Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
Czołem
W związku z tym iż kupiony 2 miesiące temu Intruder 1986r jest moim pierwszym motocyklem tej marki mam kilka pytań.
Czy kontrolki pod kierownicą powinny się świecić wszystkie 4 ? (oczywiście po przekręceniu stacyjki)
U mnie święcą tylko 2 dolne a górne (czerwone już nie.) Jak poświeciłem na nie latareczką nie widać żadnej ikonki tylko czerwone szkiełko, a tam powinny znajdować się oznaczenia oleju i temp płynu?
Chciałbym się też dowiedzieć jak dostać się do linki ssania albowiem nie reaguje na to ssanie (wydaje mi się, że linka pękła)
Na chwile obecną to tyle
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam Rychu !
Prawie na pewno w konsoli są: woda, olej, luz, drogowe.
Po kluczyku powinny się zapalić: woda, olej i luz, po uruchomieniu woda gaśnie. Drogowe - wiadomo kiedy.
Ja niedawno robiłem w 14 podobne objawy (tam jest nieco inaczej, ale działała tylko jedna kontrolka).
Najpierw zdemontuj i sprawdź żarówki (jedna moja była padnięta), tak na wszelki wypadek. Możesz to zrobić podawając napięcie albo dzwoniąc na kostce w reflektorze - masz ją zaraz pod odbłyśnikiem, a dobierać się do żarówek niepotrzebnie to wkurzająca robota.
Jak będą dobre to dalej trzeba szukać prądu po kostce od wyświetlacza - damy radę.
A kontrolka stopki bocznej działa?
Dokładnie nie odpowiem na twe pytanie, ale wiem TERAZ z doświadczenia, że jest kilka rodzajów liczników i kontrolek do indrudera. Różne są na pewno oznaczenia na tym panelu, jak i również różne są kontrolki na licznikach, trzeba by dokładnie po schematach elektrycznych patrzeć.
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Marian ale jak świece na dolne kontrolki to ikonki widać. Jeszcze się nie dobrałem do tego (robota robota, od paru dni na nogach ). Zabiorę się w poniedziałek jak odeśpię