Balancery dzis zamontowalem

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Balancery dzis zamontowalem

Post autor: figer »

Jak w tytule, wreszcie sie za to zabralem.
Kupilem sobie w Louisie parke aluminiowych - bylo napisane, ze uniwersalne i do kierowniczki alu beda pasowaly, bo zalaczone sa rowniez gumeczki 13 mm.
Wiec sie wzialem do dziela a tu KUPA!
Srednica wewnetrzna mojego LUCASa 12 mm :evil:

Wiec musialem sie zabawic w Adasia Slodowego i teraz bedzie krotka instrukcja dla tych co nie zmierza najpierw tylko kupuja w ciemno :wink:

Znalazlem pret fi 7 (bo sruba na ktorej siedzi gumka ma fi 6 mm) i napchnalem na niego gumeczke.
Nastepnie zamontowalem to w wiertarce na stojaku, zorganizowalem sobie deseczke i papier scierny dosc gruby i wiśta -
hola Panie Rysiu! - najpierw trzeba zmierzyc ile ma gumka nadziana na prawidlo :lol: - bo sie rozdela od napychania na wiekszy pret - u mnie z 13 zrobilo sie 14, wiec sobie wydedukowalem, ze musze ja spolerowac do jakichs 12,8, zeby docelowo miala 11,8 :)

Obrazek

Trzeba mierzyc sowmiareczka co jakis czas
Obrazek

To samo musialem zrobic z nakretka (niestety nie zrobilem zdjec :( ) - nakrecilem nakretke zwykla na srube fi 6mm jako kontre, potem nakretke ktora chcialem zeszlifowac, zakontrowalem, wsadzilem zestaw w uchwyt wiertarki i spolerowalem tak jak gumy, tylko ze przy pomocy pilnika :D

Tak wyglada zestaw po obrobce - guma moze nie wyglada za fajnie, ale trzyma wymiar
Obrazek

A tak efekt koncowy - uwazam, ze slicznie :lol:
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich majsterklepkow :wink: :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ