Off/On Road... pytanie o Enduro

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Rostwór
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Off/On Road... pytanie o Enduro

Post autor: Rostwór »

Chciałbym się dowiedzieć, czy mieliscie doczynienia ze starszymi endurakami suzuki?? co możecie o nich powiedzieć. chodzi mi raczej o mniejsze do 400cm3
Nie miałem nigdy kontaktu z DR prócz DR BIG i nigdy nie słyszałem o nich opini. Co w nich się psuje, jak wypadają na tle konkurencji. Zastanawiam się, czy gdyby wpadło troszkę gotówki, czy nie kupić sobie lub na spółkę z kumplem enduro, by poszaleć trochę po terenie, a także doskonalić sztukę jazdy. Poza tym zawsze będzie można uczyć kobietę jeździć na czymś takim:) Najbardziej interesuje mnie DR 350.. ale 250 też może być..

P.S dopiero teraz zastanowiłem się, czemu nie ma tematu Off road?? czyżby z małego zainteresowania tematem??
ETZ 251
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
Alucard

Post autor: Alucard »

Witam z tego co słyszalem od kumpla ktory dojezdza takiego DR'a to częstą wadą jest to ze w znaczynym stopniu zuzywa sie tłok oraz wał... mowi ze co góra 2 sezony szaleństwa musi wymienic a dra ma juz od ok 5lat tego samego. nieiwem czy to do konca prawda bo kolega nie jest w 100% wiarygodny.. pozdrawiam
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !! W jednym z ostatnich wydań "Jednośladu" był poruszany temat eksploatacji cross/enduro. Jedna informacja rozłożyła mnie totalnie.
Wymianę tłoka przeprowadza się co !! 8 motogodzin !! .
Ale to nie było Suzuki i pewnie dlatego :wink: Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
Alucard

Post autor: Alucard »

Lechul pewnie O kawach czytałeś :P :P :P ale tez tak sobie myśle 8 moto godzin ??? to nawet w ofradzie sie 400km nie zrobi na bezdrożach :|
Ostatnio zmieniony pt, 9 gru 2005, 17:07 przez Alucard, łącznie zmieniany 1 raz.
kukul

Post autor: kukul »

może w wyczynowych enduro tak jest, że trzeba co 8 motogodzin wymieniać ale wiem, że tłoki w KTM-ach faktycznie wymienia się co sezon nie wiem jak w suzi
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !! Nie czytałem tylko oglądałem bo to był "Jednoślad" w TVN Turbo. Wymiana tłoka po 8 motogodzinach albo właściwie po jednym porządnym wyścigu w terenie.
A sprawa rzeczywiście dotyczyła wyczynowego dwusuwa - coś na "H" chyba czy jakoś tak :wink: Pozdrówka.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
ODPOWIEDZ