Opony do gsx 750 f 1990r

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Mateusz78

Opony do gsx 750 f 1990r

Post autor: Mateusz78 »

Witam!

Chce kupic nowe opony na nowy sezon. Przeczytalem wszystko, co napisane na forum.

Opony to przod 110/80/17
tyl 150/70/17

niestety Metzeler road tec z6 nie wystepuje w takim rozmiarze z przodu, wiec pozostaje mi Lasertec i Z4.

Jedni chwala Z4 inni mowia ze drewniana.
laserteck ma opinie ze niby slaba przyczepnosc i sam nie wiem.
Moje moto przyszlo z laserem z przodu i jestem z niego zadowolony. Choc opona sie konczy ma swietna przyczepnosc, dobrze sie hamuje i nie uslizguje sie przod. Z tylu mam maxxisa ktory jest kompletnie do bani. uslizguje sie w wolnych zakretach od kiedy zrobilo sie zimno. Nic strasznego, ale brak mu przyczepnosci. Pojdzie na smieci wiosna.

Prosze o opinie osob ktore mialy te opony i jak wypada porownianie.
I jeszcze jedno na stronie metzelera pisza ze przod pompowac na 2.5 a tyl na 2.9 i nie ma rozdzielenia czy moto zaladowane czy nie. W serwisowce pisza zeby przod i tyl dawac na 2.48 a jak zaladowane to tyl 2.8 czy jakos tak. kto ma racje?

Dziekuje.
Pit

Post autor: Pit »

A czy to musi byc Metzeler? Do twojej '750' swietnie pasuje Bridgestone BT-20, lub Michelin Pilot Road. Obie gumy sprawdzone, Michelin Pilot Road notorycznie wygrywa testy w swojej klasie. Moja '750' smiga na Bridgestone BT-56R (niestety juz ich nie produkuja, a byly to seryjne gumy Hayabusy) i uwazam ze jest lepsze od BT-20 ktore mialem wczesniej. W drugim moto mam Michelin Pilot Power... i juz przy nich zostane :twisted:
Mateusz78

Post autor: Mateusz78 »

Dzieki za sugestie. To nie musi byc metz. Poprostu teraz na nich smigam i mi pasuja. Pilotom sie przyjrze z bliska. Wygladaja apetycznie.

Od opon oczekuje przyczepnosci w zakretach na suchym przede wszystkim.

.......

z pilot roadami to lipa. nie ma takiego rozmiaru przedniego kola. pozostaje metz. :)
Piotrusgsx

Post autor: Piotrusgsx »

Mateusz, polecam Ci Pirelli Sport Demon. IMO najlepsza opona na naszym rynku pod kątem jakość/cena :wink: piii trzyma na suchym, na mokrym w sumie nie miałem okazji przetestować ale też jest chyba niezła, zresztą zobacz sam jak jeździ się na Sport Demonach w deszczu : http://www.fotosport.pl/index.php?spgmG ... mid=40#pic

Jeśli chodzi o cenę to tył mogę Ci sprzedać za 350 PLN (DOT z 2006roku), przodów chwilowo nie mam.
Loser

Post autor: Loser »

Jezeli laserteck trzyma dobrze, to ja jestem swiety... Na tym badziewiu az strach stoppie robic - nigdy nie wiesz, czy w polowie zabawy kolo sie nie zablokuje...
ODPOWIEDZ