Witam,
jak w tytule. Mój serwisant polecił mi wymianę klocków na lepsze. Moto ma ABS ale jeszcze nie udało sie tak zahamować przodem aby sę włączył. Może ktoś poleci mi dobre klocki.
Jakie klocki do Bandita B12
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Re: Jakie klocki do Bandita B12
dobre to takie, które ci nie załatwią zbyt szybko tarcz, wybór zależy do ciebie -
- miękkie, szybsze ścieranie bez szkody dla tarcz, hamowanie "miękkie"
- średnie, czyli połączenie twardych z miękkimi, optymalne, zużycie tarcz i poziom hamowania
- twarde, hamowanie "agresywne", niestety wymiana tarcz co dwa komplety klocków, często w wyczynowej jeździe dodatkowo dokładane sprężyny w zaciskach, aby hamowanie było jeszcze szybsze i sprawniejsze
- miękkie, szybsze ścieranie bez szkody dla tarcz, hamowanie "miękkie"
- średnie, czyli połączenie twardych z miękkimi, optymalne, zużycie tarcz i poziom hamowania
- twarde, hamowanie "agresywne", niestety wymiana tarcz co dwa komplety klocków, często w wyczynowej jeździe dodatkowo dokładane sprężyny w zaciskach, aby hamowanie było jeszcze szybsze i sprawniejsze
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
żadnych twardych do codziennej jazdy..działają skutecznie dopiero po dogrzaniu ..przynajmniej w moim b6 ..porażka
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
a do ciezkiego sprzeta je polecasz? np. do hayki? masz jakies porównanie do EBC HH?Vais pisze:SBK5 polecam
nie zależy mi na zywotnosci tarcz, ale na hiper skutecznosci "na zimno" i "na cieplo"...
póki co z ebc-hh jestem zadowolony, ale chciałbym jeszcze cos (odczuwalnie) ostrzejszego..
pozdrawiam
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
ebc-hh też polecam mam je u siebie i jestem mega zadowolony
Odważni nie żyją wiecznie lecz ostrożni nie żyją wcale
GSF600 S
GSF600 S
Wlasnie sbk5 pierwszy raz zalozylem w hayceDaniello pisze:a do ciezkiego sprzeta je polecasz? np. do hayki? masz jakies porównanie do EBC HH?Vais pisze:SBK5 polecam
nie zależy mi na zywotnosci tarcz, ale na hiper skutecznosci "na zimno" i "na cieplo"...
póki co z ebc-hh jestem zadowolony, ale chciałbym jeszcze cos (odczuwalnie) ostrzejszego..
pozdrawiam
Sproboj,bedzie Pan zadowolony
Pozddr