Polerowanie czarnej stali

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
klem

Re: Polerowanie czarnej stali

Post autor: klem »

ROSA pisze:a czy nie lepiej nabyć w ITALINOXIE rurki z gatunku 1.4404 inaczej 316LSi pospawać i wypolerować?koszt może 50 zeta bez myślenia o zabezpieczeniu antykorozyjnym
Musze to obczaić, dzięki

EDIT: Jednak nie, kwasówki nie pospawam ;(
Gery73
Prawa Ręka Mechanika
Województwo: świętokrzyskie

Post autor: Gery73 »

Ja ostatnio robiłem wydech na rurach z nierdzewki polerowanej i powiem że chrom przy tym to się chowa - ponad to w firmach zajmujących się sprzedażą metali kolorowych jest pełen asortyment polerowanej stali nierdzewnej poprzez rury kątowniki, płaskowniki itd.

Polecam takie rozwiązanie jest o wiele taniej

poadro gery73
Motur jest dla ludzi - tych którzy myślą.
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
ROSA-magneto
BS Brother
BS Brother
Województwo: wielkopolskie

Post autor: ROSA-magneto »

klem pisze:
ROSA pisze:a czy nie lepiej nabyć w ITALINOXIE rurki z gatunku 1.4404 inaczej 316LSi pospawać i wypolerować?koszt może 50 zeta bez myślenia o zabezpieczeniu antykorozyjnym
Musze to obczaić, dzięki

a to dlaczego???zwykłe spawanie metodą TIG co by nie było dużo szlifowania :D
KOMAR,SIMSON,CZ350,MZ ETZ 250, WSK,GSXF600, GSXR K3 1000- kasacja,GSXR K7-K8 1000 .....SUZUKI F 800 GT
te.792680329
klem

ROSA pisze:
klem pisze:
Musze to obczaić, dzięki

a to dlaczego???zwykłe spawanie metodą TIG co by nie było dużo szlifowania :D
Nie mam TIGa.
ROSA-magneto
BS Brother
BS Brother

cóż osobiście też wolę 50 zł przepić jak 20 wydać :D nie zawsze jednak da się po taniości ale ile w jakimś warsztacie zapłacisz na flaszkę może browara?
KOMAR,SIMSON,CZ350,MZ ETZ 250, WSK,GSXF600, GSXR K3 1000- kasacja,GSXR K7-K8 1000 .....SUZUKI F 800 GT
te.792680329
klem

Do warsztatów okolicznych to ja już autostradę wydeptałem i chyba nie wyglądam na takiego od którego warto flaszkę brać. Wolę zrobić sam niż się prosić pana Mietka...
ROSA-magneto
BS Brother
BS Brother

moja propozycja jest taka Kup materiał potnij ugnij zrób rysunek i przyślij do mnie a ja to pospawam lub jeżeli chcesz wykorzystać to co masz to mogę Ci wysłać dwie puszki farby w sprayu jedna będzie aluminium 99% druga to stal nierdzewna.Pomalujesz na to co będziesz chciał jednak najkorzystniej i trwalej by było pomalować proszkowo
te.792680329
klem

Ano właśnie jutro idzie do malowania, nie mam cierpliwości szukać...
ODPOWIEDZ