Dziurawić, czy nie??

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Rostwór
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Dziurawić, czy nie??

Post autor: Rostwór »

Wiadomo, że zwiększy to brzmienie... ale czy warto? Czy nie wdaje się szybciej rdza do ukłądu wydechowego. A jeśłi warto, to w którym miejscu? Wymiana wydechu na inny, raczej nie wchodzi w grę, bo to za droga opcja, dlatego zastanawiałem się nad dziurawieniem... może mi ktoś coś o tym powiedzieć?
pozdrawiam
ETZ 251
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
Loser

Post autor: Loser »

Znam takiego co dziurawil i uzyskal maksymalnie syfny dzwiek - wewnatrz zrobil sie rezonans i licho wzielo bas:)
Zastanow sie, czy aby na pewno nie masz kasy na uzywke - jezeli sie dobrze zakrecisz, puche Lasera, Devila albo Remusa dorwiesz za 200-300 PLN.
Filet

Nie rozwiercaj

Post autor: Filet »

Siemanko Rostwór,

Nie rób tego! Ja rozwierciłem w GSXF 600 i brzmi to jak pusta rura z metalicznym podzwiękiem....nie warto. A do tego bardziej słychać "wahania" obrotów na biegu jałowym. Nie podoba mi sie ....ale odwrotu juz nie ma! Aktualnie szukam jakiegos oryginalnego i "dedykowanego" tlumika (slip on) do mojego moto.

Pzdr.
filet
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

jak łapie to chodzi wam o "dziurke" , wkręć śrubke .. i po problemie.
Filet

boczu, nie dchodzi o "dziurke". Dziurka w gsxf byla i bedzie, cokolwiek przypniesz na koncu.
Filet
Filet

jezeli dobrze zrozumialem pod tematem "dziurka". chodzi o krzywa mometu ? A tak "by the way" czy ktos mi moze powiedziec....czym sie rórni wydech "dedykowany" do danego moto od kazdego innego? Czy chodzi tylko o rure łaczaca "slip on" czy cuś innego. czy dorabiajac tą rure do kazdego tlumika przelotowego bedzie ok , czy tez musze kupic typowy "dedykowany" wydech" Na allegro jest od groma tanich tlumikow Leo Vince (samych koncowek) i w/g sprzedajacych nie ma problemu, trzeba tylko we wlasnym zakresie dorobic rure. Czy to to samo co kupujac Leo Vince u dealera z rura w komplecie?
Loser

Dedykowany jest przliczony dla danego silnika, tak, by wycisnac z niego maksimum - ot, cala filozofia;)
Rostwór
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: Rostwór »

w takim razie chciałbym się dowiedzieć, jaka końcówka pasowałaby do VX800. wiem, że to nie jest sama puszka, tylko jeszcze rura dochodząca do kolektora. nie znam się na tym. czy np wydechy od TL by pasowały??
ETZ 251
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport
Obrazek

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
Filet

Tłumiki

witam ponownie,
Loser, tez myslalem ze "dedykowany" to specjalnie liczony do danego modelu itp. Zglupialem gdy prześledzilem schematy budowy kilku tlumików(różnych firm), do różnych motocykli. Średnica wlotu i wylotu byly takie same, grubość "wkładki" i materiału tłumiącego taka sama, jedyna różnica w nich to dlugość i kształt (wygiecie) rury łaczącej!
Jest tez wiele firm na rynku, które oferuja tłumiki wolnoprzelotowe tzw.uniwersalne (patrz. montii), różnia sie tylko średnica wlotu lub wlotu i wylotu, w srodku jest dokładnie to samo. Z tego wynika ze np. do mojej GSXF600, lub GSXF 750 i do Bandit`a 600 a nawet do K... jednoślad ER5 to wszystko to samo, bo takie same są średnice otworów.
I badz tu madry......wydawac min 1000 zyla na "dedykowany" czy kupic byle jaki, pasujacy otworami np.na Allegro.
Sam sie nosze z tym problemem od miesiaca.
pzdr.
Bachmiński

Te tanie LeoVince SBK z alegro to tak naprawde wydechy za 2000 , po prostu postawili fabryke w Polsce , reszte dopowiedcie sobie sami. :twisted:
kolas
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: kolas »

czyzby ktos wynosil z fabryki ;))))))))))))))))

bo watpie mimo wszystko zeby jakis dyrektor do spraw finansow zgodzil sie sprzedawac je za pol darmo ;)

ja kupilem swoj na allegro i jest bardzo ladny i fajny. Nie za glosny ale tez glosniejszy od seryjnego.
Komarek,TransAlp,BANDIT 1200, GSX-R 1000, 1/2 Burgman 400
Albo GSX-R ... albo NIC!!!! <<< chwilowo nie działa ;)
KTM 990 Adventure
http://www.bikepics.com/members/kolasGSXR/
kom: 796-272-069

https://www.facebook.com/wPogoniZaNaszymiMarzeniami
Malisz

Post autor: Malisz »

NIe "tuningujcie" tak motocykli...Proszę!!!
:shock: Lepiej zainwestować w jakąś markową rurę...Remus ,Devil....jest kilka możliwości a używaną puchę naprawde za nie wielkie pieniądze można wyrwać...
Bachmiński

Mam nadzieje ze nie chodziło ci o to ze LeoVince to crap?
Malisz

Post autor: Malisz »

Chodziło mi o to by nie wiercić\dziurawić wydechów...a nie o to że Leo to shit.... :) bo shitem Leo nie jest
Loser

Dalej podtrzymuje wersje, ze dedykowany jest robiony pod konkretny model. Mam zestaw Lasera, w instrukji wyraznie napisane, ze przeznaczony tylko do GSX-F 600 oraz 750.
Do Bandita jest juz np. inny - oznaczenie sie rozni.
Natomiast te, o ktorych piszesz podchodza do uniwersalne.
ODPOWIEDZ