Luzy zaworowe gsx600f

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Maniek600

Luzy zaworowe gsx600f

Post autor: Maniek600 »

witam, ze wzgledu na uszkodzoną dwójke w mojej Suzi (gsx600f 94r), kupiłem wczoraj "nowy" silnik, tylko że bez głowicy; głowice bede przekładał od swojego....no i własnie tutaj nie wiem, czy jak ją przełoze to bede musiał ustawiac jakies luzy zaworowe czy cos podobnego??? To mój pierwszy bike i tym bardziej moja pierwsza rozbiórka, dlatego lepiej zeby nie trzeba było niczego ustawiac. Tak jak mniej wiecej czytalem w googlach to nie wydaje sie zbyt trudne, no ale czytac a robic,,,,, Nie wiem gdzie mam znaleźć, jakie powinny być luzy zaworowe, jesli ktos by wiedzial to prosze o odpowiedz.
Malisz

Post autor: Malisz »

Witaj...Ja na Twoim miejscu bym zawory zrobił...jak już rozbierasz silnik i zdejmujesz głowicę to zawieź ją do speców..zapłacisz 150 max 200 zł..a będziesz mial święty spokój...zapłacisz może nawet mniej..bo samą głowicę wieziesz..i mechanik nic nie będzie musial rozbierać....
Jak robisz już taki przeszczep organów..to ja bym się nie zastanawiał i robił wszystko na cacy
kulka

Post autor: kulka »

witka.montaz glowicy oraz regulacje zaworow powinien przeprowadzic ktos kto zna gsx600f.w zal.od roku prod.luzy ustawia sie srubami reg.lub plytkami i wielkosci te roznia sie.jesli silnik i glowica sa z roznego roku prod.to moze i beda pasowac ale czy beda "kompatybilne"?nie wiem. :? zycze powodzenia
ODPOWIEDZ