usterka w GSXR.pomocy

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
RADO
Zmieniacz Żarówek
Województwo: świat i okolice

usterka w GSXR.pomocy

Post autor: RADO »

mam problem bo przy 7 tyś obrotów przerywa mi jazde
wyglada to tak jakbym wyjał kluczyk na ułamki sekónd z stacyjki i spada z obrotów maszyna do momentu aż nie zejdzie troszke ponizej 7 a potem jade znowy jakgdyby nigdy nic i ponownie po przekroczeniu 7 tys znowu to samo przytym nieźle szarpnie.powiedzcie czy ktos mial tak lub wie co to może byc na co stawiac przy naprawie.
mario33

...

Post autor: mario33 »

A nie masz przypadkiem elektronicznego ograniczenia obrotów/prędkości lub ograniczenia mocy na silniku ? Może przypadkiem jest to maszyna sprowadzona z Niemiec sprzed kilku lat ? Kiedys w Niemczech były takie przepisy...
Wonder

Post autor: Wonder »

Mario... ograniczenie obrotów w gsxr przy 7 tys :shock: no weź no Ty sie zastanów :wink:

Rado - kolega mój miał podobny z tego co pamiętam problem - zapytam go i napisze Ci na priv jak najszybciej. Pozdro
Quake
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Quake »

Witam
Miałem w swoim coś takiego i było to spowodowane sradem - tym zaworem w wydechu ale zapalała się jeszcze kontrolka i napis na wyświetlaczu F1 , poza tym może być jeszcze wiele powodów od świec po paliwo przez zapłon a raczej modół zapłonowy. Podaj więcej info powiedz czy zawsze jest przy 7tys a moze przy różnych i jaki rok tego sprzęta. Prawde mówiąc leczy Cie tylko serwis , i to dobry.
Pozdrawiam
GSXR1000K5 - przyjacielowi sprzedany, super przerobione a raczej to co z niego zostało.
HUSKWARNA- CROSS tez sprzedany, ale kiedyś wrócę !!!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suz ... 1000/50690
Jeśli wola kliknij http://www.pajacyk.pl/
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

tak jak pisze Quake... mogla sie tez spiep... elektonika odpowiedzialna za odcięcie zapłonu... (odcięcie)
ODPOWIEDZ