Regulacja zaworów GS500F
Moderator: bohas
Regulacja zaworów GS500F
Witajcie!
Wpadłęm sobie na pomysł zeby wyregulować zawory w mojej gs-ce. Ale mam pewien problem związany z grubością blaszek do regulacji. W manualu, który posiadam do starszych modeli GS jest zawarta tabela, gdzie sa umieszczone numery ramy i odpowiednie dla niej grubosci blaszek regulacyjnych.
Może ktoś wię i moze mi pomoc z doborem grubosci blaszek do mojego motorka?
Jak coś to sprzet jest 2004r.
Pozdrawiam
Wpadłęm sobie na pomysł zeby wyregulować zawory w mojej gs-ce. Ale mam pewien problem związany z grubością blaszek do regulacji. W manualu, który posiadam do starszych modeli GS jest zawarta tabela, gdzie sa umieszczone numery ramy i odpowiednie dla niej grubosci blaszek regulacyjnych.
Może ktoś wię i moze mi pomoc z doborem grubosci blaszek do mojego motorka?
Jak coś to sprzet jest 2004r.
Pozdrawiam
do regulacji zaworów trzeba ściągnąć tą pokrywe z góry,
to znaczy że przy składaniu trzba założyć tam nową uszczelkę??
czy stara jak nie jest zniszczona też da rade??
a odnośnie regulacji czytałem coś na forum bs że przy suzuki gs 500
nie ma takowej tylko wymienia sie jakies balaszki nie znam sie na tym bo
nie rozkręcałem jeszcze mojej suzi ale weźpoczytaj wczescinejsze tamaty
on road tam gdzieś było no chyba ze w F-kach jest inaczej.
pozdrawiam
to znaczy że przy składaniu trzba założyć tam nową uszczelkę??
czy stara jak nie jest zniszczona też da rade??
a odnośnie regulacji czytałem coś na forum bs że przy suzuki gs 500
nie ma takowej tylko wymienia sie jakies balaszki nie znam sie na tym bo
nie rozkręcałem jeszcze mojej suzi ale weźpoczytaj wczescinejsze tamaty
on road tam gdzieś było no chyba ze w F-kach jest inaczej.
pozdrawiam
Nie blaszki tylko płytki ,, tak tak w GSie jest regulacja płytkami ( wymieniasz je ) co do uszczelki , czy to az taki duzy koszt ?!?! no hyba ze ktoś woli gorący prysznic z oleju na kolana :lol: :lol: zartuje , tak zle nie jest ale po co pozniej znowu rozkręcac zeby zmienic uszczelke . uważam ,że nie ma co bawic się w polsrodki i prowizorki . Robisz cos zrob raz a pożądnie.
no widziałem że w larssonie taka uszczelka 70 zeta wg mnie to drogo jak na uszczelkę...
ehh moj chudy studencki portfel...
:oops:
a mi taki tutejszy majster od motocykli chciał skasować 40 zł za regulacje
ciekawe co on by zrobił za te 40 zł...
ehh z mechanikami
dobrze że sie dowiedziałem wreszcie o bs, fajna sprawa dzięki
pozdrawiam
ehh moj chudy studencki portfel...
:oops:
a mi taki tutejszy majster od motocykli chciał skasować 40 zł za regulacje
ciekawe co on by zrobił za te 40 zł...
ehh z mechanikami
dobrze że sie dowiedziałem wreszcie o bs, fajna sprawa dzięki
pozdrawiam
no to płytki... są różnej grubości a ja nie wiem jakiej użyć...
Motor był na gwarancji, ale jak zobaczyłem jak w szczecinie robi sie serwis i za ile to sobie pomyślałęm ze sam lepiej zadbam o motorek i nawet regulując teraz zawory zrobie to lepiej niz serwis, bo nie zrobie tego ot tak byle jak...
A uszczelka.... wystarczy tylko nie odrywać a potem trzyma jak nowa. Wiem bo juz silnik rozkręcałem
. A jak ktoś chce uszczelki to jest tutaj na forum i na strnie głównej link do pewnego sklepu gdzie mozna dostac duzo czesci.
Motor był na gwarancji, ale jak zobaczyłem jak w szczecinie robi sie serwis i za ile to sobie pomyślałęm ze sam lepiej zadbam o motorek i nawet regulując teraz zawory zrobie to lepiej niz serwis, bo nie zrobie tego ot tak byle jak...
A uszczelka.... wystarczy tylko nie odrywać a potem trzyma jak nowa. Wiem bo juz silnik rozkręcałem
Katus ja nie mam problemu z dostaniem się do takich płytek bo pracuje w moto-akcesoriach. jak coś to wchodz na http://www.moto-akcesoria.pl
naraie jeszcze ich nie ma w ofercie sklepowej, ale wystarczy napisać na maila firmowego z zapytaniem o te plytki.
Oj chłopaki - nie odwiedzacie chyba czesto głównej strony BS, a ja taki ładny banerek zrobiłem.... :lol:
Dam znać jak wyreguluje ale to prędko nie nastąpi.
Pozdro
naraie jeszcze ich nie ma w ofercie sklepowej, ale wystarczy napisać na maila firmowego z zapytaniem o te plytki.
Oj chłopaki - nie odwiedzacie chyba czesto głównej strony BS, a ja taki ładny banerek zrobiłem.... :lol:
Dam znać jak wyreguluje ale to prędko nie nastąpi.
Pozdro
aaa no właśnie a ja szukałem w ofercie sklepu nie było
i stąd nieporozumienie
no ładny banerek ładny
ps. zazdroszcze Ci posady też bym chciał pracować przy motocyklach
a nie studiować prądy ...
ja w sumie nie wiem czy mam to do wymainy bo kupilem gs latem i nie zabardzo wiem czy jest dobrze czy nie ale skoro Twoj jest 2004 a moj 1993 no too....
u mnie słychać lekkie stukanie (cykanie) zaworu po lewej stronie. i myśle sobie co to by mogło być. może te płytki a może szklaniki o których czytałem gdzieśtu na forum
i stąd nieporozumienie
no ładny banerek ładny
ps. zazdroszcze Ci posady też bym chciał pracować przy motocyklach
a nie studiować prądy ...
ja w sumie nie wiem czy mam to do wymainy bo kupilem gs latem i nie zabardzo wiem czy jest dobrze czy nie ale skoro Twoj jest 2004 a moj 1993 no too....
u mnie słychać lekkie stukanie (cykanie) zaworu po lewej stronie. i myśle sobie co to by mogło być. może te płytki a może szklaniki o których czytałem gdzieśtu na forum