Dopalacz do GSXR-ów

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
seeb29

Dopalacz do GSXR-ów

Post autor: seeb29 »

Strzałka wszystkim uśpionym ścigantom. :evil:
Zauważyłem ostatnio aukcje apropo poprawy osiągów gsxr-ów na wtrysku. Majterkowicz sam wykonał puszke z 4-ma kabelkami i przełącznikiem, jak napisał (konstrukcja jest bardzo podobna do fabrycznych urządzeń TRE robionnych przez firmy tuningowe). Urządzenie powoduje ze motocykl wstaje na gume bez zadnego problemu , silnik jest bardziej elastyczny i ciągnie bardziej na biegach oraz odnosi prędkość fabryczną dwóch modeli Suzuki: GSXR1000 oraz Hayabusa. Co sądzicie o takim wynalazku :?:

Pozdrawiam
Alucard

Post autor: Alucard »

Hmm.. no niech ktoś to sprawdzi.. :) i potem bedziemy gadać :)
studi

Post autor: studi »

hej
osobiście uważam, ze gsxr 1000 nie potrzebuje żadnych profesjonalnych dopalaczy a juz na pewno nie tych robionych domowym sposobem...
nie jestesmy w stanie wykorzystać seryjnych sprzetów w 100% a co dopiero przerobionych :wink:

próby wykorzystania na maxa = czytaj ostatni akapit :wink:
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Jak ktosmi powie że wykorzystuje GSXR1000 w 100% na ulicy i mocy mu brakuje(o torze nie mowie) to wyśmieje go. :P :P :P
Alucard

Superkaos tak mówił :) .... a juz nie mowie o GhostRiderze... :) Ich spróbuj wyśmiac .... :lol:
Bachmiński

Obejżałem wszystkie ghostridery i z nim jest tak jak z Św.Mikołajem wszyscy widzieli ale nikt niw wierzy ... on jest maszyną , terminator cholerny , człowiek nie może miec tkiego refleksu :lol:
EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: EvilD »

Ja na walki Yoshi czy kute tloki bym sie nie obrazil :)
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
Bachmiński

Taaa ... podejdzmy do tego inaczej :P siedzisz w knajpie z kuplami i mowisz : ale moj gixer zapir#$a na nowych kutych tłokach , tytanowych korbowodach itp. :) aż się ciepło na sercu robi z samej świadomości co w bestji drzemie :D
Alucard

No i do tego jakas turbina K04 i ło :))) na koło przy 300 :shock:
EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: EvilD »

Szczerze, to turbo mnie kusi, ale we wlasnorecznie zbudowanym buggy z silnikiem Hajki podbitej do tych 300KM :) Na emeryturce bede mial co robic, hihihi.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
Quake
BS Brother
BS Brother
Województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Quake »

Witam
Przyznam szczerze, ze przydało by się jeszcze troszkę mocy wiadomo że nie wykorzystuje w jeździe po mieście , ale zdarzyło mi sie jednak sytuacja gdzie tej mocy zabrakło , tak tak był taki moment. Goniłem się z kolegą ja na swoim GSXR on na Buzie i tak około 280-290 troszkę brakło a jak sie zaczeło pokazywać 299 doszedł mnie i zaczął powoli wyprzedzać , dobrze by było jak by był większy zapas. Mocy nigdy dość :-)) Myśle że to troszkę tak jak z głośnikami i wzmacniaczami nie trzeba walić na maxa by wykorzystac wszystko a o wiele lepiej jest mieć ten margines w zapasie i jeśli było by to możliwe ja POPROSZĘ !!!
Jeśli idzie o jakiś domorosły bajer jestem raczej sceptyczny , GIXER to nie maluch i jakaś turbinka kowalskiego raczej cudu nie uczyni.
Pozdrawiam
PS jeśli pojawią sie jakieś doświadczenia zapodajcie albo choć zasadę działania tego bajeru bo jestem ciekaw pozdrawiam
GSXR1000K5 - przyjacielowi sprzedany, super przerobione a raczej to co z niego zostało.
HUSKWARNA- CROSS tez sprzedany, ale kiedyś wrócę !!!
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suz ... 1000/50690
Jeśli wola kliknij http://www.pajacyk.pl/
Alucard

A jak ktoś bedzie chcial poczytac o uturbieniu Gixery i busy to moge przesać pare adresów na maila gdzie takowe instalacje sprzedają.. i tak pi razy drzwi.. ceny są jak na polską kieszeń wysokie ale wiadomo ze za 100koników czy nawet 200-300 wiecej trzeba słono zapłacić
ODPOWIEDZ