Problem z gsxf...

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Bieniek

Problem z gsxf...

Post autor: Bieniek »

Witajcie!
Mam taki problem:motor po dluzszym postoju(okolo 1 tydzien) nie pali na jeden gar.Obroty sa bardzo niskie i motor nie ma mocy.PO dluzszej jezdzie wszystko wraca do normy.Mysle,ze to moze byc wina przewodow WN.Wyglada,ze po dluzszej jezdzie wilgoc odparowuje i jest git.PO rozebraniu i wyjeciu cewek okazalo sie ze nie przewody sa razem z cewkami :/ Nie wiem co mam dalaj zrobic... Narazie zabralem cewki do domu.POleza sobie troche w cieplym i zobacze jak bedzie wtedy sie motor zachowywal...
Laki
Zmieniacz Żarówek
Województwo: śląskie

Post autor: Laki »

Jesli motocykl masz w nieogrzewanym pomieszczeniu to w zime efki czesto tak mają, że z powodu ujemnych temp. nie palą na ktorys z garów.Pozatym styki styki styki!!!a jesli to nie pomoze to najelpiej kup nowe kable.
Fajny tekścior :) "motor po dluzszym postoju(okolo 1 tydzien)" gdzie ty tyle jezdzisz w zime???:)
Bieniek

TEraz nie jezdze.Problemy pojawily sie na jesieni.Wiosna sie zbliza to i trzeba motor przygotowac do jazdy.
KROPEK
Moderator
Moderator
Województwo: kujawsko-pomorskie
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 22

Post autor: KROPEK »

Myślę, że czas na wymianę kompletu świec i będzie dobrze !
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Bieniek

Watpie zeby to byly swiece,bo przed zima wymienialem i bylo to samo...
Piotrek83

Post autor: Piotrek83 »

Wtam. Miałem te same problemy. Najpierw wymieniłem świecei i nic.. potem wymieniłem przewody na nowe - było troszke lepiej ale gdy myło mokro to go i tak pzepywało. Wkońcu wymieniłem świece na irydowe i mam do dziś spokój z niepaleniem na jakiś garek... Są one drogie bo kosztują ok.90 zeta za jedną ale są naprawde super...
ODPOWIEDZ