Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Bruns a testowaleś taki patent? raczej nie. Przewody które zakładałem były małej średnicy,do sprzęgła były idealne do hamulca jak sie okazało nie i po sezonie płyn do wymiany,więc proponuję założyć potestować napisać opinię.
Nie przejmuj się starością,nadal będziesz odpierdalał głupoty,tylko wolniej.
Smakosz pisze: mniej płynu w przewodzie szybsze wrzenie a z drugiej strony mniej płynu to lepsze heble czyli większe ściskanie klocka
Większych głupot w życiu nie czytałem,
Myślę, że źle zrozumiałeś wypowiedź...
Przynajmniej ja tak to odbieram, że technicznie autor miał do przekazania iż mniej płynu oznacza mniejszą średnicę przewodu hamulcowego...
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
Pracuję w przemyśle lotniczym, hydraulicznych układów jest wiele w samolotach, założenia Smakosza są jak najbardziej słuszne i brane pod uwagę przy projektowaniu. W dużym uproszczeniu oczywiście, ale sens jest taki właśnie.
Zacząłem wymieniać kierownicę, niestety pierwsza sprawa, to za krótki przewód hamulcowy przód, dorobiłem, kolejna sprawa okazała się za krótkie linki gazu i ssania, oraz przewody elektryczne. Przewody elektryczne mogę poprowadzić spod baku od razu na kierownicę, a nie przed gmolami. Zastanawiam się, czy mogę to samo zrobić z linkami ssania i gazu.
miejsca przepuszczenia linek bym nie zmieniał, bo może się okazać, że podczas skrętu kierownicą, gdzieś się będą naprężały / łamały. Pomyśl o dorobieniu linek. Uniwersalne linki, cięgna, pancerze i końcówki znajdziesz tanio w necie.
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Przewód hamulcowy dorabiany na zamówienie 61 PLN, przewody elektryczne i linki dało się puścić inaczej. Jedynie przewód ssania nie podoba mi się puszczony przed kierownicą, bo przy maksymalnym skręcie trochę za mocno się wygina, to będzie do zmiany. Sama kierownica 174 PLN z przesyłką.