Witam,
Stwierdziłem, że światła soczewkowe są w dzień słabo widoczne, praktycznie nie ma róznicy pod względem mojej widzialności, czy jadę na światłach, czy miałbym je wyłączone. Przyszła mi na myśl modyfikacja polegająca na równoczesnym włączeniu obu reflektorów (normalnie jeden pracuje tylko na mijania, drugi tylko na drogowych). Sprawdziłem, że przy włączeniu świateł drogowych, świeca się też mijania, zatem układ elektryczny spokojnie nastarcza. Problemem są chyba żarówki HB 4 i HB 3 (jeśli się nie lylę, to jednowłóknowe), a własciwie ich gniazda, uniemożliwiające wstawienie H4. Czy ktoś robił może taką modyfikację lub ma pomysł, jak to zrobić?
Hubert
Przednie światła B12 k5 (S)
Moderator: bohas
witaj,
proponuję wymienić żarówki na philipsa blue vision, lub vision plus, już ten temat byl poruszany...... jeżeli chodzi o modyfikacje to będzie ciężko zamienić je na inne żarówki, ponieważ jest to związane z budową samego reflektora. Znam temat, ponieważ sam się zastanawiam nad tym samym problemem
jak się trochę ociepli , to pójdę do garażu i spróbuję zamienić żarówki miejscami wraz z przewodami.....może wystarczy kabli, a napewno będzie lepsza widoczność, szczególnie wieczorem i w nocy.....jak coś się uda, to napisze na forum...
pozdro,
jaca
proponuję wymienić żarówki na philipsa blue vision, lub vision plus, już ten temat byl poruszany...... jeżeli chodzi o modyfikacje to będzie ciężko zamienić je na inne żarówki, ponieważ jest to związane z budową samego reflektora. Znam temat, ponieważ sam się zastanawiam nad tym samym problemem
pozdro,
jaca