zamiast rosnąć), później oddałam go na ponowne przeregulowanie i po tym było prawie dobrze, choć teraz pojawił się następny problem szarpanie przy ruszaniu i tak jest do 3000 obr.( technikę jazdy mam opanowaną). Najbardziej co mnie denerwuje to dziura w obrotach przy 5000 i takie uczucie jakby go coś "trzymało" przez pewien czas ( przy 4500 obr. ma największy moment) więc wydaje mi się że tak nie powinno być i kiedyś tak nie było! Filtr był czyszczony gaźniki też! A może ktoś ma serwisówkę do tego modelu bądź dane o ustawieniach gaźników?
Pomóżcie
u mnie po czyszczeniu/regulacji gaznikow motocykl tez dziwnie sie zachowywal m.in. brakowalo mu mocy. Nie mam pojecia czy to ma zwiazek z Twoim przypadkiem ..ale po czasie wszystko wrocilo do normy. Nasz AdamOSA stwierdzil ze to przez czyszczenie ..ze normalnie dysze sa uszczelniane przez jakies zanieczyszczenia ..a po ich usunieciu moglo sie tak dziac.
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
Miałem podobny problem w GSF1200, po regulacji gaźników dół przy 4500 obr. znikł. Okazało się, że na 3-im gaźniku śruba regulująca przepustnicę była wykręcona na 4 obroty, a powinna być na 3 obr.
Cześć!
Dzięki za rady ! Będę musiała sprawdzić jak to wygląda! Mam problem z poszukaniem ustawień KEIHIN-ów bo niestety to nie są MIKUNI! Gaźniki mam chyba ustawione na 2 albo nawet a 1,75 obrotu może to rzeczywiście zbyt mało!
Pozdrawiam ciepło