Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Witam
Powiedzcie ludzie,czy macie jakies doswiadczenia z kaskami Schubertha?
bo ja dziiaj zamienilem mojego nitro na troche wyzsza pulke;)wlasnie Schubertha,podobno projektuja kaski dla F1.czy to prawda??
jak sie przejechalem 240km/h (nie majac szybki z przodu :twisted: ) zrozumilem,nie ma lepszego kasku-glowa nie drgela mi nawet ani razu, juz nie mowiac ze przez szybe nie wialo;)
djacie znac czy ktos slyszal o tej firmie czy tylko ja jestem taka noga ze nie
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400 Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa KTM990Adventure http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069
ja robie w moto-akcesoria i wiem, ze schubert uchodzi za jednego z najlepszych producentów kasków na świecie. Jeszcze nie słuszałem zeby ktoś był niezadowolony.
Jakie są ceny tych kasków?? Zna ktoś moze stronkę tej firmy? Ja kupilem rok temu AGV nic specjalnego jeden z prostszych modeli... dalem 500 zl i po jednym sezonie sie rozlatuje... mocowania szybki sie psuja, powyzej 40km/h nawet delikatnie przyspieszajac szybka sama sie zamyka... jeszcze sezon z nim przeboleje bo szkoda tych 5 stówek ale na kolejny sezon mam zamiar cos innego kupic...
Ostatnio zmieniony wt, 10 sty 2006, 20:57 przez Bidziu, łącznie zmieniany 1 raz.
ja za swoj dalem 1400, ale byla przecena u Niemcow 50 Euro. , wiec wyjdzie troche wiecej, ale teraz w zime napewno znajdziesz rozne kaski na przecenach. Shubertha , raczej w Polsce chyba ciezko dostac, ale jak bys wiedzial rozmiar o moze moglbym poprosic kogos zeby ci przywiozl z niemiec.
A teraz w zime kupilem tez AGV-a dla mojego plecaczka w sklepie ok 750 a ja dalem 450. Mam nadzieje ze bedzie lepszy niz Nitro =shit
pozdro
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400 Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa KTM990Adventure http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
W moim Schubercie szybka tez sie sama zamyka ...
Tyle ze nie przy 40, a 140 - ale zeby ja zamknac, gaz musi byc odwiniety niemal do konca...
Przy delikatnym rozpedzaniu nie zamyka sie nawet przy 180:)
W moim Schubercie sie zamyka, ale powyzej 70 nigdy nie paruje:)
Wiec nie jest najgorzej:D
A juz myslalem, ze przy jezdzie po miescie tylko ja mam nieraz problemy pt. nic nie widze;)
Powaznie myslalem o zmianie kasku z tego powodu...
W nowych kaskach (przynajmniej w tych lepszych) szyba od wewnatrz ma specjalna powloke ktora zapobiega parowaniu, nie wolno jej myc zadnymi detergentami bo wtedy zajdzie..
...ale powiedzmy ze juz ktos tak zrobil i co dalej...
...a no dalej nic prostrzego idziemy do pierwszego lepszego sklepu sportowego i kupujemy plyn anti-fog i psikamy szybke.
W sklepie w ktorym pracuje taki spray kosztuje 19zl , ale ceny sa do okolo 60 zl. (jak sam kupowalem z kilka lat temu ).
jak ktos chce to moge padac na p.w. namiary na "Nasz" sklep.
pozdro
Ta a skuteszność tych "preparatów' jest o kant du#y rozbić :lol: prawda jest taka ze co byś nie zrobił w mieście paruje :lol: P.S. w moim Airochu (model bodajze stardome zen ok1000zł ) jest szyba z antifogiem i do tego nie rysująca sie :lol: cały czas zaparowana w zimie i porysowana od robali , kamyczków jak diabli :lol: :lol: :lol:
ja kupiłem w luisie streetfightera, chyba niezbyt to wyrafinowana firma ale szybak zamyka mi sie też ok 100 i narazie sie nic w nim nie rozpada. a poglada mie sie jego kształt, flatego kupilem
jak sie kupuje preparaty gdzies na bazarze o moze i gowno , ale ja jestem zwolenikiem kupowania raz a dobrze. PREPARATY dzialaja, sam uzywam do gogli i okularkow plywackich , do kasku narazie nie bo mam wjeszcze powloke anti-fog i nawet w miescie mi nie paruje, wiec boczu chyba masz pecha.