lakierowanie owiewki bocznej pomocy

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

witold86

lakierowanie owiewki bocznej pomocy

Post autor: witold86 »

witam byc moze z braci lub sióstr jest ktos kto zna sie na lakierowaniu, mianowicie jedna boczna owiewka w moim moto byla peknieta wiec chcialem ja naprawic sam, zywica od srodka od wewnątrz szpachel, podklad w sprayu , farba w sprayu dobrana z mieszalni i lakier bezbarwny na koniec ale akrylowy słyszałem ze akrylem sie nie maluje minęło 24 godziny od położenia bezbarwnego akrylu na calosc a lakier jest miekki i matowy co z tym robic czy na to moge polozyc teraz zwykly lakier bezbarwny(nie akrylowy) czy to sie pogryzie? generalnie efekt jest kiepski owiewka nie ma wogole polysku a pasta polerska nie zalatwi tu sprawy i lakier jest miekki co robic teraz?
DiElektryk
Naciagacz Łańcucha
Województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Re: lakierowanie owiewki bocznej pomocy

Post autor: DiElektryk »

Wydaje mi się, że pasta sprawę połysku załatwić powinna, skoro był akryl nie kładź innego. Lakier który dorobiłeś był z utwardzaczem? Jeżeli nie to jest to powód jego miękkości. Lakier z utwardzaczem ma krótką "żywotność" i po dorobieniu trzeba lecieć malować.
było Jajo 600, jest SiBiaR F4 + wycieczkowóz DL650

tel. 794 749 776
Alarmy, CB Radia, Xenony i inne zabawki :)
KABOauto.pl
witold86

no wlasnie pasta polerska sprawy nei poprawia absolutnie pasta tempo nic nei zmienia lakier z mieszalni oczywiscie ze byl z utwardzaczem tu chodzi o kolejny lakier ktory położyłem na ten lakier z mieszalni"kolor" a kolejny to bezbarwny akryl słyszałem ze takich rzeczy sie nei robi napiszcie mi czy na ten akryl moge położyć bezbarwny zwykly "nie akrylowy". bo chce montować na moto a stoję w miejscu:)
Dany
BS Admin
BS Admin
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 173
Otrzymane Polubienia: 19
Kontakt:

Post autor: Dany »

Jeszcze nie tak dawno były w sprzedaży tylko akrylowe lakiery i jakieś renowacje :)
Ale do rzeczy, lakier akrylowy jest jak najbardziej poprawny ( sam w sobie ) tylko na jaki lakier Ty go nałożyłeś ?
Żeby nie było tak że bazę ( kolor ) jest w wodnym a bezbarwny ( klar ) to akryl - nie działa
Czy mówiłeś kolesiowi ( bo rzadko spotyka się dziewczyny w mieszalniach ) że to na plastik... ?
Do takich zestawów dodają tzw. zmiękczacz który odpowiada za elastyczność lakieru na elementach plastikowych ( inaczej by pękał ) - dodany w nadmiarze dokładnie tak reaguje ( miękki i matowy ).
Zmyć i położyć ponownie :( ( z zachowaniem kolejności i spójności materiałów - jak akryl to wszystko z akrylu... )
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
witold86

wielkie dzieki chlopaki koles w mieszalni oczywiscie widzial ze lakier jest na owiewke motocyklowa nie w tym wina mysle tylko w tym ze nie umiejetnie położyłem lakier bezbarwny czyli klar z tego co sie dowiedzialem to nie ma w sprzedaży innych lakierow sa tylko akrylowe bezbarwne nie ma co sie oszukiwać umiejetnosci tez sa potrzebne he :) dalem do lakiernika by polozyl mi lakier bezbarwny tylko na to za dwa dni odbiór owiewki i zobaczymy jaki to bedzie efekt pozdrawiam. a swoja droga dalem motocykl do regolacji gaznikow i synchronizacji zaworow a motocykl nadal wariuje jak stwierdzil mechanik "konczy sie silnik" co kolwiek to znaczy hhmm jest gorzej niz bylo przed oddaniem a w dodatku widze ze air box jest nie szczelny byc moze stad te wariacie (pewnei wogole nie sciagal gaznikow do czyszczenia skoro tego nie widzial- magik) szczegoly sa opisane w innym moim temacie. masakra sa mtego nei zrobie a niestety nie wyrzucę pieniedzy kolejnych w bloto iei wiem co robic chyba go zajezdze i tyle he:) czas pomyslec o innym moto chyba gdzie chociaż mechanik bedzie potrafil go zrobic . pozdrawiam wszystkich
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

witold86 pisze:iei wiem co robic chyba go zajezdze i tyle he:)
Super... Weź olejną i pomaluj owiewkę pędzlem. Po co ci akrylowy klar. HE :)
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
DiElektryk
Naciagacz Łańcucha
Kontakt:

o moto poczytaj i popytaj na forum gsxf.pl

tel. 794 749 776
KABOauto.pl
Dany
BS Admin
BS Admin
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 173
Otrzymane Polubienia: 19
Kontakt:

Post autor: Dany »

Oj...
Będzie jakiś banik za reklamę innych for... i nie tylko... :angry_smile:
Hehehe... 8)
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
DiElektryk
Naciagacz Łańcucha
Kontakt:

aj tam aj tam :wink:

tel. 794 749 776
KABOauto.pl
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

"Oj tam Oj tam" się mówi i uważa się na linki i sznurki :twisted: :angry_smile:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
ODPOWIEDZ