Wczoraj wysłałem wszystkie osłony i mam nadzieję że dostaniecie je jak najszybciej i że będą na miarę Waszych oczekiwań.
Zrobiłem fotorelację jak przykręcić uchwyt pod silnikiem (kilka osób zadawało mi takie pytanie)
Przed przystąpieniem do montażu poprawcie otwory pilnikiem w uchwycie bo po malowaniu proszkiem zrobiły się ciasne. Trzeba spiłować prawie do metalu. Następne muszą zrobić luźniejsze :oops: (przepraszam).
Patrząc z prawej strony motocykla uchwyt przykręcamy do śruby pod którą jest przykręcony wieszak od rury wydechowej
Drugą stronę uchwytu przykręcamy patrząc pod motocykl (roniez od prawej strony) pod śrubę od bocznej stopki tą niżej polożoną.
UWAGA!! jeżeli nie masz centralnej stopki (a taką kupisz u
brzo 
) to poproś drugą osobę żeby przytrzymała moto bo jak postawisz po odkręceniu na boczną stopkę to przesunie ci się stopka i nie trafisz na gwint (wtedy trzeba odkręcać tą druga - mnie to spotkało :evil: )
Specjalnie omalowałem krawędzie uchwytu białą farbą żeby było widać jak ten szpic zachodzi za tą drugą śrubę po to żeby się uchwyt nie przekręcał.
Montując samą osłonę najpierw lekko przykręciłem ją dwoma śrubami do uchwytu pod silnik (na zdjęciu jest normalna nakrętka) stosując nakrętki samokontrujące a następnie przystąpiłem do montażu osłony do gmoli.
Bardzo pomocnym wręcz nieodzownym przy montażu płyty do gmoli jest podnośnik (ja użyłem takiego) Za pomocą podnośnika możemy bardzo prwcyzyjnie podnieść i ustawić płytę tak żęby otwory zgrały się z otworami w obejmach (uchwytach do gmoli)
Otwory najlepiej wywiercić w rozstawie 80mm odmierzając od górnej krawędzi osłony 15mm ( w mojej skośnej musiałem zmniejszyć rozstaw otworów do 70mm) W nowych opsłonach otwory będą wyciete tak jak te z tyłu.
Montując osłonę do gmoli nie dawałęm żadnych podkładek gumowych bo u mnie było za ciasno.
Na koniec tak to wyszło
A mały upominek zamontujecie sobie (lub nie zamontujecie) tak
Zyczę udanego montażu i proszę o Wasze opinie i uwagi
Pozdr. letko