Koszty serwisu gs 500

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

dominGeS

Post autor: dominGeS »

siema!
koszt łańcuszka rozrządu do Gs-ki to około 180zł.ja właśnie tyle płaciłem w kwietniu.Natomiast reg.zaworów.....hmmmm,myslę,że około 150/200zł,sam nie wiem bo mnie regulował kumpel.
pozdrawiam
dominGeS

Post autor: dominGeS »

a i jeszcze o klockach chciałem nadmienić.Nie ma się co rzucać na te najtańsze,bo to napewno nie wyjdzie na zdrowie tarczom ham.ja kupiłem i zamontowałem EBC koszt 60 złociszy,ale nie ma czego żałować,przynajmniej troche na nich pojeździsz.Teraz gdy GS-ka sprzedana mam spokojne sumieni,że nie założyłem klientowi jakiegos qfna.:)
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

nie wiem jak wyglądają koszty ustawienia zaworów w GS, ale na pewno jest to DROŻSZE niż w innych sprzętach a to z jednego prostego powodu, w większości maszyn zawory reguluje się śrubką regulacyjną a tu są płytki regulacyjne, które niestety trzeba kupić, bo je montuje się na tzw. szklankach zaworowych, a koszty takich płytek są zróżnicowane, jednak sądzę że w 250 za zawory powinieneś sie zmieścić
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 27

Post autor: KROPEK »

Witam !!
Tak to jest chyba przybliżony koszt takiej płytki, tylko pamiętaj, że płytki znacznie rzadziej podlegają regulacji tzn. wymianie i raczej regulacja zaworów ogranicza się tu do sprawdzenia poprawności ustawień i ewentualnej wymiany (przy śrubkach zawsze jest coś do poprawienia), co nie zmienia faktu, że jednak za płytkę do regulacj trza wybulić a śrubkę tylko pokrecić :-) !!
Pozdrawiam
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

250 w autoryzowanym serwise suzuki
Abe

Post autor: Abe »

Ludu... A po jaka cholercie isc do serwisu i wywalic kase za redulacje? To jest takie proste ze glowa boli!!! Wystarczy kupic te plytki i samemy je wymienic. Najwiecej problemu w tym wszystkim sprawia sciagniecie owiewek i baku, a reszta to smiechu warta!
A jedna plytka to ok 15zł tak wiec max 60zł za regulacje zarowów
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

hehe o ile nie wpadnie ci plytka do cylindra :lol: :lol: :lol: a znam takich magików co i take cuda potrafia
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

jeżeli masz dobrą książkę serwisową to wszystko jest dziecinnie proste :D
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
karus

Post autor: karus »

witam

skąd wiesz że masz zawory do regulacji, bo ja kupiłem gs na początku lata i w sumie nie wiem czy też nie musiałbym wymienic tych płytek, w podobnej niewiedzy jestem z regulacją gaźników...
bo u nas koles jedne zajmuje sie naprawienaiem motocykli i móweił że regulacja gaźników 40 i podobnie regulacja zaworów ale podejrzewam ze nie wiedział o tych płytkach.
jeszcze czeka mnie wymiana ucszczelniaczy przedniego zawiesenia..
ODPOWIEDZ