Intruder 1500. Hamulec trzyma
-
- Podpatrywacz
- Województwo: wielkopolskie
- Otrzymane Polubienia: 1
Intruder 1500. Hamulec trzyma
Witajcie. Jako ,że za mechanika się nie mam piszę z zapytaniem oto co przytrafiło się mojej "smoczycy"... wiec jest to intruder 1500 z 2000r z jedną tarczą z przodu. Motocykl ma zmieniony plyn hamulcowy oraz klocki (przód i tył) tarcze się grzały bo heble trzymały ale tragedi nie było, myślałem że po prostu musi się wszystko wpasować... wczoraj po malutkiej przejażdżce po kilkukrotnym hamowaniu przednim hamulcem koło mi się całkowicie zablokowało(hamulec trzymał) klamka sztywna, więc nie wiele myśląc odkręciłem śrubę do odpowietrzania w zacisku i spuściłem kilka kropel plynu po czym klamka wróciła do normy i przednia tarcza odzyskała wolność. Co może być taka przyczyną? Czy czeka mnie rozbieranie zacisków? Później znów klamka sztywna i hamulec trzymal drugi raz w jednym dniu.
-
- The Real One
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 1
- Otrzymane Polubienia: 7
Re: Intruder 1500. Hamulec trzyma
To prosta hydraulika. Tak na logikę albo tłoczki albo pompa nie wraca.
Ale skoro po upuście płynu cofnęło klocki to wskazanie jest na pompę.
Ale skoro po upuście płynu cofnęło klocki to wskazanie jest na pompę.
-
- Podpatrywacz
Dzięki bardzo, jutro jeszcze posprawdzam dzis już czasu brak. Dzięki za odpowiedź
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: podkarpackie
- Otrzymane Polubienia: 4
Za mało cofa się pompa i za każdym razem naciśnięcia hamulca dobija płynu do układu.
Może wysrarczy regujacja (musi być choćby minimalny luz na klamce) jeśli nie, to regeneracja pmpy.
Może wysrarczy regujacja (musi być choćby minimalny luz na klamce) jeśli nie, to regeneracja pmpy.
-
- Podpatrywacz
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
- Polubił posty: 22
- Otrzymane Polubienia: 8
- Kontakt:
Miałem to samo w moim VS800. Powodem było zanieczyszczenie/zaśniedzenie dyszy powrotu płynu z układu do zbiorniczka. Czyszczenie nic nie dało, również wymiana samej pompki nie pomogła Musiałem wymienić cały zbiorniczek na kierownicy. Na szczęście koszt stosunkowo niewielki.
'99 Suzuki Intruder VS 800 GL czyli Malyna
Jeżdżę sobie tu i tam, jak mam jak... Żegluję sobie tu i tam, jak mam jak...
Nieważne gdzie, ważne z kim!
Jesteś na Podlasiu w okolicach Korycina i potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: +48 606 280 800
Jeżdżę sobie tu i tam, jak mam jak... Żegluję sobie tu i tam, jak mam jak...
Nieważne gdzie, ważne z kim!
Jesteś na Podlasiu w okolicach Korycina i potrzebujesz pomocy? Zadzwoń: +48 606 280 800
-
- Podpatrywacz
Jeszcze się nie zabrałem za konkretny przegląd, co prawda myślę dać do znajomego mechanika ponieważ zna się na pewno lepiej ode mnie ale co mogę jeszcze dodać to nastąpi całkowita zmiana pompy hamulca przedniego oraz sprzęgła. Myślę, że to załatwi sprawę;) pozdr
-
- Podpatrywacz
Pompa zmieniona ,hamulec nie trzyma i wydaje się, że będzie gitara... jutro pojeżdżę trochę w koło komina i dokładnie sprawdzę.