Nie zgadzam się z tą mniejszą legalnością. Firma, w której pracuję, oprócz częsci sprzedaje również wyposażenie serwisów, zarówno samochodowych jaki i motocyklowych. Uniwersalny tester diagnostyczny do diagnozy silników i elektroniki motocykli (interfejs do laptopa) to wydatek rzędu 10 tyś wraz z W PEŁNI LEGALNYM oprogramowaniem, aktualizacjami itp..... Oczywiście każdy uniwersalny tester diagnostyczny, będzie miał w zależności od marki bogatsze lub uboższe oprogramowanie (możliwośći diagnozy, regulacji, zmian parametrów), ale nikt nie może zarzucić braku legalności.... Taki mały OT, bo dyskusja trochę nie o tym miała być :angry_smile:Dany pisze:smoq73 pisze:Dany pisze:No i właśnie dlatego to tyle kosztuje...
Najdroższe są informacje...
Pomyśl sobie że koszt takiego urządzenia to jakieś 20-30 tyś ( bo pewnie tyle musi zapłacić ASO ) do tego utrzymanie lokalu oraz pracowników i ich wyszkolenie ( żeby wiedział co robić ) więc cena 150 zł za solidne informacje...
Kolo może był mało przyjemny lub też wypowiadał się z niezrozumiałym poczuciem humoru ale to tylko człowiek....
Na alledrogo w minutę znalazlem duzo taniej, domyslam sie ze da sie naprawde tanio kupic komputer diagnostyczny. To nie jest żadna magiczna skrzynka, tylko interfejs odczytujący komunikaty z komputera w motocyklu. Nie 20-30 tys.
Nie zapomnij zapytać o legalność oprogramowania, sprzętu i literatury technicznej. No i oczywiście update wraz z połączeniem on-line...
Jedyny ( czego nie pochwalam ) legalny w pełni sposób uzyskania pełnego dostępu do zasobów danej marki to autoryzacja i zakup od importera sprzętu diagnostycznego...
I to zapewniam Cię że wielokrotnie przewyższy koszt 20-30 tyś zł.
Niestety wszystkie inne formy zakupu sątroszkę mniej legalne...
Pzdr
VZR 1800 - Duszenie ...
-
- BS Admin
- Województwo: śląskie
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 25
- Kontakt:
Re: VZR 1800 - Duszenie ...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
-
- BS Admin
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 176
- Otrzymane Polubienia: 19
- Kontakt:
harpoon pisze: Nie zgadzam się z tą mniejszą legalnością. Firma, w której pracuję, oprócz częsci sprzedaje również wyposażenie serwisów, zarówno samochodowych jaki i motocyklowych. Uniwersalny tester diagnostyczny do diagnozy silników i elektroniki motocykli (interfejs do laptopa) to wydatek rzędu 10 tyś wraz z W PEŁNI LEGALNYM oprogramowaniem, aktualizacjami itp..... Oczywiście każdy uniwersalny tester diagnostyczny, będzie miał w zależności od marki bogatsze lub uboższe oprogramowanie (możliwośći diagnozy, regulacji, zmian parametrów), ale nikt nie może zarzucić braku legalności.... Taki mały OT, bo dyskusja trochę nie o tym miała być :angry_smile:
Nie jestem zwolennikiem ASO nie mam nic do innych serwisów / warsztatów... ( sam zresztą pracuję w serwisie ).
Jednak proszę o dokładniejsze zapoznanie się z komentowaną wypowiedzią... "sposób uzyskania pełnego dostępu do zasobów danej marki... "
Znam kilka produktów z dziedziny uniwersalnych... to działa ale w bardzo ograniczonym zakresie, do większości czynności przeglądowych lub drobnych usterek są OK ale nic poza tym...
Wiem jak działa sprzęt diagnostyczny ASO i jak ten " uniwersalny " to dzień i noc... w dodatku bez świateł...
Ps.
To dobij mi troszkę punktów...
Motocykl... i do pełni szczęścia już tylko chwila... chwila wolnego, pogoda i kompan na kole.
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
Daniel
501484808
CX500E=>B12sK6=>GSF1250GT=>
AN400=>CBF1000=>1200RT&1200GS
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Panowie - to rozmowa o duszeniu VZRa miało być, a wy widzę stwierdziliście, że się już udusił bądź uduszony został i sprawą testerów i ich cen się zajmujecie.
Ostrzeżenie pierwsze :beat:
PS. Harpoon, doskonale rozumiem celowość twej wypowiedzi, też chciałem ale się powstrzymałem
:mrgreen:
Ostrzeżenie pierwsze :beat:
PS. Harpoon, doskonale rozumiem celowość twej wypowiedzi, też chciałem ale się powstrzymałem
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl