Witam... niestety tarcze hamulocwe z przodu mam poluzowane z tych (chyba ) nitow i brzecza na nierownym terenie .... co zrobic kupic nowe czy dostane dobre uzywane a moze ktos zna kogos kto sprzedaje tanie tarcze hamulcowe - bo chyba jakos teog uratowac juz nie pojdzie .... ..pozdr i dzieks z gory
P.S. chyba nie było takiego tematu z tego co poszperalem
Wyrobione Tarcze Hamulcowe
Moderator: Emil
-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: wielkopolskie
witam, nowe tanie tarcze hamulcowe??? znajdziesz, ale jakościowo... ehh... używane, kupisz i nie będzie problemu, ja sam kupiłem (ok. 4mm) ale w sumie troszke żałuje i troszke nie licze się z tym że jak ktoś taka tarcze sprzedaje to znaczy, że w swoim motorku wymienił już na nową i stwierdził że to jest złom, ale da sie jeszcze na tym polatać, no chyba że wygrasz w totka i kupisz sobie obie nowe tarcze na przód pozdrawiam
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
Re: Wyrobione Tarcze Hamulcowe
NIC nie ruszaj!!!Oki pisze:Witam... niestety tarcze hamulocwe z przodu mam poluzowane z tych (chyba ) nitow i brzecza na nierownym terenie .... co zrobic kupic nowe czy dostane dobre uzywane a moze ktos zna kogos kto sprzedaje tanie tarcze hamulcowe - bo chyba jakos teog uratowac juz nie pojdzie .... ..pozdr i dzieks z gory
P.S. chyba nie było takiego tematu z tego co poszperalem
Jezeli masz plywajace tarcze hamulcowe (a 95% nowych motocykli takie posiada) - to jest to zjawisko jak najbardziej dopuszczalne i OK.
Wiekszoszc plywajacych tarcz jest pseudo plywajace i nie zuzywaja sie w ekspresowym tempie tylko dzieki temu, ze klocki tez sa w plywajacych mocowaniach.
Prawdziwa tarcza plywajaca niestety moze brzeczec na nierownosciach, bo ma pewna swobode w poruszaniu sie na "nitach".
Pozdrawiam