Temperatura silnka RF600

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
jack_ripper

Temperatura silnka RF600

Post autor: jack_ripper »

W moim RFie nawet po dłuższej jeżdzie wskaznik temperatury nie schodzi z niebieskiego pola., lub wychyla się niewiele. Zastanawiam się, czy to nie padnięty termostat ? Czy może tak ma być ?
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !!
Jeśli masz walnięty termostat to będziesz miał chłodną chłodnicę i nie zalączy ci się wentylator. Jeżeli chłodnica jest gorąca i "wiatrak" kręci to masz uszkodzony czujnik temperatury (jest razem z czujnikiem wentylatora umieszczony w korpusie termostatu). Pozdrówka.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
sexlux

Post autor: sexlux »

odpal i pozostaw na 15 minut a temperaturka ci podejdzie
rfki tak mają ze podczas jazdy nię nie podnoszą terperatury na wskażniku ale jest gites i niema się czego obawiać bo termostat pilnuje obiegu małego i jak ma za ciepło to dopiero puszcza płyn na chłodniczke i wtedy jedzie wskazówka do góry :)
Pit

Post autor: Pit »

Masz chyba racje Sexlux, ja rowniez zauwazylem ze jak zauwam po autostradach (nawet kilka godzin) to pomimo obrotow rzedu 6-8tys wskaznik tkwi przy 60 stopniach, co troche mnie martwilo wczesniej. Ale kiedy stoje w korkach to po 10min mam 80-100stopni i dmuchawa grzeje mi nogi :wink:
Loser

Post autor: Loser »

Jezeli jest watpliwosc odnosnie termostatu - wykrecasz, wrzucasz do garnka i podgrzewasz - jezeli pusci przy wysokiej temperaturze - jest oki
ODPOWIEDZ