Kradzież
Moderator: KROPEK
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Re: Kradzież
Przykro słyszeć takie wieści, będziemy się rozglądać !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- BS Brother
A to przykra sprawa
Wiem, że to nie musi pomóc, ale może warto jeszcze zarejestrować moto tu: http://rejestrmotocykli.pl/ , może utrudnisz tym sprzedaż motocykla złodziejowi, kto wie, może nawet dostaniesz cynka przy próbie sprzedaży ?
Natknąłem się na tę stronę niedawno, sam jeszcze nie skorzystałem.
Wiem, że to nie musi pomóc, ale może warto jeszcze zarejestrować moto tu: http://rejestrmotocykli.pl/ , może utrudnisz tym sprzedaż motocykla złodziejowi, kto wie, może nawet dostaniesz cynka przy próbie sprzedaży ?
Natknąłem się na tę stronę niedawno, sam jeszcze nie skorzystałem.
Szary Bandit 1200S K4 (nie ma to jak olejaki !)
>> Born to ride motorcycles <<
GG: 41812
Przykra wiadomość.Powysyłaj cynk na fora motocyklowe czasem słychać ze ktoś odzyskał moto.Był nawet program o tym na TVN Turbo.
To oczywiście nie tylko przykre ale i wkur...
Powell zajrzałem na polecana stronkę... Czy podawanie nr VIN jest bezpieczne?
Czy nikt tego nie wykorzysta w nieuprawniony sposób i nie chodzi tylko o tę stronę ale ogólnie na forach itp. podając nr VIN nie narażamy się na niebezpieczeństwo?
Bo np. podawanie nr IMEI telefonu nie jest dobre chociaż wiem... wiem telefon to nie motocykl
Najlepszego wszystkim na święta.
Pozdrawiam
Powell zajrzałem na polecana stronkę... Czy podawanie nr VIN jest bezpieczne?
Czy nikt tego nie wykorzysta w nieuprawniony sposób i nie chodzi tylko o tę stronę ale ogólnie na forach itp. podając nr VIN nie narażamy się na niebezpieczeństwo?
Bo np. podawanie nr IMEI telefonu nie jest dobre chociaż wiem... wiem telefon to nie motocykl
Najlepszego wszystkim na święta.
Pozdrawiam
-
- BS Brother
No nie wiem, z tym podawaniem VIN, niech Bauma sam zdecyduje, czy mu to odpowiada. W Jego sytuacji chyba może już tylko pomóc... bo jak może zaszkodzić? Tak myślę, ale rozumiem rozterkę.
Szary Bandit 1200S K4 (nie ma to jak olejaki !)
Takich sqrwieli to się powinno na łańcuchach za moto ciągnąć... Szczerze Ci współczuję, i to jeszcze w Święta... :evil:
(Jednak wątpię, by ktoś był na tyle głupi, aby kraść moto w Bydzi i śmigać nim u nas, chociaż z drugiej strony... "w Polsce" wszystko jest możliwe...)
Nic nie obiecuję, ale na pewno teraz będę zwracał baczniejszą uwagę na giksery latające po Toruniu. Jakby co dam znać na prv.Bauma pisze:[...] GSX-R 750 K7, CB4707, granatowo - czarny...
(Jednak wątpię, by ktoś był na tyle głupi, aby kraść moto w Bydzi i śmigać nim u nas, chociaż z drugiej strony... "w Polsce" wszystko jest możliwe...)
-
- Moderator
- Województwo: świat i okolice
Szczerze ci współczuje mam nadzieje ze się odnajdzie, ubezpieczenie masz od kradzieży ?
crash pady PWL Racing
wydech Akrapovic Shorty Slip On
opony Michelin Pilot Power 2CT (przód gitara, tył do zmiany)
przebieg nie całe 18tyś km
salon Polska
świeżo zmieniony olej (Castrol Power 1 Racing 10W50 czerwony, tylko 100km przejechane z filtrem oleju K&N)
oryginalny łańcuch
ubezpieczenia nie mam, rok temu 1 kwietnia straciłem pracę, teraz 3 kwiecień moto...ubezpieczyciel zawołał 3700zł za AC także w tamtym okresie nie mogłem sobie na to pozwolić....
Jak to weszli na posesje i z zamykanego garażu wyjeli ?:shock: ,kurcze to ci masz prezent na święta :evil: ,szkoda ,przykra sprawa
tak...mało tego noc wcześniej nie świeciła już lampa tylko przy moim domu, także pewnie pierwsza nocka na rozeznanie a druga na działanie...nawet "posprzątali" po sobie, garaż z powrotem zamknęli...marekvais pisze:Jak to weszli na posesje i z zamykanego garażu wyjeli ?:shock:
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
aż ciężko uwierzyć. szczerze współczuję. wiem jak to jest jak Ci się włamują.. ja miałam już 4 włamania do domu w ciągu kilku ostatnich lat.
była Sv 650s '00
jest XF 650 Freewind
tel. 791.655.771
jest XF 650 Freewind
tel. 791.655.771
-
- BS Brother
Podejrzane, musisz mieć coś w domu tajnego/cennego. Coś co warte jest kilkukrotnego włamu :roll: No bo chyba nie przyszli po rybki z akwariumboska pisze:aż ciężko uwierzyć. szczerze współczuję. wiem jak to jest jak Ci się włamują.. ja miałam już 4 włamania do domu w ciągu kilku ostatnich lat.
-
- BS Brother
- Kontakt:
wtedy moto jeszcze nie bylo.. wiec to nie po niego.. a wiesz co do rybek.. no wlasnie przy drugim albo trzecim włamaniu wlali nam do akwarium domestosa i vanisha ;/ masakra.. skad sie biorą tacy ludzie!?!bruder pisze:Podejrzane, musisz mieć coś w domu tajnego/cennego. Coś co warte jest kilkukrotnego włamu :roll: No bo chyba nie przyszli po rybki z akwariumboska pisze:aż ciężko uwierzyć. szczerze współczuję. wiem jak to jest jak Ci się włamują.. ja miałam już 4 włamania do domu w ciągu kilku ostatnich lat.
była Sv 650s '00
jest XF 650 Freewind
tel. 791.655.771
jest XF 650 Freewind
tel. 791.655.771