Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna
Moderator: Shenson
Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna
Urząd celny zażyczył sobie opinii rzeczoznawcy na potrzeby odprawy celnej. Znacie jakiegoś rzeczoznawcę, który sensownie opisze motocykl ??? (opis uszkodzen itd)
Sprawa oczywiście bardzo pilna.
Jak by co to tel. do mnie 668 139 734
Nie wiem co tam masz dokładnie ale powiem tak Jeżeli motocykl nie ma przejechane 6tys km i nie jest starszy niż 6 miesięcy to jest to nowy śr. transportu za który trzeba zapłacić 22% od ceny na umowie i nie ma znaczenia czy masz go w dwóch workach czyli na pierwszym przeglądzie trzeba zadbać o to aby diagnosta przawidłowo odczytał stan licznika :lol: ja o tym nie wiedziałem i będzie mnie to sporo kosztować, A o rzeczoznawce warto zapytać w stacji kontroli pojazdów
Re: Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna
witamradez9 pisze:Urząd celny zażyczył sobie opinii rzeczoznawcy na potrzeby odprawy celnej. Znacie jakiegoś rzeczoznawcę, który sensownie opisze motocykl ??? (opis uszkodzen itd)
Wystarczy pierwszy lepszy serwis z wycena i Celna da Ci spoqj z zanizona wartoscia:)
Pozdrawiam
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 15
Re: Szukam rzeczoznawcy-odprawa celna
wlasnie nie jestem pewienartuross pisze:Wystarczy pierwszy lepszy serwis z wycena i Celna da Ci spoqj z zanizona wartoscia:)
we wszelkich sprawach z sadami/pzu itp opinia serwisu, nawet oficalna, autoryzowana itd byla traktowana tylko jako info dodatkowe, wlasciwie nic nie znaczacy papierek
ale jak to wystarczy to na pewno bedzie Ci latwiej zdobyc (i wszelkie uszkodzenia bedziesz mial dokladnie wypisane, a nie jak robia ci "rzeczoznawcy" sadowi)
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Pies był pogrzebany gdzie indziej - rzeczoznawca (nawet pierwszy lepszy z PZMOT) napisze co będziesz chciał - zatarty silnik, spalona elektryka, uszkodzony komuter itd. Wartość moto spada katastrofalnie . Ale jeśli spadnie zbyt mocno celnik może stwierdzić że to złom i nie wpuścić do kraju. Tak więc trzeba mieć dobrego celnika.
Tak czy inaczej - sprawa już załatwiona, co oznacza że dzisiaj odwiedzam UM w celu rejestracji
Tak czy inaczej - sprawa już załatwiona, co oznacza że dzisiaj odwiedzam UM w celu rejestracji
-
- Moderator
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 15
a to Ty nic nie wiesz?figer pisze:A pochwalisz sie - dla siebie czy na handel. Co sciagnoles?
wybieralismy z Radkiem sciga 600 dla niego
wyszlo, że ze wszystkich 600tek wszystkich firm najlepszym kompromisem (miedzy moca na dole/gorze/torem i turystyka) jest gsxr... 750 :lol:
tutaj się wywnętrzałem w trakcie: http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... php?t=4488 (można by rzec "parrrtt of de processs" )
tam jeszcze sie przewinelo 636 i ogolnie mozna z cala swiadomosica stwierdzic, ze suzuki najlepsze - zostalo wybrane swiadomie i po "pelnej analizie rynku" :twisted:
pozdrawiam,
Emil
Emil
-
- BS Brother
Eeeeeeee, no 600 fajne, ale 750 fajniejsze. Musiala byc straszna kila w UC, ze wziales 600 :roll:radez9 pisze:Chwila, chwila - Emil to nie takie proste.
Kupiłem 750 ale mam 600 Po zawirowaniach w celnym zdecydowałem sie zamienić uszkodzoną 750 na całą i odprawioną 600. Szkoda trochę tego momentu obrotowego z dołu, ale nie narzekam. Jeździ rewelacyjnie. Jutro rejestruje to może jeszcze zdażę sie pochwalić.