Daniel Kułaj Melman 06.04.1981 - 11.05.2011r
-
- BS Brother
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
Re: Daniel Kułaj Melman 06.04.1981 - 11.05.2011r
Po uzyskaniu zgody Marty mogę przekazać Wam następujące informacje.
Sprawa karna prowadzona w Sądzie Rejonowym w Hajnówce dotycząca wypadku z udziałem Daniela zakończyła się wyrokiem w dniu 9.12.2011 r. Wyrok ten jest prawomocny, także nikt się od niego już nie odwoła. Sąd ustalił, że osobą wyłącznie winną zaistnienia wypadku jest kierowca samochodu osobowego. W sprawie była opinia biegłego z zakresu rekonstrukcji wypadków, w której jednoznacznie wskazany została sprawca wypadku, tj. kierowca samochodu osobowego. Zdaniem biegłego Daniel poruszał się z prędkością około 85 km/h w miejscu gdzie dopuszczalna prędkość to 90 km/h.
Kierowca samochodu przyznał się. Bez przeprowadzania rozprawy w całości został on skazany. Kara nigdy w takim przypadku nie jest adekwatna do czynu, którego się dopuścił, ale jest ona zgodna z tym o co jako oskarżyciel posiłkowy wnioskowałem.
Sprawa karna prowadzona w Sądzie Rejonowym w Hajnówce dotycząca wypadku z udziałem Daniela zakończyła się wyrokiem w dniu 9.12.2011 r. Wyrok ten jest prawomocny, także nikt się od niego już nie odwoła. Sąd ustalił, że osobą wyłącznie winną zaistnienia wypadku jest kierowca samochodu osobowego. W sprawie była opinia biegłego z zakresu rekonstrukcji wypadków, w której jednoznacznie wskazany została sprawca wypadku, tj. kierowca samochodu osobowego. Zdaniem biegłego Daniel poruszał się z prędkością około 85 km/h w miejscu gdzie dopuszczalna prędkość to 90 km/h.
Kierowca samochodu przyznał się. Bez przeprowadzania rozprawy w całości został on skazany. Kara nigdy w takim przypadku nie jest adekwatna do czynu, którego się dopuścił, ale jest ona zgodna z tym o co jako oskarżyciel posiłkowy wnioskowałem.
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Dzienks Maszyna za pomoc i dopilnowanie sprawy.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- Moderator
- Województwo: lubelskie
- Polubił posty: 6
- Otrzymane Polubienia: 42
Chociaż takie pocieszenie, że sprawca został ukarany a nie wina poszła na konto Daniela.
Wielki SZACUNEK dla Ciebie Maszyna za zajecie sie tematem I doprowadzenie go do szczesliwego konca. Fakt, ukaranie winnego to srednie pocieszenie w zestawieniu z najwieksza "strata", ale mam nadzieje, ze wyrok jakikolwiek nie jest choc w drobnym stopniu zadosc uczyni rodzinie Daniela.
Hube
Hube
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Ważne, że udało się zakończyć tą sprawę i to w jedyny słuszny sposób.
Maszyna, wielkie podziękowania i pokłony dla Ciebie za pełne zaangażowanie i pomoc.
Marta, mam nadzieję, że zakończenie sprawy troszkę ułatwi Ci codzienne funkcjonowanie. Pamięć po Melmanie zawsze pozostanie!
Maszyna, wielkie podziękowania i pokłony dla Ciebie za pełne zaangażowanie i pomoc.
Marta, mam nadzieję, że zakończenie sprawy troszkę ułatwi Ci codzienne funkcjonowanie. Pamięć po Melmanie zawsze pozostanie!
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Nic tylko pokłonić Ci się w pas Maszyna i powiedzieć skromne słowo DZIĘKUJEMY !
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 1
- Otrzymane Polubienia: 2
Dokładnie, ważne, że udało się zakończyć sprawę w takiej formie. Szacun Maszyna ...
Melman [*]
Melman [*]
Maszyna - ogromne uznanie za zaangazowanie sie i konsekwentne doprowadzenie sprawy do konca.
Byloby bylo swietnie gdyby wyrok zostal podobnie naglosniony w mediach jak sam wypadek.
Moze uswiadomilo by to wielu frustratom na polskich drogach ze nie pozostana bezkarni?
Byloby bylo swietnie gdyby wyrok zostal podobnie naglosniony w mediach jak sam wypadek.
Moze uswiadomilo by to wielu frustratom na polskich drogach ze nie pozostana bezkarni?
Może Maszyna wyspecjalizujesz się w sprawach ratowania przynajmniej dobrego imienia motocyklistów!!!!. Myślę że mógł byś pomóc wielu ososbą. Cierpimy z powodu szablonowego podejścia. Ginie motocyklista, to z pewnością zap......... Szacunek dla Maszyny!!!! Pomyśl nad tym......
Ostatnio zmieniony śr, 25 sty 2012, 21:55 przez pietrek, łącznie zmieniany 1 raz.