Pomóc w wybory cruisera VZ 800 vs VS 800
Witam
Nie jeździłem Voluśką, ale uważam, że to najlepszy motocykl w swojej klasie
Natomiast wtrysk, kardan i inne udogodnienia bardzo utrudniają lub nawet uniemożliwiają dłubanie (dopieszczanie) motorka.
Musisz przemyśleć czy wolisz kanapowca czy „pseudo draga”
Ja nie wyobrażam sobie motocykla (przynajmniej na razie), w którym nie mógłbym czegoś udoskonalić (zepsuć)
Zmiana zębatki, zmiana dysz w gaźnikach, scottoiler, może szerszego laczka?
To czasem jest łatwiejsze niż się wydaje (no może nie te dysze) a daje tyle satysfakcji (frustracji), że... Nie wiem.
Ehh... To zupełnie inne motocykle
Nie dał bym rady w Wawce Voluśką w korkach manewrować (taka jest napuchnięta)
Natomiast na 500kilometrze w trasie dałbym se odrąbać rękę za kanapę z prawdziwego zdarzenia (za to w mieście nie zauważam korków)
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
Nie jeździłem Voluśką, ale uważam, że to najlepszy motocykl w swojej klasie
Natomiast wtrysk, kardan i inne udogodnienia bardzo utrudniają lub nawet uniemożliwiają dłubanie (dopieszczanie) motorka.
Musisz przemyśleć czy wolisz kanapowca czy „pseudo draga”
Ja nie wyobrażam sobie motocykla (przynajmniej na razie), w którym nie mógłbym czegoś udoskonalić (zepsuć)
Zmiana zębatki, zmiana dysz w gaźnikach, scottoiler, może szerszego laczka?
To czasem jest łatwiejsze niż się wydaje (no może nie te dysze) a daje tyle satysfakcji (frustracji), że... Nie wiem.
Ehh... To zupełnie inne motocykle
Nie dał bym rady w Wawce Voluśką w korkach manewrować (taka jest napuchnięta)
Natomiast na 500kilometrze w trasie dałbym se odrąbać rękę za kanapę z prawdziwego zdarzenia (za to w mieście nie zauważam korków)
Pozdrawiam
Krzysiek
VZ800 Czysta Desperacja
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Kwintesencja-esencjaMoto pisze:Natomiast na 500kilometrze w trasie dałbym se odrąbać rękę za kanapę z prawdziwego zdarzenia (za to w mieście nie zauważam korków)
Ja w mieście to czasami taką mam ochotę na tzw. "przykurcz" ( :spoko: Qgel), że nogi na tylne podnóżki przekładam
Maraś w mieście jest niepoprawnie dynamiczny i zwinny. Jak na swoje gabaryty i wagę oczywiście.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Cześć
Moto ma rację. Przyjemnie jest podłubać przy sprzęcie. Moja Volusia nie jest na wtrysku tylko na gaźniku, więc mogę pokombinować z dyszami i z wydechem. No i zaworki można poustawiać samemu. I olej trzeba czasem wymienić i to nie tylko w silniku, ale i w przekładni (kardan). I upiększyć jakoś trzeba akcesoriami różnymi seryjną produkcję, żeby było bardziej custom . Robota przy każdym motocyklu zawsze jakaś się znajdzie, jeśli się jej poszuka
Pozrawiam,
Rysio
Moto ma rację. Przyjemnie jest podłubać przy sprzęcie. Moja Volusia nie jest na wtrysku tylko na gaźniku, więc mogę pokombinować z dyszami i z wydechem. No i zaworki można poustawiać samemu. I olej trzeba czasem wymienić i to nie tylko w silniku, ale i w przekładni (kardan). I upiększyć jakoś trzeba akcesoriami różnymi seryjną produkcję, żeby było bardziej custom . Robota przy każdym motocyklu zawsze jakaś się znajdzie, jeśli się jej poszuka
Pozrawiam,
Rysio
-
- BS Brother
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Witam Towarzystwo!
Ja stawiam na Marasia. "Mówta co chceta" jest to poezja a jak to się jeszcze kocha to nie ma bata ! Nie mam nic do Volusi, Ale z moto jak z kobietą jedni wolą grubą brzydką i szczerbatą a drudzy coś przeciwnego. A co do ŁAŃCUCHA TOWARZYSZU ! to u dobrych motocyklistów te łańcuchy można lizać bo są tak czyste jek ich moto. Pozdro
Ja stawiam na Marasia. "Mówta co chceta" jest to poezja a jak to się jeszcze kocha to nie ma bata ! Nie mam nic do Volusi, Ale z moto jak z kobietą jedni wolą grubą brzydką i szczerbatą a drudzy coś przeciwnego. A co do ŁAŃCUCHA TOWARZYSZU ! to u dobrych motocyklistów te łańcuchy można lizać bo są tak czyste jek ich moto. Pozdro
606-451-421 Play
Milano-buty.pl - markowe buty
https://allegro.pl/listing?string=znami ... i-1-1-0425
CZ175, vz 800/98, xv1900/07, GSX1300R/08, ?....
A1+
Milano-buty.pl - markowe buty
https://allegro.pl/listing?string=znami ... i-1-1-0425
CZ175, vz 800/98, xv1900/07, GSX1300R/08, ?....
A1+
-
- BS Brother
Smacznego
...trzeba być szalonym, żeby nie zwariować...
... nie ma juz nic ...
http://bikepics.com/members/byq/
Znajdziesz mnie rowniez na: http://www.nano-reef.pl/index.php
... nie ma juz nic ...
BLADE!
Sorry za OT
Ale zanim sprzedaż załóż zdawczą 16 (17jak lubisz szybką jazdę) filtry załóż K&N i zmień dysze
(będziesz się musiał przy tym pozbyć trochę wkładu z wydechu (lub kupić akcesoryjny)
Mówię Ci to zupełnie niwy motocykl jak jedziesz spokojnie (do 110km/h) spalanie na trasie się nie zmieni, ale w mieście podniesie się nawet o litr
Aj też myślałem o zmianie na LC-ka, tyle że tą krówką po mieście lata się jak bombowcem a ja 50% sezonu latam w korkach
W razie pytań chętnie pomogę
Pozdrawiam
Krzysiek
Czysta Desperacja
P.S.
Nie zamienię Go na inny (jeszcze nic Takiego nie wyprodukowali)
Na emeryturze (jak nie będę latał do roboty) to kupię LC (niestety prawdopodobieństwo, że zrobią coś w międzyczasie jest ogromne)
Sorry za OT
Ale zanim sprzedaż załóż zdawczą 16 (17jak lubisz szybką jazdę) filtry załóż K&N i zmień dysze
(będziesz się musiał przy tym pozbyć trochę wkładu z wydechu (lub kupić akcesoryjny)
Mówię Ci to zupełnie niwy motocykl jak jedziesz spokojnie (do 110km/h) spalanie na trasie się nie zmieni, ale w mieście podniesie się nawet o litr
Aj też myślałem o zmianie na LC-ka, tyle że tą krówką po mieście lata się jak bombowcem a ja 50% sezonu latam w korkach
W razie pytań chętnie pomogę
Pozdrawiam
Krzysiek
Czysta Desperacja
P.S.
Nie zamienię Go na inny (jeszcze nic Takiego nie wyprodukowali)
Na emeryturze (jak nie będę latał do roboty) to kupię LC (niestety prawdopodobieństwo, że zrobią coś w międzyczasie jest ogromne)
Tak wlasnie myslalem, zeby go jakos "wzmocnic" ale nie bardzo wiem jak bo moja wiedza na temat moto nie jest zbyt wielka (pierwszy japonczyk). Co do wydechow to chyba juz sa puste bo dosyc glosno chodzi, jak widzialem kiedys Marka z oryginalnymi wydechami to ich wogole nie slychac - tylko silnik
Jaki jest koszt takich zabaw z mocą ?
I sorry za odejscie od tematu...
I sorry za odejscie od tematu...
[quote="blade"]
I sorry za odejscie od tematu...[/quote]
W Polandzie 727 zł razem z regulacją
Ale nastaw się na 2 dni pracy
Z czego drugi to wizyta na hamowni
Pozdrawiam
Czysta Desperacja
P.S.
Ceny mogły się troszkę pozmieniać
Po więcej szczegółów zerknij na moją stronkę - zakładka motocykle
I sorry za odejscie od tematu...[/quote]
W Polandzie 727 zł razem z regulacją
Ale nastaw się na 2 dni pracy
Z czego drugi to wizyta na hamowni
Pozdrawiam
Czysta Desperacja
P.S.
Ceny mogły się troszkę pozmieniać
Po więcej szczegółów zerknij na moją stronkę - zakładka motocykle
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
"Pomóc w wybory..."
Xedos 1 - musisz się zdecydować : czy na tym sprzęcie który chcesz kupić
będziesz chciał - JEŹDZIĆ i nawijać dużo kilometro-podróży, czy chcesz dłubać: w garażu, na podwórku, na ulicy lub najczęściej w trasie i do tego często w samotności przy sprzęcie : te łańcuchy,gaźniki, procedura rozruchu- ssania- czekania , zapewnią Ci" uciechę dłubania" po pachy jak dobrze pójdzie.
Wybór należy do Ciebie z uwzględnieniem wygody jazdy Tobie i Plecakowi.Polecam INTRUDERA C800, zaliczyłem 9000kmi i niema do czego się przyczepić ,chyba do czekającej nas długiej zimy- kurde!
Pozdrowienia dla Ciebie i Twych- naszych DORADCÓW no i do spotkania
nad Wisłą np przy Morce.
Witaj jako NR.2 z Płocka tak mi się zdaje .
Ps.Ciekawe jaki smak ma ŁAŃCUCH bo cardanu smakiem nikt się nie interesuje,a wygląda zachęcająco. ByQU chyba się ze mną zgodzi-pozdro dla Śląska.
S
będziesz chciał - JEŹDZIĆ i nawijać dużo kilometro-podróży, czy chcesz dłubać: w garażu, na podwórku, na ulicy lub najczęściej w trasie i do tego często w samotności przy sprzęcie : te łańcuchy,gaźniki, procedura rozruchu- ssania- czekania , zapewnią Ci" uciechę dłubania" po pachy jak dobrze pójdzie.
Wybór należy do Ciebie z uwzględnieniem wygody jazdy Tobie i Plecakowi.Polecam INTRUDERA C800, zaliczyłem 9000kmi i niema do czego się przyczepić ,chyba do czekającej nas długiej zimy- kurde!
Pozdrowienia dla Ciebie i Twych- naszych DORADCÓW no i do spotkania
nad Wisłą np przy Morce.
Witaj jako NR.2 z Płocka tak mi się zdaje .
Ps.Ciekawe jaki smak ma ŁAŃCUCH bo cardanu smakiem nikt się nie interesuje,a wygląda zachęcająco. ByQU chyba się ze mną zgodzi-pozdro dla Śląska.
S
maku+aku
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
-
- BS Brother
Re: "Pomóc w wybory..."
Nigdy nie lizalem, bo nie ma takiej potrzeby :lol: Kardan poprostu w moto jest i tyle. Nic wiecej nie trzeba o nim wiedziec (no chyba, ze cieknie czy "bije" ale takich przypadkow chyba nie rozwazamy?)maku pisze: Ps.Ciekawe jaki smak ma ŁAŃCUCH bo cardanu smakiem nikt się nie interesuje,a wygląda zachęcająco. ByQU chyba się ze mną zgodzi-pozdro dla Śląska.
S
ps. Dziekuje za pozdrowienia. Pozdrawiam!
...trzeba być szalonym, żeby nie zwariować...
... nie ma juz nic ...
... nie ma juz nic ...