Stuki Intruder 1400

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Dawid
Podpatrywacz
Województwo: łódzkie

Stuki Intruder 1400

Post autor: Dawid »

Siemka, mam problem z intruzem 1400 92r przebieg 39 tys w sumie od początku jak go kupiłem, a mianowicie zrobiłem nim ok 1500km i cały czas jadąc równym gazem słyszę takie głuche stukanie w silniku które idzie równo z obrotami silnika, bez znaczenia na bieg, im wyższe obroty tym to stukanie szybsze, chodź na 1 i 2 biegu takiego stukania/cykania tak bardzo nie słychać , najbardziej słyszalne jest od 3 biegu i około 60km/H jadąc równym gazem bądź lekko przyspieszając, dźwięk dużo mocniej słyszę wjeżdżając w jakiś teren zabudowany, gdy puszczę całkiem gaz to ten stuk słyszę ale połowę ciszej, a jak dodam ponad pół manetki gazu to nagle całkiem się wycisza, nieraz potrafi jakoś się to uspokoić i przejadę kilka km bez tego stukania, myślałem że to hydro popychacz zalałem go na początku motul 7100 10w40 ale teraz zrobiłem płukankę silnika i wlałem Valvoline 10w50 ale nic nie pomogło, zrobiłem przy nim pełna regeneracje gaźników synchronizacje i ustawienie, sprzęgło komplet, i jeszcze parę rzeczy. Ale ten dźwięk na postoju nieraz też słyszę w przedniej głowicy z lewej strony, jadąc też mam wrażenie że to ta głowica przednia daje takie stukanie, oscyloskopem obsłuchałem obie i ta przednia tylko tak stuka, myślałem o sworzniu ale to bardziej byłoby słychać chyba z prawej strony(od świecy) i jak go przydusze na 1 biegu czy 2 to jest kompletna cisza nic nie stuknie nawet, dlatego myślałem że hydraulika zastała się, może ktoś miał podobny problem ?
ODPOWIEDZ