Tlumik przelotowy - czy sa duze problemy z policja?:)
Moderator: Emil
Tlumik przelotowy - czy sa duze problemy z policja?:)
Przymierzam sie do wymiany tlumika i znalazlem niezly, wyscigowy wypierd Lasera. Tyle ze jest to pelny przelot, bez homologacji, itd.
Poziom glosnosci powyzej 5000 zapewnne przekracza granice przyzwoitosci;)
Chcialbym sie dowiedziec, czy ktos z Was mial problemy i stracil dowod za racingowy wydech, czy raczej uchodzi to plazem?
Na gazie!
Poziom glosnosci powyzej 5000 zapewnne przekracza granice przyzwoitosci;)
Chcialbym sie dowiedziec, czy ktos z Was mial problemy i stracil dowod za racingowy wydech, czy raczej uchodzi to plazem?
Na gazie!
Witam. Zarówno tym jak i obecnym motocyklem śmigam z pustym wydechem. Nie miałem z tego powodu żadnych problemów z policją. Jeśli się czepiali to albo do tylnej gumy ( podobnej do slicka ) albo do podgiętej tablicy rejestracyjnej :jezyk: reszta ich nie interesowała. Ale gdy trafisz na świra to i tak się do czegoś przyczepi :help: więc nie przejmuj się wydechem.Pozdro :papa:
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Czyli jak bym sobie zamontowal powiedzmy cos takiego
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83034746
to mi mandatu nie wpakuja?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83034746
to mi mandatu nie wpakuja?
Może sie czepiam ale mam zły humor :evil: wybacz ale jak widze takie teksty to mnie krew zalewa. No najlepiej sie ich nie obawiac bo jesteśmy tacy "fajni" i mamy motocykle. I najlepiej im na kole uciec sprzed nosa. A potem robić wielkie oczy jak będą o nas mówili tak a nie inaczej.Jeśli bym się ich obawiał to bym śmigał skuterem
Ich prace też trzeba szanować, nie każdy policjant jest idealny -> buraki wszedzie się zdarzają ale to nie powód żeby generalizować bo wtedy robimy to samo co społeczeństwo które ocenia motocyklistów na podstawie zachowań jednostek.
Sorki za off topic. Wydech spoko, problemów mieć z władzą nie powinieneś bo raczej wiekszość jest przyzwyczajona do tego że jesteśmy głośni. Ew zawsze można tłumaczyć względami bezpieczeństwa (co przy aucie nie przejdzie ) i przy dobrej gadanie da rade.
Pozdro
Wlasnie cos takiego mam na oku:)
Prosty Laser z wata na okolo - jak sie dobrze zastanowic, to i ogien moze buchnnac nieraz z takiej rury:D
Jezeli chcecie takie Nonamy z Allegro za 4 stowki, to pomyslcie, czy nie warto poszukac na niemieckim Ebayu czegos markowego.
Widzialem Remusy juz od 50 euro!
A np. dwie puchy Sebringa szly za 120 euro...
Prosty Laser z wata na okolo - jak sie dobrze zastanowic, to i ogien moze buchnnac nieraz z takiej rury:D
Jezeli chcecie takie Nonamy z Allegro za 4 stowki, to pomyslcie, czy nie warto poszukac na niemieckim Ebayu czegos markowego.
Widzialem Remusy juz od 50 euro!
A np. dwie puchy Sebringa szly za 120 euro...
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Witam generalnie się nie czepiają ponieważ nikt w uchu miernika nie ma , ale bywają takie patrole wyposażone w mierniki hałasu , np z Polonezami truck przystosowanymi i wyposażonymi w różne urządzenia do pomiarów takich jak hałas, spaliny, droga hamowania i takie tam. Wtedy panowie będzie bieda, a dodatkowo to chyba też nie ma sensu przesadzać i tak jak już wcześniej gdzieś przy toczącej się dyskusji na forum doszliśmy do wniosku i sam tego doświadczyłem, że hałas jest za motocyklem nie przed, dlatego też i tak samochody z przodu podczas jazdy nas nie słyszą a jeżeli już, to nie tak jak byśmy tego chcieli !! Mijając spokojnie jadącego kierowcę katamarana, można go przyprawić o zawał serca przelatując obok niego z hukiem rakiety " ziemia księżyc "", a o reakcje kierownicą lewo prawo to już prawie napewno !!
PS
Kto jechał za Osamą wie o czym mówię :twisted: !!
Pozdrawiam
PS
Kto jechał za Osamą wie o czym mówię :twisted: !!
Pozdrawiam
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Wonder. Żle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o uciekanie policjantom ale o to,że kupując coś do mojego motocykla nie zastanawiam się nad tym czy im się do będzie podobało. Prawda jest taka że jeśli będzie chciał się przyczepić to i tak to zrobi. W moim mieście jest niestety dużo więcej buraków niż "normalnych" policjantów, a najgorsze jest to, że zanim zostali policjantami byli naszymi dobrymi kolegami a od kiedy noszą mundury nawet ci "cześć" nie powiedzą wiec nie mówmy o szacunku. Pozdro
-
- The Real One
- Województwo: łódzkie
Witam.
Kropek masz racje co do samochodow ale w miescie glosny wydech dobrze dziala na pieszych ostatnie moje moto mialo bardzo cichy wydech i ludzie pchali sie na przejsciach ze czasem mialem problem.teraz slychac mnie juz z daleka i widze ze ludziska pokrecaja glowa zanim wejda na przejscie.
Loser -ogien faktycznie poleci i dzwiek jest cudny tylko te karbonowe jakos sie odbarwiaja od temperatury.
pozdro
Kropek masz racje co do samochodow ale w miescie glosny wydech dobrze dziala na pieszych ostatnie moje moto mialo bardzo cichy wydech i ludzie pchali sie na przejsciach ze czasem mialem problem.teraz slychac mnie juz z daleka i widze ze ludziska pokrecaja glowa zanim wejda na przejscie.
Loser -ogien faktycznie poleci i dzwiek jest cudny tylko te karbonowe jakos sie odbarwiaja od temperatury.
pozdro
CB400F ,CB1 ,XV500 ,CB750C ,GSF1200S ,X11 ,VT1100 ,x11,R1100s,V-raptor-serce suzuki
http://www.bikepics.com/members/krzysiofm/
http://www.bikepics.com/members/krzysiofm/
-
- Strzelający z Rury
- Województwo: -
Primo - poprosze wiecej informacji nt. tego DB Killera, bo to sie moze przydac na wypadach za zachodnia granice.
Po drugie, odbawic to sie moze co najwyzej tytan, ale na boga - nie karbon.
No i ostatnia zecz - lepiej faktycznie zainwestowac w jakas uzywke markowa nic kupic cos niesprawdzonego (chyba, ze juz ktos tego uzywa i jest zadowolony). Jest duzo drobiazgow, ktore wychodza podczas uzytkowania... jeden nie zwroci na to uwagi a drugi wrecz przeciwnie. Po pierwsze, zmieni sie krzywa mocy i momentu. Pal licho, jesli np: zystamy troche z dolu a stracimy u gory, ale jesli bedzie gorzej w calym zakresie obrotow a na biegu jalowym praca bedzie nierowna i gorzej bedzie z zapalaniem? Po drugie - uzyte materialy moga nie byc dobre co obiawi sie odpryskami, korizja, zmatowieniem czy rozszczelnieniem calej puchy. Po trzecie mocowanie moze byc kiepskie i moze przenosic drgania przez podnozek pasazera na caly motocykl, co zwieksza wibracje i zmniejsza komfort. Obejma tez moze pod wplywem drgan latac po puszcze i wycierac ja, co nie wyglada dobrze. Lepiej sie wiec zstanowic. Popytac i sprawdzic moze u kogos, kto juz to ma zalozone.
No i na ostatek - policja poki co - wydechy olewa. Ale nie wiadomo co bedzie za kilka lat, jak wspaniala UE i na tym polozy lape.
Po drugie, odbawic to sie moze co najwyzej tytan, ale na boga - nie karbon.
No i ostatnia zecz - lepiej faktycznie zainwestowac w jakas uzywke markowa nic kupic cos niesprawdzonego (chyba, ze juz ktos tego uzywa i jest zadowolony). Jest duzo drobiazgow, ktore wychodza podczas uzytkowania... jeden nie zwroci na to uwagi a drugi wrecz przeciwnie. Po pierwsze, zmieni sie krzywa mocy i momentu. Pal licho, jesli np: zystamy troche z dolu a stracimy u gory, ale jesli bedzie gorzej w calym zakresie obrotow a na biegu jalowym praca bedzie nierowna i gorzej bedzie z zapalaniem? Po drugie - uzyte materialy moga nie byc dobre co obiawi sie odpryskami, korizja, zmatowieniem czy rozszczelnieniem calej puchy. Po trzecie mocowanie moze byc kiepskie i moze przenosic drgania przez podnozek pasazera na caly motocykl, co zwieksza wibracje i zmniejsza komfort. Obejma tez moze pod wplywem drgan latac po puszcze i wycierac ja, co nie wyglada dobrze. Lepiej sie wiec zstanowic. Popytac i sprawdzic moze u kogos, kto juz to ma zalozone.
No i na ostatek - policja poki co - wydechy olewa. Ale nie wiadomo co bedzie za kilka lat, jak wspaniala UE i na tym polozy lape.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
<----|========================
<----'