Rozstanie z C(BR)iemna Strona Mocy - skradziony motocykl
Moderator: ERIC
Rozstanie z C(BR)iemna Strona Mocy - skradziony motocykl
W trakcie 2 dniowego smigania po torze Rockingham skroadziono mi motocykl :evil:
Po piatkowym smiganiu podjechalismy pod hotel w poblizu toru, zaparkowalismy maszyny tuz przy wejsciu do hotelu, pod samymi kamerami CCTV, bialy dzien, duzy pub obok, ludzie wchodza/wychodza z hotelu. Motory jak na dloni widac bylo z naszych oknien. Zameldowalismy sie, prysznic, kilka JD, w miedzyczasie patrzylismy na nasze maszyny i juz mielismy zjesc na dol zeby wrzucic je na pake Vaisowego Transita... kiedy rzucilem okiem na zewnatrz i mojej Fireblade juz nie bylo :evil:
Biegiem na dol, telefon na policje, za zewnatrz czekali juz swiadkowie ktorzy wiedzieli zlodziei. 3, w kaskach na glowach, zlamali blokade kierownicy i nie probujac nawet odpalic silnika (immobilizer HISS), jedn wskoczyl na motor a 2 pchalo moja Cebre po obu stronach siedzac na motocrossach. Oparli nogi na stopkach na pasazera i w ten sposob dosc szybko oddalili sie spod hotelu. Wyskoczlismy z Markiem, wedlug swiadkow, po gora 5 minutach.
Kolory motocykla kazdy moze zobaczyc na fotorelacji z Rockingham. Numer ramy: JH2SC57A14M009369, numer silnika: SC57E2023477, numer rejestracji FM04 AHF. Watpie zeby moto wyplynelo gdzie na ebay-u, gumtree czy autotradzerze w calosci. Pewnie pojdzie na czesci :evil:
Pilnujcie swoich maszyn, zapinajcie klody i lancuchy nawet gdy oddalacie sie 'tylko na chwile'. Bialy dzien, kamery i sporo ludzi dookola wcale nie gwarantuja wiekszego bezpieczenstwa. Zlodzieje sa coraz bardziej zdesperowani, recesja cisnie.
Po piatkowym smiganiu podjechalismy pod hotel w poblizu toru, zaparkowalismy maszyny tuz przy wejsciu do hotelu, pod samymi kamerami CCTV, bialy dzien, duzy pub obok, ludzie wchodza/wychodza z hotelu. Motory jak na dloni widac bylo z naszych oknien. Zameldowalismy sie, prysznic, kilka JD, w miedzyczasie patrzylismy na nasze maszyny i juz mielismy zjesc na dol zeby wrzucic je na pake Vaisowego Transita... kiedy rzucilem okiem na zewnatrz i mojej Fireblade juz nie bylo :evil:
Biegiem na dol, telefon na policje, za zewnatrz czekali juz swiadkowie ktorzy wiedzieli zlodziei. 3, w kaskach na glowach, zlamali blokade kierownicy i nie probujac nawet odpalic silnika (immobilizer HISS), jedn wskoczyl na motor a 2 pchalo moja Cebre po obu stronach siedzac na motocrossach. Oparli nogi na stopkach na pasazera i w ten sposob dosc szybko oddalili sie spod hotelu. Wyskoczlismy z Markiem, wedlug swiadkow, po gora 5 minutach.
Kolory motocykla kazdy moze zobaczyc na fotorelacji z Rockingham. Numer ramy: JH2SC57A14M009369, numer silnika: SC57E2023477, numer rejestracji FM04 AHF. Watpie zeby moto wyplynelo gdzie na ebay-u, gumtree czy autotradzerze w calosci. Pewnie pojdzie na czesci :evil:
Pilnujcie swoich maszyn, zapinajcie klody i lancuchy nawet gdy oddalacie sie 'tylko na chwile'. Bialy dzien, kamery i sporo ludzi dookola wcale nie gwarantuja wiekszego bezpieczenstwa. Zlodzieje sa coraz bardziej zdesperowani, recesja cisnie.
Re: Rozstanie z C(BR)iemna Strona Mocy - skradziony motocykl
właśnie odszukałem z zakamarków mojego garażu łańcuch,ktory zakupiłem jadąc nad Loch Ness,od tego czasu nie używany.
Teraz będzie mi towarzyszył non stop.
Ja jeszcze nie wierze w to co sie stało
Ciekawe jest jeszcze to ze zajumali CBR 2004r a nie chcieli buchnąć GSXR L0 ktory stał obok
Jak sie zastanawialiśmy mogło zniechęcić ich brak setów pasażera ktore zdemontowałem dzien wczesniej,po prostu nie mieli jak go popchnąć
Ech
Teraz będzie mi towarzyszył non stop.
Ja jeszcze nie wierze w to co sie stało
Ciekawe jest jeszcze to ze zajumali CBR 2004r a nie chcieli buchnąć GSXR L0 ktory stał obok
Jak sie zastanawialiśmy mogło zniechęcić ich brak setów pasażera ktore zdemontowałem dzien wczesniej,po prostu nie mieli jak go popchnąć
Ech
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Ech..............
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: wielkopolskie
- Kontakt:
Ja pier... jak w amerykańskim filmie! Szok!
Pewnie za rogiem stał jakiś bus bo aż trudno uwierzyć żeby w ten sposób oddalili się daleko.
Pewnie za rogiem stał jakiś bus bo aż trudno uwierzyć żeby w ten sposób oddalili się daleko.
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
masakra ..pewnie kawałek dalej stał bus..
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
Ku*wa mać, przykro mi Bro! Swoją drogą bezczelność takich sukinsynów jest przerażająca.
Policjant ktorzy przyjechal na miejsce powiedzial ze pewnie bylismy juz obserwowani na torze, potem zlodzieje tylko podjechali za nami aby sprawdzic gdzie sie zatrzymujemy na noc. To samo uslyszalem od kolesia z firmy wynjamujacej motory na tor, ze trackdays sciagaja uwage zlodziei ktorzy pojawiaja sie jako gapiowie zeby obejrzec maszyny. Interesuja ich maszyny z drogim zawieszeniem, elektronika, podzespolami. Cale szczescie ze nie ukradli gixera Marka, albo ze nie ukradli calego vana z zapakowanymi 2 maszynami.
Przerazajacy bylby rowniez widok tego co z nich by zostalo gdybysmy akurat na nich wpadli wychodzac z hotelu. Pewnie dzisiaj nie pisalbym tego z pracy, tylko siedzial na komisariacie na 'ciezkie pobicie', 'trwale kalectwo' lub 'zabojstwo w afekcie'. Zmasakrowalbym takie scierwo.Hube pisze:Ku*wa mać, przykro mi Bro! Swoją drogą bezczelność takich sukinsynów jest przerażająca.
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
miałeś jakieś ubezpieczenie?
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
Oczywiscie. Tutaj podstawowy pakiet ubezpieczenia to tzw. 'third-party, fire and theft', czyli OC, pozar i kradziez.luzik pisze:miałeś jakieś ubezpieczenie?
Zreszta to nie chodzi o pieniadze, tylko o 'zwiazek z maszyna', wspomnienia, trasy, czas spedzony przy maszynie... i swiadomosc ze jakies brudne gnoje rozpruwaja teraz moj motor na czesci :evil:
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Tak sprawnie i szybko działający ludzie to nie amatorzy a to źle wróży poszukiwaniom, przykro
mi, szkoda że nie zeszliście 5 min wcześniej bo jeden gang przestałby istnieć !!
mi, szkoda że nie zeszliście 5 min wcześniej bo jeden gang przestałby istnieć !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: mazowieckie
Gdyby zeszli 5 minut wcześniej, ekipa nie podeszłaby do motocykla. Idę o zakład, że 4 (i ew. kolejni) stali na czatach i pilnowali Pita i Vaisa.
Kiedyś moja Babcia padła ofiarą "wnuczka". Wiecie, dzwoni gość i mówi, że ja miałem wypadek i że potrzebuję na gwałt 5000. I że on podjedzie bo ja nie jestem w stanie. Babcia się przejęła i wypłaciła typkowi kasę (mało tego, typek załatwił taksę do banku). Jak sobie potem odtwarzałem kiedy to się wydarzyło okazało się, że w tym czasie siedziałem w kinie. Babcia co prawda i tak nie zadzwoniła, ale istaniało bardzo duże prawdopodobieństwo, że w kinie nie odbiorę. Ergo - ktoś mnie wtedy również pilnował.
Kiedyś moja Babcia padła ofiarą "wnuczka". Wiecie, dzwoni gość i mówi, że ja miałem wypadek i że potrzebuję na gwałt 5000. I że on podjedzie bo ja nie jestem w stanie. Babcia się przejęła i wypłaciła typkowi kasę (mało tego, typek załatwił taksę do banku). Jak sobie potem odtwarzałem kiedy to się wydarzyło okazało się, że w tym czasie siedziałem w kinie. Babcia co prawda i tak nie zadzwoniła, ale istaniało bardzo duże prawdopodobieństwo, że w kinie nie odbiorę. Ergo - ktoś mnie wtedy również pilnował.
pozdrawiam, Sebastian
-
- Moderator
- Polubił posty: 34
- Otrzymane Polubienia: 73
Co można powiedzieć - k.....stwo. !!
Intruder M 1800 R
»korzystaj z życia, bo tak szybko mija«.
»korzystaj z życia, bo tak szybko mija«.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
strasznie mi przykro Pit ;(
GSXR 600
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać...
608692167
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać...
608692167
-
- BS Brother
K..wa miewam czasem takie sny (na szczęście) i jak się budzę to jestem tak spocony jakbym wyszedł z basenu. Jednak to uczucie bezradności, złości i żalu jest straszne nawet we śnie.
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile !
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
-----------------------------
był VS 750 Intruder
-----------------------------
602 256 613
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------