Test Kasków Shoei

Dział dla Braci z województwa pomorskiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: motorynka

ODPOWIEDZ
Broda
Lajtowy Motonita
Województwo: -

Test Kasków Shoei

Post autor: Broda »

Witam.

W dniach 25-27.07.2008 bedzie możliwość przetestowania kasków shoei.
Wszystkich chetnych zapraszam do salonu :)

Pozdr
Łukasz vel Broda
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
chemik

Re: Test Kasków Shoei

Post autor: chemik »

Wielkie podziękowania dla Brody za zorganizowanie tego Testu. Troche sobie nawymyslałem modeli w zależności od tego jaki sprzęt dosiadałem w danej chwili.

Poza testami korzystałem również z serwisu Shoei, który dla nas Broda przygotował bo jestem szczęśliwym posiadaczem tejże marki.

Jeszcze raz dzięki.
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 24

Post autor: KROPEK »

A w jaki sposób były testowane jeśli można spytać ?
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
PRZEMEK75

Post autor: PRZEMEK75 »

Przyłaczam się do pytania i chętnie poznałbym opinie o testowanych modelach, tym bardziej że sam przymierzam sie do zakupu XR-1000, a na kilku forach czytałem opinie że przy jeździe na sportach pinlock może ograniczać widoczność.
Macio
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: pomorskie

Post autor: Macio »

Przyjechał pan z kaskami miał różne modele i rozmiary, a potem brałeś kask który cię interesował i jechałeś sobie na swoim moto albo uczestniczyłeś w Suzuki karawana :)

Pozdrawiam
VZ 800 i VZR sprzedany, teraz R1200GS
tel. 605-543-829
chemik

Post autor: chemik »

Testy kasków odbyły się przy okazji Karawany Suzuki. Każdy kto miał ochotę mógł wypróbować dowolny model kasku na swoim motocyklu lub na moto, którym jechał w karawanie. Dzięki uprzejmości organizatora jak ktoś chciał to mógł naprawde wybrać coś dla siebie. Wszystko zależało tylko od pomysłu zainteresowanego. Nie było ograniczeń w ilości i czasie testowania. BS z pomorskiego spędziło tam cały dzień.
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 24

Post autor: KROPEK »

No to teraz wiemy coś więcej :mrgreen: może jakieś wrażenia ??
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
pgsxr

Post autor: pgsxr »

PRZEMEK75 pisze:Przyłaczam się do pytania i chętnie poznałbym opinie o testowanych modelach, tym bardziej że sam przymierzam sie do zakupu XR-1000, a na kilku forach czytałem opinie że przy jeździe na sportach pinlock może ograniczać widoczność.
eee tam jakie ograniczanie :) - i tak patrzysz między górną krawędzią kasku a górna krawędzią pinlocka - w skrócie - nad nim :mrgreen: - jak dla mnie parowanie szyby to największa wada tego kasku (nawet nie cena bo w zeszłym roku kupiłem go poniżej 1kpln w promocji w Suzuki w malowaniu withe-blue czyli gsx-r - więc cena jak za darmo) - pinlock jest w zestawie, w tym roku dokupiłem sobie jeszcze szybkę przyciemnianą progresiv - jest super tylko oczywiscie pina trzeba już dokupić osobno. Co do głośności - wydaje mi się on dosyć głośny ale to może wynikać z faktu, że nie miałem okazji go porównać z niczym innym (wcześniej Carberg Unlimited3). Wentylacja do normalej jazdy ok - 1x nos, u góry 2x i wylot z tyłu - to jednak w mieście w ostanie upały unosiłem delikatnie szybkę (ma mechanizn blokujący na wypadek gdybyśmy chcieli jechać z otwartą szybą i jej nie zawinąć do okoła kasu). zapinanie typu DD - można się do niego przyzwyczaić, choć mi osobiście brakuje zamka lub listwy, które pozwalały na zapięcie bez zdejmowania rękawiczek. Chętnie porównałbym go z Araiem albo Schubertem.
Broda
Lajtowy Motonita
Województwo: -

Post autor: Broda »

NA zdrowie Panowie :)

Kaski do testów:
wszystkie modele shoei(oprócz off road)
czas : nieograniczony ( w granicach rozsądku ;) )
koszta: Z E R O W E (ma sie znajomości ;) )

co do zapięcia DD wiekszość idzie w tego typu zapiecie, poniewaz kazdy lekarz rajdowy(podobno) wie jak je rozwiązać _ brak jakich kolwiek mechanizmów... ot co ;)
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
ODPOWIEDZ