Zębatka rozruchowa

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
jaron1

Zębatka rozruchowa

Post autor: jaron1 »

no i kolejne pytanie,mam nadzieję,że w najbliższym czasie ostatnie,może ktoś wie czy w savage zamontowanie jednej z zebatek rozruchowych,tzn tej pierwszej którą porusza rozrusznik ma znaczene (jej strona) czy, jeżeli założymy w pozycji o 180 st czyli odwrotnie bedzie to miało jakiś wpływ,bo nie wiem czy dobrze zamontowałem,a nie chciałbym na darmo rozbierac jeszcze raz
marian07

Re: Zębatka rozruchowa

Post autor: marian07 »

Jak sięgniesz palcem przez "dziurę" na rozrusznik może dasz rade namacać czy oba kółka są zazębione "łeb w łeb". Jeśli tak to OK, jeśli nie - demontaż. Przy okazji sprawdź sprzęgiełko - czyli czy dają się obracać tylko w jedna stronę.
jaron1

Sięgam palcem,ale nie są do końca zazębione,jest minimalna różnica,tzn nie zazębiają sie cała powierzchnią,może jest to pól mm moze mniej i teraz nie wiem czy jak rozbiorę coś to zmieni,koła w osi maja bardzo niewielki luz,obracaja sie problemu no i oczywiście tylko w jedna stronę
marian07

Post autor: marian07 »

No to chyba należy przyjąć że OK, pół milimetra to ja bym nie ruszał już (złośliwość rzeczy martwych, jak rozbierzesz i zmienisz to się okaże że też pół milimetra, albo i więcej).
PS: jakby ci wałek zdawczego podciekał to został mi kpl uszczelnień: simering i oring. sposób wymiany na intruder polska zawieszony.
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

jaron1 pisze:no i kolejne pytanie,mam nadzieję,że w najbliższym czasie ostatnie
A to się fajnie składa bo ja też po raz ostatni chciałbym zapytać kiedy Kolega zachowa się zgodnie ze zwyczajami i umieści na forum swój avatar ?? :evil: ??
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
jaron1

Zamieszcze,nie ma sprawy,ale jestem zalatany,praca,moto i czasami nie chce mi sie juz nic w kompie grzebać,ale najpóźniej jutro bedzie fota:)
jaron1

Co się namęczyłem...:)ale fota jest,nawet jestem podobny:)jest najnowsza z imprezy mikołaje na moto łódź 2009
ODPOWIEDZ