Wymiana lancuszka rozrzadu...
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: -
Wymiana lancuszka rozrzadu...
Witam !!!
Wymieniaja mi wlasnie w warsztacie lancuszek rozrzadu, robie to pierwszy raz wiec moze ktos sie orietuje ile powinno mnie to kosztowac!
GSX 600f 95r.
Wymieniaja mi wlasnie w warsztacie lancuszek rozrzadu, robie to pierwszy raz wiec moze ktos sie orietuje ile powinno mnie to kosztowac!
GSX 600f 95r.
Kiedy siędzę na maszynie totalny czuję luz
Włączam silnik, daję kopa, za mną tylko kurz.
tel. 608416704 Spik,GG 2677557
GSX 600F - sprzedana
SV 1000S K3/K4 - sprzedana
GSX 600F - sprzedana
To widze,ze lubisz gre w ciemno lub chcesz zweryfikowac cennik warsztatu ze srednia krajowa
.
Nie wiem jak inni, ale ja kazda grubsza robote w serwisie z gory ustalam jak bedzie wygladala sprawa finansow. Oczywiscie nie spodziewam sie ceny co do zlotowki, ale przynajmniej pozniej nie spadam z krzesla gdy uslysze cene.
Nie wiem jak inni, ale ja kazda grubsza robote w serwisie z gory ustalam jak bedzie wygladala sprawa finansow. Oczywiscie nie spodziewam sie ceny co do zlotowki, ale przynajmniej pozniej nie spadam z krzesla gdy uslysze cene.
-
- BS Brother
No tak, blad moj ze nie podalem ceny jaka mi powiedziano (glupi jestem)
Za ta badz co badz powazna naprawe policzono mi 800PLN.
Interesuje mnie czy to uczciwa cena.
Za ta badz co badz powazna naprawe policzono mi 800PLN.
Interesuje mnie czy to uczciwa cena.
GSX 600F - sprzedana
GSX 600F - sprzedana
-
- BS Brother
no wlasnie, moze ktos wymienial gdzies i moze sie pochwalic ile zaplacil??? hmmm...
No procz lancuszka i robocizny sochodzi jeszcze, uszczelka pod dekiel zaworow i takie tam - podobno
No procz lancuszka i robocizny sochodzi jeszcze, uszczelka pod dekiel zaworow i takie tam - podobno
GSX 600F - sprzedana
GSX 600F - sprzedana
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
tylko że do wymiany łańcuszka nie tzreba rozbierać silnika 
rozebranie znaczy zawsze rozłożenie na śróbki i złożenie, to kosztuje 500 i tu się zgodzę, ale do wymiany łańcuszka rozrządu trzeba ściągnąć głowicę dekiel zaworowy i jeden dekielek z silnika, co w przypadku rzędówek odbywa się bez komplikacji i uszczelek nowych
, no chyab że jakiś partacz rozpierdoli ci uszczelkę pod deklem zaworów to wtedy taka uszczelka potrafi kosztować 300 :shock:
tak więc na przyszłość Kto pyta nie błądzi
rozebranie znaczy zawsze rozłożenie na śróbki i złożenie, to kosztuje 500 i tu się zgodzę, ale do wymiany łańcuszka rozrządu trzeba ściągnąć głowicę dekiel zaworowy i jeden dekielek z silnika, co w przypadku rzędówek odbywa się bez komplikacji i uszczelek nowych
tak więc na przyszłość Kto pyta nie błądzi
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
W GSXFie to z uszelkami trzeba byc bardzo ostroznym. Np. taka uszelka pod glowice wystepuje tylko w oryginale (180zl) i za cholere nie dostaniesz na rynku jakiegos tanszego zamiennika.
Wiec jesli cena 500 zl za rozebranie silnika obejmuje wszystkie wydatki zwiazane z jego ponownym zlozeniem to cena wydaje sie rozsadna.
Dla mnie ASO Suzuki ma jeszcze ceny w miare rozsadne. Porownujac to do innych serwisow stricte motocyklowych roznice w cenie sa minimalne.
Wiec jesli cena 500 zl za rozebranie silnika obejmuje wszystkie wydatki zwiazane z jego ponownym zlozeniem to cena wydaje sie rozsadna.
Dla mnie ASO Suzuki ma jeszcze ceny w miare rozsadne. Porownujac to do innych serwisow stricte motocyklowych roznice w cenie sa minimalne.