Wyrobione Tarcze Hamulcowe

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Oki

Wyrobione Tarcze Hamulcowe

Post autor: Oki »

Witam... niestety tarcze hamulocwe z przodu mam poluzowane z tych (chyba ) nitow i brzecza na nierownym terenie .... co zrobic kupic nowe czy dostane dobre uzywane a moze ktos zna kogos kto sprzedaje tanie tarcze hamulcowe - bo chyba jakos teog uratowac juz nie pojdzie .... ..pozdr i dzieks z gory

P.S. chyba nie było takiego tematu z tego co poszperalem :P
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

witam, nowe tanie tarcze hamulcowe??? znajdziesz, ale jakościowo... ehh... używane, kupisz i nie będzie problemu, ja sam kupiłem (ok. 4mm) ale w sumie troszke żałuje i troszke nie :) licze się z tym że jak ktoś taka tarcze sprzedaje to znaczy, że w swoim motorku wymienił już na nową i stwierdził że to jest złom, ale da sie jeszcze na tym polatać, no chyba że wygrasz w totka i kupisz sobie obie nowe tarcze na przód :D pozdrawiam
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
figer
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Re: Wyrobione Tarcze Hamulcowe

Post autor: figer »

Oki pisze:Witam... niestety tarcze hamulocwe z przodu mam poluzowane z tych (chyba ) nitow i brzecza na nierownym terenie .... co zrobic kupic nowe czy dostane dobre uzywane a moze ktos zna kogos kto sprzedaje tanie tarcze hamulcowe - bo chyba jakos teog uratowac juz nie pojdzie .... ..pozdr i dzieks z gory

P.S. chyba nie było takiego tematu z tego co poszperalem :P
NIC nie ruszaj!!!
Jezeli masz plywajace tarcze hamulcowe (a 95% nowych motocykli takie posiada) - to jest to zjawisko jak najbardziej dopuszczalne i OK.
Wiekszoszc plywajacych tarcz jest pseudo plywajace i nie zuzywaja sie w ekspresowym tempie tylko dzieki temu, ze klocki tez sa w plywajacych mocowaniach.
Prawdziwa tarcza plywajaca niestety moze brzeczec na nierownosciach, bo ma pewna swobode w poruszaniu sie na "nitach".
Pozdrawiam
ObrazekObrazek
karus

Post autor: karus »

wlasnie to chcialem powiedzieć
bo pytałem sie o to w mielochu i to samo mi powiedzieli.
nie warto zmieniac chyba że masz juz zjechane
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

aha... :oops: nie załapałem pytania :P myślałem że chodzi ci o grubośc tarczy :P sorx
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
ODPOWIEDZ