GSR 600 !

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Grzechu

GSR 600 !

Post autor: Grzechu »

Witam
Pewnie widzieliście już drodzy Bracia prezentację nowego dziecka Suzuki - GSR 600. Czyż nie jest piękny! A może dotarły do któregoś z Braci przecieki co do ceny tego sprzętu...? Pozdrawiam
Broda
Lajtowy Motonita
Województwo: -

Post autor: Broda »

z tego co mi wiadomo w niemczech kosztuje okolo 8000 euro
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
Pit

Post autor: Pit »

Wlasnie wpadl mi w rece styczniowy numer 'Ride' w ktorym jest ocena GSR. Wnioski testujacy nowe cacko w skrocie: mocny, dynamiczny silnik (spadek po GSXR600), lekka konstrukcja, swietne wywazenie, wygodna pozycja. Minusy: zbyt miekkie przednie zawieszenie :? Cena: 4995 funta, czyli okolo 28tys PLN, ale nie wiem czy to sie tak wprost przeklada na ceny w kraju.

Pozdrawiam,
Pit
EvilD
Strzelający z Rury

Post autor: EvilD »

GSR juz zostal przejechany prawie we wszystkich pismach. Jesli chodzi o cene w PL, mowi sie wstepnie o 31 tysiacach. Jesli chodzi o zawiasy, to naprezenie mozna ponoc regulowac, wiec zawsze bedzie mozna utwardzic je nieco.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
Pit

To prawda zawieszenie daje sie regulowac. Opinie o zbyt miekkim zawieszeniu zacytowalem po kierowcy testowym Ride'a, ktory (jak mi sie wydaje) raczej rowniez bral to pod uwage...

Co do ceny to szkoda ze w kraju 'jak zwykle' wyzsza :?

Pit

Ps. A na wyspach o GSR znlazalem tylko ten jeden artykul :x
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 19
Otrzymane Polubienia: 36

Post autor: KROPEK »

Witam !!
Mały link http://www.gsr-suzuki.com/ i polecam też inne linki podane przez Suzuki.pl są tam podane w niektórych miejscach ceny :lol: !! Chyba na niemieckiej stronce Suzuki są podane ceny w euro !! Tylko nie pamiętam czy wszystkich modeli ??

Pozdro
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
EvilD
Strzelający z Rury

Post autor: EvilD »

Apropos cen - sa juz na stronie Suzuki PL i GSR'a 600, pewnie z uwagi na mocnego zlotego i chcec sprzedazy wielu sztuk, wyceniono na 29.900zl-. Ceny GSX-R'ow tez mniejsze :)
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
misiuGS500

Post autor: misiuGS500 »

Prawdziwe cacko nie ma co:angry_smile:
Suer strona z tym GSR-em.
Tylko skąd wziąść kasę na taki bolid??
Pozdrawiam
ziajus

Post autor: ziajus »

A więc GSR 600 po aktualizacji cennika suzuki kosztuje netto 24.500zł a z vatem 29.900. Dobra cena według mnie. Ja już zbieram na przyszły sezon mam nadzieje ze wyjade nim np. ze ,,SZPILI" oby tak było. Pozdrawiam piszcie
Dragon

Post autor: Dragon »

Sprzęt oki. Bardzo ciekwy wygląd i osiągi też oki :) Mi sie podoba.
Pit

Bedac przedwczoraj w salonie (serwisie) Suzuki, mialem okazje zobaczyc, dotknac i posiedziec na GSR... niestety nie dane mi byle zaznac jazdy testowej :( ale obiecano mi ze za tydzien bede mogl przetestowac maszyne na trasie :D

Moje pierwsze wrazenia:
- pozycja kierowcy bardzo wygodna, siedzenie dobrze wyprofilowane, niestety pasazer siedzi dosyc wysoko i o ile nie jest to 50kg max170cm dziewczyna to raczej bedzie jej troche ciasno i 'wysoko',
- GSR posiada szeroooka kierownice, daje to pewny, wygodny uchwyt, ale przy wiekszych predkosciach (brak owiewki) opor wiatru moze byc calkiem spory. Oczywiscie mozna zamontowac dodaktowy screen...
- no i bak, jest napraaawde szeroki, zwlaszcza z przodu, gdzie zamontowane sa kierunkowskazy i stacyjka. Na poczatku wrazenie jest dziwne, ale zapewne mozna sie przyzwyczaic.

Mysle, ze o wiele wiecej bede w stanie powiedziec jak sobie tym pojezdze :D Kiedy pytalem szef serwisu Suzuki, co mysli o tej maszynce, to mial dosc kwasna mine i powiedzial ze osobiscie ma 'mieszane uczucia'... :?: Hmmm, moze za tydzien bedzie bardziej rozmowny.

Pozdrawiam,
Pit
ODPOWIEDZ