Po pierwsze: Dzięki Lechul za oponę!
Po drugie opiszę sytuację, bo może komuś się przyda:
W 2009r kupiłem w niemieckim sklepie internetowym mynetmoto.com komplet nowych opon Dunlop RoadSmart (wtedy to była nowość, bardzo zachwalana w pierwszych testach). Opony rewelacyjne, świetne trzymanie, szybko się nagrzewają, super w deszczu i do tego dobra cena. A jak by tego było mało, to przejadą z pewnością 2x tyle co fabryczne BT014, które skończyły się po 9tys km.
W tym roku na przedniej oponie na boku pojawił się mały guz

Napisałem do sprzedawcy, ale szybko odpisali, że u nich jest 2 lata gwarancji i nie mogą mi pomóc. Poczytałem jak to wygląda w Polsce i dotarłem do karty gwarancyjnej Goodyear - Dunlop Polska. Tam niespodzianka zapis:
Udzielona gwarancja obowiązuje przez okres 5 lat od daty wyprodukowania towaru, oznakowanej na boku opony w numerze dot, lub przez okres 5 lat od daty sprzedaży towaru Nabywcy potwierdzonej dowodem zakupu.
MIODZIO

Napisałem do Dunlop Goodyear Polska maila. Dwa dni później dzowni do mnie miły człowiek z D-G Pol. i pyta mnie co się z tą oponą dzieje. Miła szybko rozmowa, po chwili mówi, ze przesyła mi na maila protokół reklamacyjny z wzorem wypełnienia i prosi o uzupełnienie i odesłanie, on wtedy podeśle do mnie kuriera (za free) i odbiorą oponę (wow!)

Po odesłaniu protokołu reklamacyjnego (środa) już na następny dzień zjawił się kurier (czwartek). Dziś w piątek otrzymałem pismo jak poniżej
http://i.imgur.com/5HsOF.jpg
Dostanę 80% kasy jaką zapłaciłem za oponę (odejmują procentowo tyle ile wynosi zużycie). Dla mnie bomba

Z pewnością kupię kolejną ich oponę, bo taka obsługa klienta mnie przekonuje :mrgreen: