gs 500E slaby akumulator...

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

macioo1

gs 500E slaby akumulator...

Post autor: macioo1 »

Witam,

Moj GS ma problemy z odpalaniem. Ostatnio w niedziele (4 grudnia) odpalilem go 1-szy raz po jakichs 5 tygodniach (stoi w garazu, ale nieogrzewanym). Musialem sobie pomoc akumulatorem z auta bo aku w GS'ie prawie nie ciagnal. Zajelo to chwilke ale odpalil, rozgrzal sie itd. pieknie chodzil. Potrzymalem silnik na chodzie w sumie jakies 15 minut, pododawalem gazu zeby sobie wszedl na obroty, itp. Zostawilem go w garazu do dzis (sroda 7 grudnia). Probuje odpalic i d.... Ledwo sie rozrusznik pokrecil troche, potem juz nawet nie. Minely zaledwie 3 dni od niedzieli! poza tym nie bylo mrozow. Czy mam go odpalac czesciej? na dluzej? a moze wyjac aku w cholere i do domu zaniesc? Nie widzi mi sie wydawac na nowe aku wiosna...
Alucard

Post autor: Alucard »

Wyciągni aku i zabierz ze sobą do domu i pamiętaj aby co jakis czas go podładowac.. no moze tak co miesiac.. ? a wogóle jaki masz aku zelowy czy elektrolitowy ?
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

Normalka ... nie przejmuj się mi na nowym po nocy w 0C nie zapalał
ODPOWIEDZ