Dziurawić, czy nie??

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Filet

Post autor: Filet »

Loser,
Ja tez jestem za tym zeby kupowac to co jest zrobione pod dany motocykl, ale przyznasz ze "lekko" to zastanawiajace....ten sam wydech do 600 i 750? Przeciez to inna moc, inna pojemnosc i inny moment obrotowy, ale otwory i punkty mocowania takie same. Tak wiec poprostu pasuje i tu i tu. A tak przy okazji (bo szukam czegos fajnego), jakiego Laser`a masz założonego i czy jestes z niego zadowoliny?Chodzi mi o dzwiek. Czy jet w Polsce dystrybutor tej firmy?
pzdr
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

Loser pisze:Dalej podtrzymuje wersje, ze dedykowany jest robiony pod konkretny model. Mam zestaw Lasera, w instrukji wyraznie napisane, ze przeznaczony tylko do GSX-F 600 oraz 750.
Do Bandita jest juz np. inny - oznaczenie sie rozni.
Natomiast te, o ktorych piszesz podchodza do uniwersalne.

Przepraszam że sie wtrące ale mnie to zainteresowało i musze ci powiedzieć że to troche dziwny pois w instrukcji bo tłumik oryginalny do 600 jest inny jak do 750 czy nie dziwne że laser wpakował wszystko do jednego "wora"
Filet

Post autor: Filet »

no właśnie. Ja dalej podtrzymuje ze jest "jakieś" grono motocykli, do których pasuje ta sama końcówka, różnią sie tylko rurą łaczącą, punktami mocowań itp, ale środek ten sam.
Oczywiście mogę sie mylić, nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, ale tak wywnioskowałem z obserwacji i prześledzenia schematów budowy różnych tłumików.
pzdr.
misiuGS500

Post autor: misiuGS500 »

witam
Nie polecam dziurawionych wydechów, moja Suzi miała taki jak ją kupiłem dwa sezony tak przelatałem ale miałem już dosyć, tego strzelania i ryku na wyzszych obrotach po prostu rozprężała mi silnik. Poprzedni właściciel chciał tanim sposobem zrobić sobie sportowy wydech ale wyszło to miernie. Dwa tygodnie temu kupiłem używany oryginał i jak się cieplej zrobi to go założe :D i bedzie wszystko ok. Mam nadzieje???
Pozdrawiam
Misiu
Loser

Post autor: Loser »

Trzeba by zapytac Lasera ;)
Do tego namalowali wykresy z hamowni dla 600 i 750.

Na marginesie - czy ktos moze ma homologacje dolaczona do wydechu? :)
Bylbym wdzieczny za zeskanowanie i udostepnienie mi :)
Najlepiej Laser, ale inne tez moga byc...
Nie pytajcie po co :)
Na moim jest napisane "For racing use only", ale da sie to zaslonic obejma, a dla pewnosci wole miec cokolwiek sfabrykowanego w kieszeni, pomny doswiadczen z katamaranem...
ByQ
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: ByQ »

...trzeba być szalonym, żeby nie zwariować...

... nie ma juz nic ...
http://bikepics.com/members/byq/

Znajdziesz mnie rowniez na: http://www.nano-reef.pl/index.php
EvilD
Strzelający z Rury
Województwo: -

Post autor: EvilD »

Krzysiek pisze:Przepraszam że sie wtrące ale mnie to zainteresowało i musze ci powiedzieć że to troche dziwny pois w instrukcji bo tłumik oryginalny do 600 jest inny jak do 750 czy nie dziwne że laser wpakował wszystko do jednego "wora"
Nie tylko Laser tak robi, ale wiekszosc firm. Np: Yoshi wsadza ta sama puche do GSX-R od 600 do 1000. Na pewno przy podnoszeniu mocy wymiana puszki czy nawet calego ukladu to tylko polowa sukcesu - druga polowa to dostrojenie silnika i pewnie dlatego nie ma co sie bawiec w rozniace sie milimetrami wymiary.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
ODPOWIEDZ