'Zbrojac sie' na nowy sezon, znalazlem cos takiego:
http://chipguard.co.uk/motorcycle-protection.html
Czy ktos z Was uzywal czegoso podobnego? O ile pamietam to bestia Scyzora miala taka powloke naklejona na bak. Cena jest dosc rozsadna, producent daje 5 lat gwarancji, kolor pod powloka pozostaje (podobno) taki sam a sama powloka nie zolknie. Wyglada to na swietne rozwiazanie na drobne rysy/odpryski w trakcie smigania, byc moze powloka uratowala by takze lakier w czasie jakiejs 'parkingowki', a zadupek bylby chroniony w trakcie mocowania bagazu w trase.
A wiec czy ktos z Was ma doswiadczenia z tego typu powloka?
Czy gdybym chcial kiedys to zdjac to nie uszkodzilbym lakieru?
VentureShield, ochrona plastikow
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Re: VentureShield, ochrona plastikow
Nie wiem co miała naklejone bestia Scyzora ale na moim baku widziałes to napewno :mrgreen:
Na pewno zero stresu że "porysasz" bak kolanami. Jak z ochroną podczas parkingówki -nie wiem :roll:
Ochrona zadupka pod leżącym na nim bagażem - na pewno tak. Zdejmowanie/wpływ na lakier - nie wiem.
Na pewno zero stresu że "porysasz" bak kolanami. Jak z ochroną podczas parkingówki -nie wiem :roll:
Ochrona zadupka pod leżącym na nim bagażem - na pewno tak. Zdejmowanie/wpływ na lakier - nie wiem.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
![Obrazek](https://i.ibb.co/3fzC2sq/RF-do-luzika.jpg)
-
- BS Brother
- Województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Ja tez nie wiem czy to to jest naklejone na moją bestię. Ale.. mam takie nakolanniki, ktore uzywam czasem jak dojezdzam do pracy. Sa plastikowe i jak na baku mam ta naklejke to to wyglada strasznie, duzo bardziej sie rysuje niz bak (wiadomo) i wyglada jakby bylo nie wiem jak porysowane - dlatego pewnie w tym miejscu nakleje sobie gripy. W bandycie niczym nie zabezpieczonym nie mialem z tym nigdy problemu, moze inna pozycja, moze lakier po porstu jest twardszy i sie tak nie rysuje. Nie wiem. Ogolnie mysle ze to niezla opcja jest reszta Bestii jest pooklejana i jakos wydaje mi sie to ok. nic nie widac a zawsze zabezpieczenie.
CyberScyzor
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
Motto: "Nie lubię peletonów..."
Zuzia -> pojechała...
tel.606 998 255
Wyprawy motocyklowe opisane
Krach Systemu - Media, Trendy, Strategia
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
Motto: "Nie lubię peletonów..."
Zuzia -> pojechała...
tel.606 998 255
Wyprawy motocyklowe opisane
Krach Systemu - Media, Trendy, Strategia
Stomp-grip to naprawde super rozwiazanie. Niestety po roku, dwoch niszczy troche spodnie :|CyberScyzor pisze:... dlatego pewnie w tym miejscu nakleje sobie gripy.
Ale i tak zawsze juz bede jezdzil ze stomp-gripami na baku
A wracajac do VentureShield, wlasnie tego sie obawiam ze okleje tym moto a powloka zacznie sie rysowac, po czym jak bede chcial ja zdjac to uszkodze lakier albo bede musial dlugo czyscic klej...
Poczytam na lokalnych forach i dam znac.