Intruder C 800 - lightbary

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
maku
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie

Ligthbary - podłaczyłem ale nie gasną ?

Post autor: maku »

Witam piters !
Mam kłopot z działaniem ligthbarów. podłączyłem zgodnie ze schematem Gradusa/ popatrz w Zrób to sam BS /, przekażnik , przełącznik i zasilanie z istniejącej kostki w lampie do innych odbiorników - wg podobnego Schematu Volusii 800 , ale niestety po właczeniu stacyjki / Intruder C 800/ 2005 r. ligthbary świecą się ciągle - wyłącznik /od Romera Zmiana świateł / nie gasi ICH.Może cos mi doradzisz?
Pozdrawiam - maku :peace:
Ps.Do C 800 niema jeszcze dostępnego schematu elektr. co było dystutowane w dziale Chopperiy....BS pod TEMATEM " Co to za kostka..."mój post -Maku
maku+aku
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
piters

Post autor: piters »

Witaj Maku! jeżeli lightbary świecą na stałe to:
Ablo masz źle podłączony przekaźnik.
Albo poprostu przęłącznik (od rometa) nie rozłancza układu.
najłatwiej jest to sprawdzić w następujący sposób:
demontujesz przełącznik całkowićie, jeżeli zewrzesz kabelki to lightbary powinny się świecić, jezeli kabelki rozłączysz to powinny zgasnąć. jezeli bedzie tak jak pisze to bedzie wiadmomo ze to wina przełącznika.
a jeżli cały czas lightbary bedą się świecic, bez wzgl;ędu czy kabelki zwarte czy nie, znaczy to że masz źle podłączony przekażnik.
Miałem przy pewnym j jednośladzie.. dodatkowe oświetlenie i nie stosowalem zadnego przekażnika, i nigdy nie miałem problemu z upalającymi się stykami, zawsze wszystko ładnie działało...
ps włącznik miałem od jakiejś starej suszarki do włosów. :D
Maku życze powodzenia. Napisz jak zrobisz. :D :D :D
ODPOWIEDZ