Savage - łańcuch rozrządu

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Re: Savage - łańcuch rozrządu

Post autor: bohas »

Przykładowo w LARSSON (kliknij na silnik :mrgreen: ) ok 250zł ale może Osama coś u siebie Ci taniej znajdzie :wink:
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

odpowiadam, jestem teraz w temacie na bieżąco, - łańcuszek w salonie suzuki z larsona z 5% zniżką - zapłacone 233,70 - kompletna nazwa - łańcuszek rozrządu (250 0120)
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
marian07

Post autor: marian07 »

Sid, po jakim przebiegu jest Twój dzikus?
SID

Post autor: SID »

bohas, bogdi64 dzieki !!

marian07 czesc, ~ 29tys km :(
SID

Post autor: SID »

Jak mowil bohas "skapy dwa razy placi" ... wiec postanowilem ryzykowac :)
wymajstrowalem o to co :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
... mam nadzieje, ze da to dla mnie dodatkowo ~10-15tys km do jezdzenia, a pozniej to juz wymenie lancuszek :)
pozdro 8)
koroner125

Re: łańcuch

Post autor: koroner125 »

Pikuś napisał: ,,łańcuch położyć na stole i nasągnąć na dwóch wbitych gwożdziach i odliczyć 21 swożni , sówmiarką zmierzyć odległość pomiędzy 1 i 21 swożniem i ta odległość powinna wynieść 128.9mm

Mam pytanie odnośnie pomiaru łańcuszka rozrządu. Otóż jak to dokładnie zmierzyć, po zewnętrznych stronach sworzni, po wewnętrznych czy po środku? dorzucam schematyczny rysunek
i jeszcze jedno gdzie polecacie kupić ślizg łańcuszka ten mocowany do napinacza? bo w salonie suzuki powiedzieli za to 360 zł a moim zdaniem to lekka przesada.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
marian07

Post autor: marian07 »

chyba po środku, tu masz kawałek dojczemanuala - rysunek niezbyt dokładny ale to wygląda na środek sworznia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
koroner125

Post autor: koroner125 »

marian07 Dzięki wielkie za szybką odpowiedź i zdjęcia, zmierzyłem i łańcuszek okazał się być w porządku, muszę jeszcze tylko dostać gdzieś ślizg i zaczynam składanie.
ODPOWIEDZ