kurtka skórzana

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
melu79

kurtka skórzana

Post autor: melu79 »

witam.
przymierzam się o zakupu kurtki skórzanej, mam 3 typy na początek
1. http://www.retbike.pl/katalog/kurtki_skorzane/ret_1945
2. http://www.4ride.pl/index.php/kurtka-sk ... black.html
3. http://intermotors.pl/product-pol-5879- ... LIER-.html

ogólnie wszystkie leżą ok
pytanie
1. jak bardzo powinna kurtka opinać ciało (tułów, ręce)
2. czy brak wentylacji jest poważnym problemem
3. czy lepsza jest wersja z kołnierzem nieco wyższym np typ nr 3 czy niższym
4. czy kurtka skórzana się uciągnie / skurczy
5. czy macie wyrobiona opinię o tych egzemplarzach ?
będę wdzięczny za pomoc
pzdr
Generał

Re: kurtka skórzana

Post autor: Generał »

Po mojemu:
1. jeśli masz pełną swobodę ruchów to jest ok. pamiętaj że czasem możesz chcieć założyć jeszcze coś pod kurtke bo straszny wiatr, ziąb czy coś to żebyś i wtedy nie był "skrępowany" :wink:
2. jeśli masz odzież termoaktywną to nie ma tragedii.
3. z własnego doświadczenia polecam trochę wyższy kołnierz czyli nr3 :) wiatr czasem robactwo sie napatoczy (bo i tak bywało) to Cie bardziej chroni
4. zależy jak ją będziesz traktował czy prasował walcem czy jak :mrgreen: poważnie to np. na mnie skóra wręcz dopasowała się do Ciała ( nie idealnie ale lepiej się układa no i może trochę się rozciągnęło ale nieznacznie).
5. co do opinii to nie mam zdania, bo nie użytkowałem żadnego produktu z tych firm :D
ot co moje skromne zdanie z życia wzięte:)
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 22

Post autor: KROPEK »

Skóra jaka by nie była zawsze z czasem się rozciąga i układa do pozycji na moto, natomiast texy nie dlatego też kupując skórę nie powinno być żadnych luzów nie mylić z ciasnym kombi w którym nie można oddychać, jeżeli coś cię będzie piło po pachami tzn że za małe i tam się nie rozciągnie wziąć numer większe przymierzyć. Jeżeli chodzi o pozostałe punkty każdy będzie miał trochę różne preferencje, dlatego decyzję musi podjąć sam pamiętaj, że są to kurtały nisko budżetowe a będziesz pan zadowolony.
Ps.
Avatar, avatar i jeszcze raz avatar :angry_smile:
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: bogdi64 »

i tylko przymierzać, nie kupować wysyłkowo, musisz od razu podjąć decyzję, czy będziesz korzystał z fabrycznej gąbki na plecach, czy kupisz normalnego żółwia i w tym przypadku do niego dobrać rozmiar, zdecyduj się na jaką porę roku potrzebujesz ?
Cały rok jeżdżę w podpince (łatwiej wyprać) po zdjęciu podpinki i w samej koszulce kurtka już jest na mnie luźna, a przy jej masie to już przeszkadza.
ADRENALINA (jeśli się nie mylę), są to wyroby dla inter-motors, o bardzo różnej jakości, mam krótki kołnierz i zakładam chustę.
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
melu79

przymierzałem 3 sztuki które wymieniłem, ogólnie leżą dobrze ( rozmiary M są bardzo dopasowane niemal jak SLIM, rozmiar L ma nieco luzu w tułowiu- rekawy są ok).
Zgadza sie ze są to towary w niższym zakresie cenowym.
Kurtka użytkowana będzie od kwietnia do max października, nie beda to ekapady w sina dal, raczej lokalnie wokół komina i ewentualnie zloty :)

Jakie w takim razie możecie polecić na Intrudera M800 - co bedzie pasowało i w czym dobrze będzie się prowadziło.
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

po pierwsze - AVATAR !!!!
A co do kurtki, jak będziesz miał niski kołnierz, to poza letniki upałami będziesz musiał albo w golfie smigać albo z chustą. Co dla mnie było ważne, luźne plecy, jak siedzisz na moto, to nie może ona ograniczać ruchów rękami ani skrętów tułowia, odpowiednio długie rękawy ( siadasz na moto, łapiesz kierę i nie mogą rękawy ponad nadgarstki wychodzić ).

Ja osobiście nie brałbym wysokiego kołnierza, wiem jak mnie wq...a jak coś mnie przydusza od dołu i nie bardzo można z tym cokolwiek zrobić.

wracając do początku mej wypowiedzi - AVATAR
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Jacek
Moderator
Moderator
Województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Jacek »

Wszystkie rady przedstawiane przez poprzedników to kompletna amatorka i nic nie warte spostrzeżenia.
Prawdziwa kurtka na Choppera musi mieć PIĘĆ właściwości inaczej nie będzie chopperowa.

Po pierwsze musi być skórzana,
po drugie musi byc czarna
trzeci obowiązkowy punk to rzemyki czy frędzelki, w każdym razie jakieś dyndadełka
po czwarte - ćwieki! mnóstwo ćwieków, naszywek i metalowych znaczków,
piaty punk to test organoleptyczny. Ubierasz kurtkę i pytasz kilka dziewczyn o efekt. Sam ocenisz czy kurtka jest "odpowiednia". Wnikliwie obserwuj reakcję.

PS. Dobra rada. Nie naszywaj nic na plecach kurtki. Można sie zdziwić reakcjami innych dorosłych i podobno statecznych facetów.
PS2. Wstaw avatar bo to u nas obowiązek a po drugie lepiej widzieć z kim sie gada.
RM-Z 250 + GM500
tel. 502 341 006
melu79

jakiej marki w takim razie kurtki polecacie, cos co pasuje tematycznie do intrudera M800 K5.
frędzle :) odpadają, może kiedyś.
pytanie jakie argumenty przemawiają za kurtką droższą, jaka powinna być kurtka droższa w sensie za ile zeby była dobra.
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 22

Post autor: KROPEK »

tu możesz też luknąć i po pierwsze i ostatnie primo wyglądać ma na końcu a na początku ma zapewnić max bezpieczeństwa, najpierw patrz jakie ma ochraniacze i czy w ogóle ma, pozdro !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Dealer
BS Brother
BS Brother
Województwo: wielkopolskie

Post autor: Dealer »

Zerknij tu :
http://www.moto-obroty.pl/
znam właścicieli, coś dobrego dobiorą, i zawsze można zwrócić....w razie czego daj cynka to uprzedze ich o takowym gościu co szuka czegoś dobrego, a nawet wynegocjujemy dobry rabat.
Tak jak chłopaki piszą...na czoperka wygodna to podstawa, a twoje moto to również do lansu po mieście a tu wiadomo - w betonie gorąco jak piernik więc z dobrą wentylacją !! , a na traski i nieco chłodniejsze dni z możliwością dopięcia podpinki. a nie wspomnę o PROTEKTOTACH !! pamiętaj motocyklista musi mieć oczy dookoła a co gorsza myśleć za innych kierowców !!
Jawka 50,Simson SR50,Suzuki DR350,Y...XT660R,Y...FZ6N,Y...FZ1S, GSX-R 600 K6, JOW-EJ
Grzegorz
gg 2909906
tel. 791106746
ARh+
ODPOWIEDZ