Konkret pytanie , oczekuje szybkiej odpowiedzi:) B6
Moderator: bohas
Konkret pytanie , oczekuje szybkiej odpowiedzi:) B6
Jaką średnice ma rura wchodząca do puchy w Bandicie 600 (2004) , chce kupic wydech a tam średnica wejścia to fi 50mm. Pasuje ??? monti
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Luźny przelot to nie oznacza Pusty wydech !!, oznacza to że sitko owszem jest w tym tłumiku, ale na obwodzie tylko, a przez środek jest światło (tzn widać wlot i wylot), dźwięk z takiego wydechu jest piękny, bardziej basowy no i oczywiście głośniejszy, moto na pewno będzie inaczej się zachowywać w różnych obrotach, najprawdopodobniej będzie żywiej się wkręcać i lepiej (delikatnie) przyspieszać podczas jazdy, a co do spalania, to ja na swoim przykładnie nei zauważyłem różnicy, a zmieniłem z wydechu przelotowego na pusty i spalanie wzrosło z 3,6 L na 3,7 L tak więc różnica nei wielka, a zato jaka frajda
:D, co prawdza przy każdej zmianie wydechu trzeba regulować pod niego gaźniki gdyż mogą się różne cyrki dziać (strzelanie w wydech, krztuszenie sie, walenie ogniem z rury i różne inne) które mogą być bardzo nieprzyjemne podczas jazdy.
Ale jak bym miał zainwestować ponad 400 to poszedłbym kupić Yoshimurę używaną nawet albo acropovica
Ale jak bym miał zainwestować ponad 400 to poszedłbym kupić Yoshimurę używaną nawet albo acropovica
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Ja wiem, ze luzny przelot to nie pusty wydech. To jest ta sama konstrukcja co np w samochodach tlumik a'la mugen.
Tlumik taki ma piekny dzwiek na niskich obrotach, ale na wysokich "kwiczy" i nic z basu nie zostaje.
Tez bylem nagrzany na sportowy wydech wlasnie w moim autku.
Najpierw chcialem kupic mugena ze wzgledu na cene, ale posluchalem jak brzmi i zainwestowalem w BOSI i mam prawdziwy bas w calym zakresie obrotow.
Co do spalania to wlasnie myslalem o takiej wymianie na "zywca" bez regulacji gaznikow.
Tlumik taki ma piekny dzwiek na niskich obrotach, ale na wysokich "kwiczy" i nic z basu nie zostaje.
Tez bylem nagrzany na sportowy wydech wlasnie w moim autku.
Najpierw chcialem kupic mugena ze wzgledu na cene, ale posluchalem jak brzmi i zainwestowalem w BOSI i mam prawdziwy bas w calym zakresie obrotow.
Co do spalania to wlasnie myslalem o takiej wymianie na "zywca" bez regulacji gaznikow.
Słyszałem ten wydech w Sv( wcześniej słyszałem na seri) , wcale nie był za głośny ( o ile może byc wydech za głśny:) POZATEM CO TE DEWAGACJE MAJA DO CHOLERY WSPOLNEGO Z TEMATEM ?! prosze nie robcie czatu.... Ogień z rury to to co lubie (w Sv dawał ogniem:)) Jeżeli ktoś przejmuje sie spalaniem to niech se kupi diesla.. moto to pasja ,, nie środek transportu (przy okazji) P.S. zatyrałem już dwa silniki , więc cos to mowi o moim podejściu do odkręcania , dzwięk , ogień , komary na zębach:) ( zawsze dbałem o moto , ale jeszcze nie wymyślili takiego ktory by mnie przeżył , moze B12 za 2 lata , zobaczymy..)
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: -
boczu,
ja też zastanawiam sie nad zmiana tłumika w moim bandycie, myślałem o firmie hurric
http://www.moto-akcesoria.pl/index.php? ... ter_id=165
ale jeszcze się nie zdecydowałem i cały czas szukam innych propozycji.
Jak zamontujesz coś u siebie to napisz jakie wrażenia.
pzdr
Piotr
[/url]
ja też zastanawiam sie nad zmiana tłumika w moim bandycie, myślałem o firmie hurric
http://www.moto-akcesoria.pl/index.php? ... ter_id=165
ale jeszcze się nie zdecydowałem i cały czas szukam innych propozycji.
Jak zamontujesz coś u siebie to napisz jakie wrażenia.
pzdr
Piotr
[/url]
zmiany, zmiany, zmiany
Hayka odjechała
Hayka odjechała
witajcie,
widzę, że rozpoczęła się dyskusja na temat tłumików, więc pozwolę sobie coś dodać....sam też zmieniłem tłumik w moim bandziorze z fabrycznego na ixila...powiem tak - zaje....sty efekt dźwiękowy, elastyczność też się poprawiła, natomiast spalania nie zaobserwowałem większego.
Nic nie kombinowalem przy gażnikach, moto sprawuje się bez zarzutu....
teraz najmniej przyjemna część...cena....około 850zł.
Ci co byli na zakończeniu sezonu zapewne słyszeli mojego bandziora (oczywiście, jeżeli nie jechałem za blisko osamy :lol: )
Jedno jest pewne - warto zainwestować w tłumik, przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa ( w końcu nas usłyszą w katamaranach...)
pozdro,
jaca
p.s. przepraszam enoel zapomniałem napisać, że kupiłem go w gadimexie...
widzę, że rozpoczęła się dyskusja na temat tłumików, więc pozwolę sobie coś dodać....sam też zmieniłem tłumik w moim bandziorze z fabrycznego na ixila...powiem tak - zaje....sty efekt dźwiękowy, elastyczność też się poprawiła, natomiast spalania nie zaobserwowałem większego.
Nic nie kombinowalem przy gażnikach, moto sprawuje się bez zarzutu....
teraz najmniej przyjemna część...cena....około 850zł.
Ci co byli na zakończeniu sezonu zapewne słyszeli mojego bandziora (oczywiście, jeżeli nie jechałem za blisko osamy :lol: )
Jedno jest pewne - warto zainwestować w tłumik, przede wszystkim ze względów bezpieczeństwa ( w końcu nas usłyszą w katamaranach...)
pozdro,
jaca
p.s. przepraszam enoel zapomniałem napisać, że kupiłem go w gadimexie...
Ostatnio zmieniony czw, 1 gru 2005, 22:04 przez jaca, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Boczu, ja tez wiem, ze SV na seryjnym tlumiku jest cienkie.
Jezeli jestes zdecydowany to polecam http://www.svrider.de/index.php?seite=auspuff650 - trzeba posluchac.
Ja najwiecej superlatyw czytalem o tlumikach Remusa- zreszta wystarczy posluchac http://www.sv650.org/audiovisual/remusnew.wav , a jakosc wykonania jest pierwszorzedna.
Jak jestes z Wrocka, to masz blisko do naszych sasiadow, a unich ceny na uzywane bywaja rewelacyjne.
Mysle, ze uzywany, ktory by pogral dluzej niz ten, do ktorego dales linka bylbys w stanie kupic za 100 EUR
Jezeli jestes zdecydowany to polecam http://www.svrider.de/index.php?seite=auspuff650 - trzeba posluchac.
Ja najwiecej superlatyw czytalem o tlumikach Remusa- zreszta wystarczy posluchac http://www.sv650.org/audiovisual/remusnew.wav , a jakosc wykonania jest pierwszorzedna.
Jak jestes z Wrocka, to masz blisko do naszych sasiadow, a unich ceny na uzywane bywaja rewelacyjne.
Mysle, ze uzywany, ktory by pogral dluzej niz ten, do ktorego dales linka bylbys w stanie kupic za 100 EUR
Jeśli mogę się wtrącić to szczerze polecam remusa, zwłaszcza całą serię phoenix jako że podobno jest ich najbardziej udaną (żadna pseudoreklama
po prostu sam byłem użytkownikiem sprzętu w taki wydech wyposażonego - Ci co słyszeli pewnie pamiętają co potrafił
)
Nie wiem jak z pozostałymi remusami ale ten którego posiadałem dawał raczej dzwięk typowego przecinaka i basów tam mało było - dla niektórych wada dla innych zaleta (jeden z moich znajomych też jeździ z remusem i dzwięk j.w.)
Ostatnio w różnych środowiskach dość pochlebne opinie zbierają wydechy robione na zamówienie - ogłoszenia można znaleźć w gazetach a jak trafi się konkretnych gości to zrobią (podobno) dokładnie tak jak chcecie - i finansowo idzie przeżyć
pozdrawiam
Nie wiem jak z pozostałymi remusami ale ten którego posiadałem dawał raczej dzwięk typowego przecinaka i basów tam mało było - dla niektórych wada dla innych zaleta (jeden z moich znajomych też jeździ z remusem i dzwięk j.w.)
Ostatnio w różnych środowiskach dość pochlebne opinie zbierają wydechy robione na zamówienie - ogłoszenia można znaleźć w gazetach a jak trafi się konkretnych gości to zrobią (podobno) dokładnie tak jak chcecie - i finansowo idzie przeżyć
pozdrawiam
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam !! Boczu - wybebesz tego w Bandziorze też. Jak Ci nie zależy na dźwięku i poprawie charakterystyki moto to uważam, że to najlepszy sposób. Pytałeś o średnicę rury to fakt. Ale ludziska przy okazji wypisują co wiedzą, dają rady (każdy wg własnego doświadczenia) ale Tobie moto ma pluć ogniem i ma być słyszalne w całym zakresie obrotów. Zrób sobie pustą rurę i po kłopocie. Zatyrasz następny silnik to może dojdziesz do wniosku, że coś jest nie tak
P.S. :idea: Dobra rada - zabierz na "On road" temat z "Ogólniaka"z zapytaniem o słabe strony B6. Szybciej się czegoś dowiesz :idea:
I czy wreszcie ktoś zmierzył tą rurę ??
??
P.S. :idea: Dobra rada - zabierz na "On road" temat z "Ogólniaka"z zapytaniem o słabe strony B6. Szybciej się czegoś dowiesz :idea:
I czy wreszcie ktoś zmierzył tą rurę ??
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

Od pustego wydechu nie zatyrasz silnika to nie 2suw (po odpowiednim ustawienu gazników , ew. dysze nie wypalisz zaworów)a z tego co wiem rozpiepszone panewki maja tyle do wydechu co piernik do wiatraka, i gdzie przeczytaleś że mi na dzwięku nie zależy ? czytac dokładnie prosze.
Wyslij mi prosze na maila kontak do tych od wydechów (boczu4@o2.pl)
edit : tu jest adres , świetnie i przystępnie ktoś opisał zjawiska związane z wydechem http://tuninguj.com.pl/wydech.php
Wyslij mi prosze na maila kontak do tych od wydechów (boczu4@o2.pl)
edit : tu jest adres , świetnie i przystępnie ktoś opisał zjawiska związane z wydechem http://tuninguj.com.pl/wydech.php