Jakas Cisza nastała na Śląskim Forum

Dział dla Braci z województwa śląskiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: SEBIKS

ziajus

Jakas Cisza nastała na Śląskim Forum

Post autor: ziajus »

Wiec mam propzycje. Wielu z nas przez zime napewno po garażach grzebie w swoich moto wymienia, udoskanala, TUNINGUJE, polepsza wyglad. To moze w zwiąku z tym byśmy sie wymienili spostrzezeniami opiniami pochwalili się co kto zrobił przy sowim MOTO.
Ja wymieniłem w swoim BANDZIORZE wszytko co nalezy do eksploatacyjnych czesci czyli płyny klocki swiece filtry olej łańcuch zebatki łożyska w felgach opony. A za tydzień będę wymieniac końcówki kierownicy manetki i zobaczymy co mi jeszcze przyjdzie do głowy.
Jesli temat Starszyzna uważa za bezsensowny to prosze zamykac.
Dzięki Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witam !!
No taka całkiem cisza - to nie !!
Zima się dłuży - to prawda ale coś sie jednak dzieje.
Można by nawet pokusić się o pewne podsumowanko (może wtedy wiosna szybciej nadejdzie).
Osama - sprzedał motor i aktualnie poluje na nowy w Niemcowni :devil:
YareK - wyszykował Marasia i czeka na klienta :cool_blik:
Wonder - przesiadł się na coś na "H" :beat2: :wink:
Snajper - naprawił se nóżkę bo motor ma w porządku :paker:
Yossa - wyprowadza z dołka "stołeczny" sektor mrożonek :snieg:
Bartek - zasila PKP jako klient na trasie Częstochowa - Łódź :spoko:
ByQ - leczy plecy :olaboga:
Virus - kombinuje jak tu się wymigać od "bramy" weselnej chociaż w głębi duszy pewnie chciałby Nas wszystkich widzieć (tylko gdzie ??) :hmm:
Lelo - czeka pewnie az mu odmarzną drzwi z garażu i wtedy tyle go widzieli :moto:
Alucard - toczy piesze boje ze Starszymi żeby wpuscili go do garażu nowym moto :klotnia:
Grabo - obmacuje Bułgarki w Hiszpanii :babe: :okularnik:
Zibi - pucuje i tak już wypucowanego Intruza :peace:
Letko - wymienił wszystki letniaki na zimówki w okolicy i za chwilę będzie wymieniał z powrotem :plask: :wink:
A ja ciagle nie mogę znależć czasu żeby zabrać sie za rozrusznik w moim moto :glupek2:
Pozdrawiam. Niech juz się ciepło zrobi !!!!!!!!!!!!!!! :angry_smile:
P.S. Czy o czymś zapomniałem ?? Z góry przepraszam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
Desmont
BS Brother
BS Brother

Post autor: Desmont »

Desmont sciagnal nowiutkie PilotRoad do pieknosci i zamontowal sliczne crashpady, pozostalo juz tylko wydymanie baku:D no i oczywiscie musze suszarka skruszyc lod wokol garazu :twisted:
PZDR
Desmont
Suzi SV1000S '04 ;) najpiekniejszy dzwiek V-ki.
Co dwie lufy to nie jedna, co akrapki to akrapki

Obrazek Obrazek
GG2404004; tel. 607 082 621; skype: lukasz.pio
zibi

Post autor: zibi »

Lechul pisze: Zibi - pucuje i tak już wypucowanego Intruza :peace:
Lechul, swietne podsumowanie zimy w Slaskim :brawo: :beer:

Co prawda nie pucuje teraz Intruza, bo za zimno w garazu (blaszak), ale wczoraj go przetoczylem zeby nie stal caly czas na tej samej czesci opony. Aku mam w domu i doladowuje co miesiac. Ostatnio sporo czasu jezdze palcem po mapie :) pod kątem nowego sezonu. Poza tym praca,praca - ostatnio mam maly zapieprz i wracam zwykle o 21:00 do chaty :(, weekend zwykle na desce :twisted:

pozdro i do wiosny :)
ziajus

Lechul dziei że włączyłes sie do mojego tematu i go rozruszałeś spoko niech ŚLAZOKI SIE POPISZOM I NIECH COS NAPISZOM . NARKA czekam na dalesze odpowiedzi
virus

Post autor: virus »

...................................... sie nie wymiguje , bo Wszystkich Was będzie milo widzieć ................... I tych ludzi w koło z niedowiarni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Ps: daty i miejsce będą podane :lol:

a i tak w planach mamy sie u Letka spiknąc jak tylko Osama maszyne przytacha
YareK691

Post autor: YareK691 »

Witam
Każdy z nas coś tam sobie rzeźbi powolutku :D i odcina centymetr do wiosny, ehhhh znowu weselne śmiganko będzie :jump: Virus ja proponuje żebyś już zaczoł obmyślać komu posadzisz Panią Młodą na moto :oops:
Lechul, przyszedł mi taki pomysł do głowy : zamiast grzebać w rozruszniku kup odemnie Marude, będziesz miał sprawny rozrusznik :jumpie: :D :D
A tak poważnie, to życzę wszystkim ciepła w te paskudnie zimne dni no i miejmy nadzieję, że przyjdzie taki dzień w którym obudzimy się rano i sniegu już nie będzie !!!!!!
Pozdrawiam
Wonder

Post autor: Wonder »

Witam :D
Lechul pisze: Wonder - przesiadł się na coś na "H" :beat2: :wink:
Absolutnie nie wiem co masz na myśli :P

Co do tego co zrobilem/zrobie przy swoim moto:

Pomijając znaczek markowy :wink: , to mam pare koncepcji które chce wprowadzić przed sezonem, lub na jego początku w zależności od $$$
- poprawić owiewki (prawa strona źle sklejona bo moto kiedyś leżał), wyposażyć się w stalowe przewody (400 zl +/- :shock: ), kuzyn szuka mi w reichu dynojetów lub amora skrętu w dobrej cenie.

- na tą chwile założyłem oryginalną kiere (była inna), prawy podnóżek z mocowaniem ( był przyspawany po w.w. slizgu, a bałem sie troche tego patentu bo tam jest niepelne aluminium wiec mógłby ew sie urwać) dokonałem rozbiórki wydechu -> czyszczenie + wkładka dec killer ->> był tak głośny że nawet mnie to przeszkadzało - efekt = fajny rasowy bas.

- dalej - szukam kombinezonu i butów

cóż by tu jeszcze... aha wpadłem w olbrzymią zaspę przy próbie zimowej jazdy, mniej więcej 5 metrów po wyjechaniu z garażu -> i jak w każdym moim motocyklu zimą - urwałem lusterko (fatum??)

Poza tym nie odzywam sie bo sesja :evil:

Pozdrawiam wszystkich Braci i Siostry :D
osama
BS Brother
BS Brother
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

Wonder wpadles w zaspe bo na Homarku jezdzisz a nei ´na Suzi :P

a co do mojego szukania to ciagle szukam i jeden Intruz 800 '95 za 2100€ mi sprzed nosa spierd...l ;(
ale teraz mam na oku innego ale musze wycieczke do Niderlandow zrobic sobie :D

jak cos juz bede mial to dam wam znac :peace:
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
pancer

Post autor: pancer »

No sporo się dzieje w Waszych garażach.

Ja dzisiaj zdemontowałem wydechy bo trochę porysowane i trzeba by oddać do chromowania.
A jak trochę odwilż przyjdzie trzeba będzie sprzęta do serwisu odwieść na regulacje i wymiany płynów itp. :mrgreen:
Oby się przed wiosną wyrobić.
Życzę miłych chwil spędzonych przy przygotowywaniu motocykli do wiosny bo przy okazji można sobie :piwko2: w garażu wypić.
ziajus

Pancer a dlaczego ty sobie sam płynów nie powymieniarz i regulacji nie porobisz nie czujesz sie na siłach albo nie masz dostatniego wyposarzenia garażu. Szkoda kasy nabijac serwisom a i tak motor stworzył człowiek. Pozdrawiam
Laki
Zmieniacz Żarówek

Post autor: Laki »

No a ja w czwartek wymieniam DOT 4, ,swiece, smaruje łańcuch, ładuje akuś (olej silnikowy w marcu) i ogolnie moto bede miec gotowe do sezonu.A tak wogole to mysle zeby sie z Wami jakos zapoznac. Sie pozyje, sie zobaczy!Ja chce juz wiosne!
grabo
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: grabo »

juz nie obmacuje :twisted: znaczy nie obmacuje juz blugarek :twisted: powrocilem do kochanej Ojczyzny zobaczymy tylko na jak dlugo :evil:

pozdro 4 aLL
-->3/4<--

"Jeden z prototypów Boga.
Mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji.
Zbyt pokręcony, by żyć, zbyt rzadki by umrzeć"
kom:510106375
nowy gg 5992462

[IMG]http://images31.fotosik.pl/360/793b4ae4a36545f1.jpg[/IMG]
ByQ
BS Brother
BS Brother

Post autor: ByQ »

Witaj Grabo na sniegu ojczystym. :lol:
...trzeba być szalonym, żeby nie zwariować...

... nie ma juz nic ...
http://bikepics.com/members/byq/

Znajdziesz mnie rowniez na: http://www.nano-reef.pl/index.php
Lechul
BS Brother
BS Brother
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Witaj "Modzie" Do Góry Nogami !!!!
Aleś se wybrał porę roku na zmianę klimatu !!!!
Jak to na jak długo ?? Do końca maja !!!! Oj dziać się będzie !!!!
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
Zablokowany