Witam
Odkurzyłem mojego GS 500, odpaliłem i wszystko prawie ok. Prawie, bo jak już po trudach odpalił, to gdy wkręci sie na obroty to po zejściu do 4tyś, zaczyna pomału schodzić.
Myślałem ze długo stał i takie tam, wieć rozebrałem gaźniki, posprawdzałem, wydawało sie mi, że łąpie gdzieś lewe powietrze. Wymieniłem gaźnik na inny, przeczyszcziłem, złożyłem i zamontowałem. Niestety dalej nie działą. Dysze od powietrza wykręcone na 1,5 obrotu, gaźniki zsynchronizowane, a moto dalej wariuje ze spadającymi obrotami. Cisnienie jest w miare równe (nie dokońća jestem pewien przyrządu któym sprawdzałem).
Filtr powietrza nadaje sie do wymiany ale nie wydaje sie mi zeby to miało wpływ. Moto pali łądnie, od reki, po ustawieniu wolnych obrotów trzyma je i jest ok. Ale jak tylko zaczne kręić manetką pojawiają sie problemy.
Błagam POMOCY... nie bardzo wiem co jeszcze mogłbym z tym zrobić.
Może macie jakieś sugestie, albo ktoś miał taki problem.
Linka od manetki nie jest nigdzie zacięta. tak samo od ssania. NIe wiem co dalej...
Pozdrawiam
GS 500 - Wolno spadające obroty
Moderator: bohas
Re: Wolno spadające obroty
Sprawdź odmę, ten element często lubi się zatykać, albo wężyk się zaciska (ciśnienie), gdy jest stary. Gdy odma jest niedrożna, to różne cuda się dzieją, m.in. są problemy z obrotami.
-
- BS Brother
- Województwo: wielkopolskie
Cześć Willy!
Piszesz, żel inka nie jest zacięta. Smarowałeś?
Bo to to typowe objawy jakby przepustnica nie wracała do odpowiedniego położenia. Piszesz też, że przeczyściłeś gaźniki, więc syfu na przepustnicy też nie powinno być. A sprężyny od przepustnic? Może podczas długiego nieużytkowania straciły "sprężystość"?
Piszesz, żel inka nie jest zacięta. Smarowałeś?
Bo to to typowe objawy jakby przepustnica nie wracała do odpowiedniego położenia. Piszesz też, że przeczyściłeś gaźniki, więc syfu na przepustnicy też nie powinno być. A sprężyny od przepustnic? Może podczas długiego nieużytkowania straciły "sprężystość"?
SUZUKI GSF 600 S 97' ,... SUZUKI GSF 600 S K3',... Suzuki GSF 1250 SA K7,... ... ... ..Y MT-07 16'…,…ATAS 20’
721-23-55-33
721-23-55-33
hmm, no cóż, dzięk Chłopacy za pomysły ale jednak nic z tych rzeczy nie pomogło. Dzisiaj jeszce raz wszystko sprawdziłęm i dalej to samo. ALe wydaje mi sie że cos z zaworami może być. Niestey moje umiejętnośći nie pozwalają się tym zająć, wiec odstawiam jutro moto do mechanika (jak znajde takowego) i poczekam aż sie "samo zrobi"...
No chyba że znajde chwile to jeszce pogrzebie troche, bo to nawet przyjemne jest. ( kurcze nigdy nie myślałem że tak napisze...)
Pozdrówka
No chyba że znajde chwile to jeszce pogrzebie troche, bo to nawet przyjemne jest. ( kurcze nigdy nie myślałem że tak napisze...)
Pozdrówka