Części zamienne do suzuki GS500
Moderator: bohas
Części zamienne do suzuki GS500
Czy ktoś orientuje gdzie w Wa-wie można kupić tanio oryginalne części do suzuki GS500. Chodzi mi konkretnie o prawą pokrywę silnika, dzwignię hamulca ręcznego, chromowaną obudowę tłumika. Z góry dziękuję.
i jeszcze jedno nie wiem czy juz kupiles wszystko czy nie ale klamka hamulca nie musi byc oryginalna z fabryki suzuki tylko np z larrsona zobacz tu ceny sa naprawde atrakcyjne.
http://www.sklep.larsson.com.pl/
a cos takiego jak chromowana obudowa koncowki wydechu w gs-e nie wystepuje.Mozesz kupic albo cala koncowke albo po porstu obic koncowke platem blachy aluminiowej.Metod jest wiele. powodzenia zycze.
pozdro.
http://www.sklep.larsson.com.pl/
a cos takiego jak chromowana obudowa koncowki wydechu w gs-e nie wystepuje.Mozesz kupic albo cala koncowke albo po porstu obic koncowke platem blachy aluminiowej.Metod jest wiele. powodzenia zycze.
pozdro.
a na pewno masz zdlawiona wersje? kiedys gs byl produkowany w 2 albo nawet 3 wersjach otwarta miala 46 a potem 45 KM.
Ale czy te nowe tez sa takie tego nie wiem.
a jesli juz masz zdlawiona to nie trzeba zadnych czesci a raczej pozbyc sie co niektorych.Wszytsko zalezy od tego jak dlawiony jest motocykl.
Najczesciej sa to kryzy w kolektorach ktore zmieniejszaja przeplyw spalin i ograniczaja moc.Wystarczy je tylko usunac albo wymienic caly wydech na jakis ladny buczacy:) [mam tu na mysli koncowke i kolektory]
Zdlawiony moze byc tez na gaznikach poprzez uniemozliwienie pelnego otwierania sie przepustnic [tez do zrobienia] dlawic moze takze modul zaplonowy.
to tyle z teorii a w praktyce trzeba wiedziec co jest z twoim moto.
I tak na mordke to nie wiele pomoge:)
Zdruffka
Ale czy te nowe tez sa takie tego nie wiem.
a jesli juz masz zdlawiona to nie trzeba zadnych czesci a raczej pozbyc sie co niektorych.Wszytsko zalezy od tego jak dlawiony jest motocykl.
Najczesciej sa to kryzy w kolektorach ktore zmieniejszaja przeplyw spalin i ograniczaja moc.Wystarczy je tylko usunac albo wymienic caly wydech na jakis ladny buczacy:) [mam tu na mysli koncowke i kolektory]
Zdlawiony moze byc tez na gaznikach poprzez uniemozliwienie pelnego otwierania sie przepustnic [tez do zrobienia] dlawic moze takze modul zaplonowy.
to tyle z teorii a w praktyce trzeba wiedziec co jest z twoim moto.
I tak na mordke to nie wiele pomoge:)
Zdruffka
To jeszcze raz ja. Dowiedzialem sie ze do oddlawienia mojego sprzetu (suzuki gs500 model2001) potrzebne sa dysze glowne rozmia115. Dzwonilem do larssona ale oni nie maja przyporzadkowanych dysz do modeli a ja nie umiem im wyjasnic jakie dysze sa mi potrzebne. Moze ty wiesz cos na ten temat. Kurde az sie "zdyszalem" uff. 
Hmm a moze zrob tak.Udaj sie do salonu suzuki kaz sobie pokazac jak wygladaja dysze o ktorych ci powiedziano one maja na pewno jakis symbol oznaczenie i wtedy dzwon do larssona.Poztym mysle ze sam raczej tego nie zrobisz wiec potrzebny ci dobry mechanik albo serwis i oni juz beda wiedziec co i jak i na pewno cos ci poradza.
zdruffka
zdruffka
hello
Już raz pisałem na forum o oddławianiu GS-a ale po problemach moj post znikł wiec postaram się go odtworzyć.
Ja w swoim obcowaniu z GS-ami spotkałem się z dwoma metodami dławienia. Pierwszy sposób dotyczący roczników 1989 - 1993 znajdziesz na mojej stronie której adres masz w podpisie. Drugi sposób zastosowany w roczniku 1998 masz opisany na stronce http://www.motorrad-stolz.de/forum/messages/973.html niestety po niemiecku wiec musisz sobie rozkodować
. Sam dobrze niemieckiego ne znam ale miej więcej wiem że chodzi tam o wymianę dysz głównych na 115, wymianę przepustnic (lub zaklejenie w niej kilku otworków) i wymianę sprężyny przepustnicy. Nie wiem dokładnie w jaki sposób jest dławiony twój GS ale mysle że zastosowano w tym wyapdku tą drugą metodę. Twój motór był napewno sprowadzany wiec zajrzyj do Briefu tam bardzo często jest napisane w jaki sposób motocykl był dławiony. Dobrze byłoby też rozkręcić gaźniki i poprostu je oblukać. Jeśli chodzi o dysze to dostaniesz w larssonie i jeśli w modelu 2001 masz gaźniki MIKUNI i dysze będą miały taki sam kształt jak te zaprezentowane na mojej stronie to numer larssona dyszy 115 jest następujący 3470099 (dzysze z tableki SOLEX & MIKUNI). Jest jeszcze tabela z dyszami MIKUNI ale mają one inny kształ. Oczywiście przed zamówieniem upwnij się czy numery katalogowe nie uległy zmianie.
W razie jakichś pytań daj znać.
Już raz pisałem na forum o oddławianiu GS-a ale po problemach moj post znikł wiec postaram się go odtworzyć.
Ja w swoim obcowaniu z GS-ami spotkałem się z dwoma metodami dławienia. Pierwszy sposób dotyczący roczników 1989 - 1993 znajdziesz na mojej stronie której adres masz w podpisie. Drugi sposób zastosowany w roczniku 1998 masz opisany na stronce http://www.motorrad-stolz.de/forum/messages/973.html niestety po niemiecku wiec musisz sobie rozkodować
W razie jakichś pytań daj znać.