Wolny wydech Savage
Wolny wydech Savage
Wyszukiwarka niewiele znalazła,wiec pytam kolegów, jesli ktoś miał pusty wydech w dzikim niech sie ze mna podzieli spostrzeżeniami, chodzi mi głównie o wymiary, sklep, regulacje gaźnika no i o obserwację jak ogólnie sprzęt chodził, czy dało sie zaobserwowac różnice na wolnym w stosunku do fabrycznego, z góry dzieki
PS hmm, no i nikt nie miał wolnego wydechu, nie wierzę, chyba nikomu sie pisać nie chce, trudno
PS hmm, no i nikt nie miał wolnego wydechu, nie wierzę, chyba nikomu sie pisać nie chce, trudno
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Re: Wolny wydech Savage
Poczekaj na Osamę :angry_smile:
Chociaż wszyscy co widzieli i słyszeli na pewno powiedzą że jego wydech nie był "wolny". On był mega w kosmos uwolniony :angry_smile:
Chociaż wszyscy co widzieli i słyszeli na pewno powiedzą że jego wydech nie był "wolny". On był mega w kosmos uwolniony :angry_smile:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Ja będę montował megafon w zimie, na wiosnę jak trochę pojeżdżę napiszę co jest nie tak . Mam tylko pytanie związane z tematem - rura w savage'u ma 2 cale (51mm), w serwisówce na schemacie widać że ta część na którą nasuwa się tłumik jest węższa, mierzył ktoś średnicę tej zwężonej części?
Ostatnio zmieniony pn, 13 wrz 2010, 17:05 przez klem, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja miałem. Założyłem pusty wydech akcesoryjny od HD :? - zgrabny, mały, dość głośny. Otwory mocujące (wymiar i rozmieszczenie) pasowały zadziwiająco dobrze. Średnica rury doprowadzającej spaliny też była właściwa - wydech wymagał tylko minimalnego uszczelnienia.jaron1 pisze:... pytam kolegów, jesli ktoś miał pusty wydech w dzikim ...
Mnie się ta przeróbka bardzo podobała. Jak znajdę fotki, to pokażę. Gaźnik musiałem oczywiście podregulować, ale wystarczyło podnieść iglicę o 1 ząbek, żeby trochę wzbogacić mieszankę. Silnik się nie przegrzewał. Świeca miała piękny kolorek, to znaczy ani nie czarny (sadza), ani nie za jasny. Jednym słowem było OK. Motorek miał wygląd i pięknie dudnił
Potem dzikusa przejął marian07 i przywrócił mu oryginalny wygląd. Jeśli chcesz, to zapytaj go, czy nie został mu gdzieś ten pusty wydech.
Pozdrawiam,
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: pomorskie
Nawet nie pytaj, bo teraz ten wydeszek mam ja i właśnie się zastanawiam, czy na przyszły sezonik go nie założyć
Savage LS 650, 89 - odjechał ale wspomnienia wspaniałe
teraz 850 boxer a obecnie spieszony
Adam - fpka1410@wp.pl
teraz 850 boxer a obecnie spieszony
Adam - fpka1410@wp.pl
-
- Prawa Ręka Mechanika
- Województwo: świętokrzyskie
To jak znajdziesz to daj znać - ja też planuję założyć coś co będzie co rano budzić ludzi na wiosce.
pozdr gery73
jaron1 pisze:Już zapytałem :mrgreen: ale dzięki za info, trzeba poszukac na allegro
pozdr gery73
Motur jest dla ludzi - tych którzy myślą.
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
-
- BS Brother
- Otrzymane Polubienia: 15
co wy wiecie o pustym wydechu w Dzikusie ?? - że niby wydech HD jest pusty ?? :angry_smile:
Rura nierdzewka fi 50 wewnątrz, zwężana do fi 48 (jak dobrze pamiętam), długa tak, że za koło wystawała, w odpowiedniej odległości przyspawana śruba, tak aby pasowało wszystko do mocowań, do tego ładna blenda na łączenie. A o efekt pytajcie Lechula i wszystkich, którzy jeszcze pamiętają mój pierwszy motocykl :twisted:
Jak ktoś chce filmik, to proszę o emila na priva.
Rura nierdzewka fi 50 wewnątrz, zwężana do fi 48 (jak dobrze pamiętam), długa tak, że za koło wystawała, w odpowiedniej odległości przyspawana śruba, tak aby pasowało wszystko do mocowań, do tego ładna blenda na łączenie. A o efekt pytajcie Lechula i wszystkich, którzy jeszcze pamiętają mój pierwszy motocykl :twisted:
Jak ktoś chce filmik, to proszę o emila na priva.
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
501-749-941
Bywają puste i do tego są znakomitej jakości :!: , co oznacza m.in. że nie przebarwiają się przy byle przegrzaniu. Ale jak ktoś się brzydzi, to nie ma przymusu zakładaniaosama pisze: - że niby wydech HD jest pusty ?? :angry_smile:
Aha, zapomniałem dodać, że moim celem nie było ogłuchnięcie w ciągu jednego sezonu, a zatyczki w uszach to nie dla mnie. Jak już jadę to ma być . Pozdrawiam.
-
- Prawa Ręka Mechanika
Obejrzałem film Osamy - musze przyznać że ma pierdnięcie. Ciekawe jaki byłby efekt gdyby była założona rura jak w orginale tylko pusta.
pozdro gery73
pozdro gery73
-
- BS Brother
- Otrzymane Polubienia: 15
myślę, że brzmiało by to jak przez megafon - chyba nei fajnie :angry_smile:
\m/-_-\m/
501-749-941
501-749-941
Znalazłem fotkę mojego byłego dzikusa ze zmienionym wydechem.
http://vl800.pl/savage_mod.jpg
Pozdrawiam i namawiam do samodzielnych eksperymentów, bo warto.
http://vl800.pl/savage_mod.jpg
Pozdrawiam i namawiam do samodzielnych eksperymentów, bo warto.
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
pamiętam tylko, że za Osamą nie dało się jechać w odległości mniejszej niż 150 m to był armagedon normalnie :mrgreen: !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Prawa Ręka Mechanika
Jeżeli chodzi o wymiary to : zwężona końcówka rury (ta która pozostaje po wyjeci tłumika ma 42 mm potem jest uszczelka 45 mm rura główna ma 50 mm. Ja robię właśnie pustą rurkę o średnicy 55 mm zwężona do 45 co by na uszczelkę wlazło. Będzie bardzo podobny do wydechu Osamy.klem pisze:Ja będę montował megafon w zimie, na wiosnę jak trochę pojeżdżę napiszę co jest nie tak . Mam tylko pytanie związane z tematem - rura w savage'u ma 2 cale (51mm), w serwisówce na schemacie widać że ta część na którą nasuwa się tłumik jest węższa, mierzył ktoś średnicę tej zwężonej części?
Ps. Taka dygresja - jak coś stuka w silniku i kogoś to niepokoji to znalazłem zajedobre lekarstwo na to i po zastosowaniu stwierdzam że działa a wszystkie stuki ustają polega to na tym że:
1. W pierwszej kolejności i bezwzględnie należy zdiąc tłumik
2. Krok drugi to nie zakładać orginalnego tłumika
3. Krok trzeci (opcja) można założyć kawał rury coby za koło wystawała.
Wczoraj spróbowałem - wszystko ucichło.
pozdrawiam gery73
Dzięki wielkie za wymiary, nie chciało mi się znów wydechu demontować żeby mierzyć :oops: :lol:Gery73 pisze:Jeżeli chodzi o wymiary to : zwężona końcówka rury (ta która pozostaje po wyjeci tłumika ma 42 mm potem jest uszczelka 45 mm rura główna ma 50 mm.klem pisze:Ja będę montował megafon w zimie, na wiosnę jak trochę pojeżdżę napiszę co jest nie tak . Mam tylko pytanie związane z tematem - rura w savage'u ma 2 cale (51mm), w serwisówce na schemacie widać że ta część na którą nasuwa się tłumik jest węższa, mierzył ktoś średnicę tej zwężonej części?