twardy miękki hamulec
-
- BS Brother
- Województwo: łódzkie
twardy miękki hamulec
od pewnego czasu zauważyłem że raz mam twardy raz miękki hamulec. Z początku taka sytuacja trafiała się sporadycznie, ale po dzisiejszej jeździe jest to już normą jest raz miękki raz twardy, czyżby się zapowietrzył, czy może jakiś inny problem
tel. 506 03 00 00
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Re: twardy miękki hamulec
w autach gdy cosik takowego zaczynało występować to znaczyło - wymień płyn hamulcowy
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Zapowietrzenie objawia się raczej tym, że dźwignia hamulca "rośnie" (twardnie) podczas kolejnych po sobie następujących naciśnięć.
Jeżeli hamulec jest "twardy" a mięknie w trakcie używania to raczej efekt zużytego płynu hamulcowego, który jako ciecz silnie higroskopijna "spija" wilgoć z otoczenia i nasycony tą wilgocią zaczyna się gotować. Wymień płyn.
Jeżeli hamulec jest "twardy" a mięknie w trakcie używania to raczej efekt zużytego płynu hamulcowego, który jako ciecz silnie higroskopijna "spija" wilgoć z otoczenia i nasycony tą wilgocią zaczyna się gotować. Wymień płyn.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
-
- BS Brother
Płyn wymieniałem razem z przewodami rok temu, chyba że nalali mi stary , który spuścili.
Dzisiaj ja jeździłem było wszystko ok, natomiast wczoraj jak nacisnąłem klamkę to prawie mi dochodziła do manetki, ale tak czy tak wymienię płyn i zobaczymy
Dzisiaj ja jeździłem było wszystko ok, natomiast wczoraj jak nacisnąłem klamkę to prawie mi dochodziła do manetki, ale tak czy tak wymienię płyn i zobaczymy
tel. 506 03 00 00
Jak na postoju jest twarda ,a w jeździe mięknie może to być krzywa tarcza ,sprawdź tarcze
pozdr.
pozdr.
...raz twardy raz miękki..cóż, jak w życiu..
..a poważnie to ja bym wymienił płyn, miałem tak w aucie i przeszło...
może być to spowodowane dużym wyekspaltowaniem tarczy, kolejna rzecz to pompa hamulcowa(popsuta) albo jak poprzednicy piszą to płyn hamulcowy i to jest najtańsza opcja.
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
u mnie po rozgrzaniu ukladu, przedni twardnieje ,,jak w zyciu ![winking face ;)](./images/smilies/emojione/1f609.svg)
U Ciebie temp nie ma wplywu?
U Ciebie temp nie ma wplywu?
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
U mnie powodem takiego zachowania sie hamulca byla krzywa tarcza, jak juz bracia pisali, sprawdz tarcze ;]
Byl Bandzior B12
Jest B-King AK8, marzenia czasami sie spelniaja![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
GG:1124731
tel. 695-055-296
Jest B-King AK8, marzenia czasami sie spelniaja
GG:1124731
tel. 695-055-296
-
- BS Brother
zacznę od wymiany płynu, czy powodem takiego zachowania może być wymieszanie płynów hamulcowych różnych producentów, bo jak byłem na wymianie przewodów i płynu hamulcowego w serwisie chłopakom źle się dokręcił dekiel od zbiorniczka płynu i miałem wyciek i musiałem uzupełnić płyn
tel. 506 03 00 00
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
i to chyba będzie powód - przy zmieszaniu (np) płynu R3 z dot4 dzieją się cuda, więc wymiana i przepłukanie powinno pomóc oczywiście jeśli uszczelniacze nie ucierpiały, bo gumy są przystosowane do konkretnego rodzaju
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
dwa garnki V - na dwóch kołach![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563