Droga na Rozpoczęcie
Moderator: kicek
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Droga na Rozpoczęcie
Ponieważ tyle opcji przelotu ilu przelatywaczy :mrgreen: oficjalnie wrzucam na region pytaneczko jakby tu możliwie bezdziurowo i szybko dolecieć do celu ?? Mogą być opcje dłuższe ale atrakcyjniejsze widokowo, obiektowo itp.
Zakładam przelot A4 tak daleko jak się obecnie da (w okolice Bochni chyba ??) no i pytanie dotyczy raczej tej drugiej części.
Pytam bo wiem że tempo prac drogowych w tamtym rejonie było swego czasu niezłe i może pojawiła się jakaś ciekawa, świeża drogowa opcja :roll:
Zakładam przelot A4 tak daleko jak się obecnie da (w okolice Bochni chyba ??) no i pytanie dotyczy raczej tej drugiej części.
Pytam bo wiem że tempo prac drogowych w tamtym rejonie było swego czasu niezłe i może pojawiła się jakaś ciekawa, świeża drogowa opcja :roll:
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- BS Brother
- Województwo: opolskie
Re: Droga na Rozpoczęcie
Leszek , A4 do końca ,zjazd na starą 4 przed Bochnią i jazda do Pilzna za Tarnowem (może być lekko przytkane w okolicach Bochni ,Łapczycy i Brzeska ) ,w Pilźnie odbicie na 73 na Jasło ,z Jasła 28 na Krosno i Sanok ,a dalej ...to się obaczy :lol: .Ja raczej wybiorę tą trasę ,choć pewnie są też bardziej widokowe i urozmaicone ,ale na SV -ce to ja chcę jak najszybciej ,bo mi dupa odpadnie po tych 400 kilometrach .Pozdro i do zobaczycha
Historia choroby : GS500,,GSX600F,chwila zbłądzenia Y...a Fazer600S,2x GSXF 750,DL1000,SV1000S,el negros Banditos Lechulos,Y.... YZF 1000 R, Jajo 750
tel.693-349-283
,,Życie choć piękne tak kruche jest"
tel.693-349-283
-
- BS Brother
- Województwo: podkarpackie
Jeśli chodzi o bezproblemowe dotarcie po szerokiej czarnej i równej to tak jak napisał gixef. Inne trasy mogą być mniej przyjazne naszym "siedzeniom" aczkolwiek są ciekawsze i mniej zakorkowane. Spróbuję coś przygotować w najbliższym czasie. Może jeszcze ktoś z okolic Jasło/Krosno WIE LEPIEJ.
So be patient.
So be patient.
(motoryna, komarek, wsk-125, simsonek)->jazda na moto kumpli->GS500E 1978 r.->CZARNE B6 K1
http://www.bikepics.com/members/glossy/
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
a co mają powiedzieć Ci którzy jadą 730 km ?? również na SV !! :boje_sie:gixef pisze: ale na SV -ce to ja chcę jak najszybciej ,bo mi dupa odpadnie po tych 400 kilometrach .
Kiedy siedze na maszynie, totalny czuje luz...
MZ ETZ 251
Bandit 600N '98-sprzedany
SV 1000S '03 + Yoshi TriOwal-sprzedany
Hayabusa K8 + TwoBrothers-sprzedany
Hayabusa K9-sprzedany
kom: 505-173-368.
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 5
odpadnie dupa i reszta - ale nie zostawiajcie tego na drodze - zabierzcie ze sobą, a na miejscu będziemy przyszywać (znieczulenie tylko sie zaaplikuje przed zabiegiemMacias pisze:a co mają powiedzieć Ci którzy jadą 730 km ?? również na SV !! :boje_sie:gixef pisze: ale na SV -ce to ja chcę jak najszybciej ,bo mi dupa odpadnie po tych 400 kilometrach .
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
-
- Po drugiej stronie Mocy
Po tych 730 km dupa może zrobić się różowa
VZ 800 i VZR sprzedany, teraz R1200GS
tel. 605-543-829
tel. 605-543-829
-
- BS Brother
- Polubił posty: 5
a co mają powiedzieć ci co jadą z Elbląga ? buahaha, Macio strach pomyślećMacio pisze:Po tych 730 km dupa może zrobić się różowa
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
-
- BS Brother
- Polubił posty: 1
Gixef a kto mowil ze bedzie le(t)kko
Da sie zrobic jednego dnia i 1200 km na tym moto i dupa nie odpada w szczegolnosci jesli u celu sa tacy ludzie jak Wy.
Da sie zrobic jednego dnia i 1200 km na tym moto i dupa nie odpada w szczegolnosci jesli u celu sa tacy ludzie jak Wy.
Adam
Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200
tel. 602 536 440
Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200
tel. 602 536 440
-
- BS Brother
no to Marek przypomniałeś Kosikowe rozpoczęcie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:qgel pisze:a co mają powiedzieć ci co jadą z Elbląga ? buahaha, Macio strach pomyślećMacio pisze:Po tych 730 km dupa może zrobić się różowa
Kiedy siedze na maszynie, totalny czuje luz...
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
-
- BS Brother
Macias ,ja Ci mogę tylko współczuć ,Mar ,ja wiem ,że się da i nie będzie le(t)kko :twisted: ,dlatego jedziemy troszkę wcześniej ,żeby się znieczulić dobrze przed powrotem :mrgreen: Pozdrawiam.
Historia choroby : GS500,,GSX600F,chwila zbłądzenia Y...a Fazer600S,2x GSXF 750,DL1000,SV1000S,el negros Banditos Lechulos,Y.... YZF 1000 R, Jajo 750
tel.693-349-283
tel.693-349-283
-
- Moderator
Jeśli zdąże poskładać pierdzipęda to chętnie Leszek śmignął bym tędy.(patrz załącznik)
Pamietacie traskę do Przesieki Czeską stroną ?? Zobaczyć Tatry po stronie Słowackiej - bezcenne :mrgreen:
Z Gliwic ta trasą jest 150km dalej niż A4 ale gdyby to rozłozyć na cały dzien ??
Pamietacie traskę do Przesieki Czeską stroną ?? Zobaczyć Tatry po stronie Słowackiej - bezcenne :mrgreen:
Z Gliwic ta trasą jest 150km dalej niż A4 ale gdyby to rozłozyć na cały dzien ??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
email: bohas@interia.pl
-
- Moderator
- Kontakt:
Jest to na pewno najszybsza i najkrótsza trasa. Asfalt jest całkiem dobry i jak na razie brak remontów. Niestety może być trochę tłoczno i lubią stać. Widoki są całkiem niezłe. Ja raz z Zakopca wracałem z Nowego Sącza przez Gorlice-Nowy Żmigród-Dukla-Miejsce Piastowe itd. Jest to mało uczęszczana trasa i z całkiem fajnymi widokami (chyba z tego co pamiętam ) LINK DO TRASYgixef pisze:Leszek , A4 do końca ,zjazd na starą 4 przed Bochnią i jazda do Pilzna za Tarnowem (może być lekko przytkane w okolicach Bochni ,Łapczycy i Brzeska ) ,w Pilźnie odbicie na 73 na Jasło ,z Jasła 28 na Krosno i Sanok ,a dalej ...to się obaczy :lol: .Ja raczej wybiorę tą trasę ,choć pewnie są też bardziej widokowe i urozmaicone ,ale na SV -ce to ja chcę jak najszybciej ,bo mi dupa odpadnie po tych 400 kilometrach .Pozdro i do zobaczycha
ByłGSR 600A K7 + IXIL
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938
Dla tych, którzy będą jechali A4 od Krakowa opcja przejazdu w Pilźnie na Jasło i dalej na Sanok jest dobra, bo omija sie Rzeszów. Jednak ja proponował bym przejechać przez Rzeszów. Droga Pilzno-Jasło jest ostatnio remontowana, a przejazd przez Jasło, a potem Krosno też nie jest ciekawa. Trasa do Rzeszowa jest już wyremontowana, równa i bez dziur.
Dla wszystkich innych ludzi jadących w Bieszczady (z kierunku Lublin, Warszawa, Kielce) - przejazd przez Rzeszów. Na podkarpaciu drogi sa całkiem dobre, więc nie musicie się bać o niespodzianki. Trasa Rzeszów - Sanok i dalej na Lesko jest ok. Mógłbym podać inne opcje, ale tam są dziury.
Ja niestety nie mogę być na spotkaniu.
Dla wszystkich innych ludzi jadących w Bieszczady (z kierunku Lublin, Warszawa, Kielce) - przejazd przez Rzeszów. Na podkarpaciu drogi sa całkiem dobre, więc nie musicie się bać o niespodzianki. Trasa Rzeszów - Sanok i dalej na Lesko jest ok. Mógłbym podać inne opcje, ale tam są dziury.
Ja niestety nie mogę być na spotkaniu.
-
- BS Brother
Myślałem i myślałem i sam nic nie wymyśliłem, ale za to szwagier lubi sobie pojeździć ciekawymi trasami i podsunął mi fajną trasę oto jej opis:
Polecam pojechać drogą 28 z Gliwic na Oświęcim i tam zwiedzić obóz, dalej na Wadowice i Dom Papieża, a później piękną kalwarię zebrzydowską. Na to wszystko potrzeba dużo czasu
Następnie z Wadowic na Myślenice i wrócić do autostrady. Dalej kierować się do Bochni. W Bochni można pojechać na Nowy Wiśnicz, tam jest bardzo ładny zameczek. Dalej trzeba wrócić na drogę nr 28 która leci przez Nowy Sącz. Pod Krosnem jest przepiękny stary zamek Odrzykoń, a z Krosna to leci się prosto na Solinę. Gdzieś koło tej trasy jest cerkiew w Piątkowej (link http://pl.wikipedia.org/wiki/Cerkiew_%C ... 4%85tkowej). W Nowy Sączu też można się zatrzymać ponieważ ma ładne stare miasto. Można zawsze podskoczyć do Krynicy albo w Pieniny tzn Szczawnica, Krościenko - są tam 2 zamki w odległości 10km od siebie tzn Czorsztyn i Niedzica - ale to już trochę poza trasą bo bardziej na południe.
Pomysł szwagra zredagowany przeze mnie. Może ktoś skorzysta.
Polecam pojechać drogą 28 z Gliwic na Oświęcim i tam zwiedzić obóz, dalej na Wadowice i Dom Papieża, a później piękną kalwarię zebrzydowską. Na to wszystko potrzeba dużo czasu
- jakieś 3,5h na Oświęcim
- 1h na dom papieża i rynek w Wadowicach
- 30' do 1h na kalwarię
Następnie z Wadowic na Myślenice i wrócić do autostrady. Dalej kierować się do Bochni. W Bochni można pojechać na Nowy Wiśnicz, tam jest bardzo ładny zameczek. Dalej trzeba wrócić na drogę nr 28 która leci przez Nowy Sącz. Pod Krosnem jest przepiękny stary zamek Odrzykoń, a z Krosna to leci się prosto na Solinę. Gdzieś koło tej trasy jest cerkiew w Piątkowej (link http://pl.wikipedia.org/wiki/Cerkiew_%C ... 4%85tkowej). W Nowy Sączu też można się zatrzymać ponieważ ma ładne stare miasto. Można zawsze podskoczyć do Krynicy albo w Pieniny tzn Szczawnica, Krościenko - są tam 2 zamki w odległości 10km od siebie tzn Czorsztyn i Niedzica - ale to już trochę poza trasą bo bardziej na południe.
Pomysł szwagra zredagowany przeze mnie. Może ktoś skorzysta.
(motoryna, komarek, wsk-125, simsonek)->jazda na moto kumpli->GS500E 1978 r.->CZARNE B6 K1