Akcja "Chopper"
Re: Akcja "Chopper"
Tarcza była obliczana jakoś? Jeśli tak to może parę wskazówek jak się do tego zabrać.
Jeżeli chodzi o tarczę, to:
1. sprawdziłem, czy wszystkie otwory są mniejsze niż 1/4 powierzchni trącej klocka i czy mieszczą się w całości w obrysie klocka
2. sprawdziłem, czy powierzchnia pracy jest zbliżona do powierzchni pracy tarczy wentylowanej z Lucasa (do obliczenia pola powierzchni użyłem programu typu cad)
Nie obliczałem możliwych zniekształceń pod wpływem temperatury - to wyjdzie w praniu![winking face ;)](./images/smilies/emojione/1f609.svg)
Pozdro,
Y (C)
1. sprawdziłem, czy wszystkie otwory są mniejsze niż 1/4 powierzchni trącej klocka i czy mieszczą się w całości w obrysie klocka
2. sprawdziłem, czy powierzchnia pracy jest zbliżona do powierzchni pracy tarczy wentylowanej z Lucasa (do obliczenia pola powierzchni użyłem programu typu cad)
Nie obliczałem możliwych zniekształceń pod wpływem temperatury - to wyjdzie w praniu
Pozdro,
Y (C)
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Piękna :shock:
:mrgreen:
Teraz jeszcze zdradź ile wyniosły te najważniejsze z "obliczeń". Czy to koło na zdjęciu nie jest najdroższym kołem w BS ??
Pozdrówka !!
Teraz jeszcze zdradź ile wyniosły te najważniejsze z "obliczeń". Czy to koło na zdjęciu nie jest najdroższym kołem w BS ??
Pozdrówka !!
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
I tu się zdziwisz
Tarcza kosztowała mnie kilkanaście zmarnowanych kartek na różne projekty, dwa wieczory na przerysowanie projektu finalnego z kartki do komputera i... 300 zł za wykonanie
Alonzoo bierze za tarczę od 250 do 350 zł - tarcze są wycinane wodą ze stali jakościowej i polerowane.
Akcja "Chopper" prawie zakończona ![smiling face with open mouth :-D](./images/smilies/emojione/1f603.svg)
Do zrobienia zostały już takie rzeczy, które nie przeszkadzają w jeździe![winking face ;-)](./images/smilies/emojione/1f609.svg)
Dziś trzy fotki:
http://www.dhd.pl/main.php?id=5#PIMG3361.jpg
Do zrobienia zostały już takie rzeczy, które nie przeszkadzają w jeździe
Dziś trzy fotki:
http://www.dhd.pl/main.php?id=5#PIMG3361.jpg
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
No w swietle dziennym moto naprawde wzbudza podziw!
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Gratulacjone Bracie
Maszyna pierwsza klasa
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
Witaj Yogurt _ Przyjacielu Chopper-istów !
Zawsze chętnie sledzę Twe poczynania w temacie " rekonstrukcje " porządnych motocykli na wspaniałe Choppery . Pamiętam pierwszego , zniewalał " oglądaczy ", no ale ten obecny- drugi to też, godny po poznaniu jego historii tworzenia /cytowany Twymi zapowiedzeniami, "pisemnymi monologami" , fotkami fragmntów i etapów "twórczych " Jego , przeplataniem kłopotliwych momentów do rozwiązywania / aby wziąść udział w Prapremierze Jego Prezentacji na łamach Stron BS pod warunkiem , że będą super zdjęcia / te dotychczasowe niezbyt spełniały choćby przeciętnych norm jakości/ w ciekawszym tle i z Jego obowiązkowo też twórcą - użytkowniiem - myślę.
Ale wracając do tematu, który chcę zapodać pod rozwagę, lepiej późno niż . . . :
Tarcza hamulcowa - to może " wykonanie pierwsza klasa ", ale moje odczucia , stosunek " czystej "roboczej powierzchni tarczy , do powieszchni w tej roboczej tarczy-"otworów- dziur- liter, zaliczyć należy do: niekorzystnego , niezbyt efektywnego hamowania - wrecz zagrażającemu bezpieczeństwu jazdy, natomiast napewno szybkiego zużycia klocków na takiej wymyślnej tarce, z plusów to może lepsze odprowadzenie ciepła, które w ogólnie krótkim używaniu hamulca, dużego dodatniego wpływy raczej nie doda. No, a ten Napis to może jakieś zobowiązanie, reklama lub monolog dla Ukoch . . . . ???
Jeszcze jedno, czy przekrój powierzchni --? wydaje mi się zbyt skromny, 6-ściu jedynych elementów konstrukcji Tarczy hamulcowej na których tylko wspierać się będzie Pierścień- robocza część tarczy na którą podczas hamowania działają znaczne siły "scinające " w tym przekroju i wspomagany gatunkiem stali o potrzebnej wytrzymałości w odpowiedniej podwyższonej temperatyrze, oprą się powstawanej sile w niszczeniu tych elementów po wycięciu / za pomocą wody/ bardzo precyzyjnego kształtu 6-u żeberek łaczących się bezpośrednio z pierścieniem roboczym tarczy hamulcowej - przejsciu bardzo dokładnym, gładkim - wypolerowanym bez jakich kolwiek rys poprzecznych po strumieniu wodnym, łagodnym promieniem, zapobiegającym powstania tzw. efektu KARBU, który w wypadku zaistnienia, szybko się zemści za niedoceniania GO.
Dobrze, że zachowałęś orginalną tarczę bo coś tak "czuje " , że do niej wrócisz, ale będzie ona już droższa o 3-y stuwy, a po zatym gratuluje Ci tego czego znów dokonałeś, jak będę we Wrocławiu to o ile pozwolisz, postaram się po uzgodnienie wcześniejszym w dogodnym czasie dla Ciebie, osobiście pogłaskać Twe dzieło - pozdrawiamy Aku+Maku !! !! !!
Zawsze chętnie sledzę Twe poczynania w temacie " rekonstrukcje " porządnych motocykli na wspaniałe Choppery . Pamiętam pierwszego , zniewalał " oglądaczy ", no ale ten obecny- drugi to też, godny po poznaniu jego historii tworzenia /cytowany Twymi zapowiedzeniami, "pisemnymi monologami" , fotkami fragmntów i etapów "twórczych " Jego , przeplataniem kłopotliwych momentów do rozwiązywania / aby wziąść udział w Prapremierze Jego Prezentacji na łamach Stron BS pod warunkiem , że będą super zdjęcia / te dotychczasowe niezbyt spełniały choćby przeciętnych norm jakości/ w ciekawszym tle i z Jego obowiązkowo też twórcą - użytkowniiem - myślę.
Ale wracając do tematu, który chcę zapodać pod rozwagę, lepiej późno niż . . . :
Tarcza hamulcowa - to może " wykonanie pierwsza klasa ", ale moje odczucia , stosunek " czystej "roboczej powierzchni tarczy , do powieszchni w tej roboczej tarczy-"otworów- dziur- liter, zaliczyć należy do: niekorzystnego , niezbyt efektywnego hamowania - wrecz zagrażającemu bezpieczeństwu jazdy, natomiast napewno szybkiego zużycia klocków na takiej wymyślnej tarce, z plusów to może lepsze odprowadzenie ciepła, które w ogólnie krótkim używaniu hamulca, dużego dodatniego wpływy raczej nie doda. No, a ten Napis to może jakieś zobowiązanie, reklama lub monolog dla Ukoch . . . . ???
Jeszcze jedno, czy przekrój powierzchni --? wydaje mi się zbyt skromny, 6-ściu jedynych elementów konstrukcji Tarczy hamulcowej na których tylko wspierać się będzie Pierścień- robocza część tarczy na którą podczas hamowania działają znaczne siły "scinające " w tym przekroju i wspomagany gatunkiem stali o potrzebnej wytrzymałości w odpowiedniej podwyższonej temperatyrze, oprą się powstawanej sile w niszczeniu tych elementów po wycięciu / za pomocą wody/ bardzo precyzyjnego kształtu 6-u żeberek łaczących się bezpośrednio z pierścieniem roboczym tarczy hamulcowej - przejsciu bardzo dokładnym, gładkim - wypolerowanym bez jakich kolwiek rys poprzecznych po strumieniu wodnym, łagodnym promieniem, zapobiegającym powstania tzw. efektu KARBU, który w wypadku zaistnienia, szybko się zemści za niedoceniania GO.
Dobrze, że zachowałęś orginalną tarczę bo coś tak "czuje " , że do niej wrócisz, ale będzie ona już droższa o 3-y stuwy, a po zatym gratuluje Ci tego czego znów dokonałeś, jak będę we Wrocławiu to o ile pozwolisz, postaram się po uzgodnienie wcześniejszym w dogodnym czasie dla Ciebie, osobiście pogłaskać Twe dzieło - pozdrawiamy Aku+Maku !! !! !!
maku+aku
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
-
- BS Brother
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Twój upór, konsekwencja i oczywiście efekt finalny powalają na kolana. Zatkało mnie!!!!
606-451-421 Play
Milano-buty.pl - markowe buty
https://allegro.pl/listing?string=znami ... i-1-1-0425
CZ175, vz 800/98, xv1900/07, GSX1300R/08, ?....
A1+
Milano-buty.pl - markowe buty
https://allegro.pl/listing?string=znami ... i-1-1-0425
CZ175, vz 800/98, xv1900/07, GSX1300R/08, ?....
A1+
Suuuper. Robi naprawdę duże wrażenie!!! Ale czy tam aby sie nie pojawił na łożyskach główki ramy smar miedziowy? Niezbyt nadaje się do łożysk. Zdjątka też są super, sam troche pstrykam.