Rezerwa w Bandicie 600... na ile wystarczy ??
Moderator: bohas
Rezerwa w Bandicie 600... na ile wystarczy ??
witam.
Zalałem dzisiaj do suchego - wyczyszczonego baku, ok 8 L paliwa. Po przejechaniu ok 50 km motor zaczął się lekko dławić, więc przekręciłem kranik na pozycję rezerwy, po czym wsio było ok. Na ile km starcza rezerwy w Bandicie ? Jak czysciłem bak, po odkręceniu kranika, od strony baku są dwa rurkowe filterki, wyZszy i niższy, nie wiem czy właściwie rozumuje ale domniemam że ten wyższy jest do jazdy gdy kranik jest przestawiony na pozycję ON natomiast ten niższy na poz REZERWY ?
Jeżeli się mylę to proszę o korektę, od 2 tygodni posiadam ten motor więc wcześniej nie miałem okazji go poznać...
Pozdrawiam> MArcin
Zalałem dzisiaj do suchego - wyczyszczonego baku, ok 8 L paliwa. Po przejechaniu ok 50 km motor zaczął się lekko dławić, więc przekręciłem kranik na pozycję rezerwy, po czym wsio było ok. Na ile km starcza rezerwy w Bandicie ? Jak czysciłem bak, po odkręceniu kranika, od strony baku są dwa rurkowe filterki, wyZszy i niższy, nie wiem czy właściwie rozumuje ale domniemam że ten wyższy jest do jazdy gdy kranik jest przestawiony na pozycję ON natomiast ten niższy na poz REZERWY ?
Jeżeli się mylę to proszę o korektę, od 2 tygodni posiadam ten motor więc wcześniej nie miałem okazji go poznać...
Pozdrawiam> MArcin
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
witam,
ja mam bandita z 98r i tak jak napisal Boczu, rezerwa starcza na okolo 100km ale nie warto temu ufac!!! no chyba ze w trasie, bo wtedy spalanie jest w miare rowne. A podczas jazdy w miescie spalanie zawsze bedzie wieksze!!!
ja mam bandita z 98r i tak jak napisal Boczu, rezerwa starcza na okolo 100km ale nie warto temu ufac!!! no chyba ze w trasie, bo wtedy spalanie jest w miare rowne. A podczas jazdy w miescie spalanie zawsze bedzie wieksze!!!
Kiedy siedze na maszynie, totalny czuje luz...
MZ ETZ 251
Bandit 600N '98-sprzedany
SV 1000S '03 + Yoshi TriOwal-sprzedany
Hayabusa K8 + TwoBrothers-sprzedany
Hayabusa K9-sprzedany
kom: 505-173-368.
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
-
- BS Brother
ja zeruje licznik przy kazdym tankowaniu stad wiem ile moge jeszcze przejechac!!! i nie wiem dlaczego nie ma w banditach jakiegokolwiek wskaznika poziomu paliwa!!!??? jest wogole jakas mozliwosc dorobienia???
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
Macias!B12 ma wskaźnik poziomu paliwa i to juz roczniki chyba od 95'Między szybkościomierzem a obrotomierzem znajduje się mały zegarek ze wskazaniem poz.paliwa.Fajna sprawa.Ciekawe czy do B6 moznaby zamontować?Co do res.w Bandziorze(95-00),to mam dane,które mówią o 4,5L reserwy w zbiorniku.Hmmm.....
pozdr
pozdr
-
- BS Brother
wlanczam rezerwe wedlug kilometrow!! nigdy nie zastanawialem sie ile zostalo tam benzyny!!! wiem ze po zalaniu do pelna i kiedy licznik zbliza sie do przejechanych 280km musze zjechac na stacje
ale swoja droga wskaznik by sie przydal tak czy inaczej!!!
ale swoja droga wskaznik by sie przydal tak czy inaczej!!!
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
Jest w B6 tylko od 2002 ( jak się pomyliłem to prosze o korekte ) . Poniżej obrotomieża na tej samej tarczy, elektroniczny . Czyli najlepszym rozwiązanie było by przełożyć obrotke z B6 K2 w gore i czujnik z baku.nie wiem dlaczego nie ma w banditach jakiegokolwiek wskaznika poziomu paliwa!!?? jest wogole jakas mozliwosc dorobienia?
http://www.bikepics.com/pictures/517996/
Położenie Res to taki uproszczony wskaźnik pozostałego paliwa albo inaczej Alarm że trzeba się rozglądać za stacją ale faktycznie lepiej patrzyć na przebieg od tankowania i kojarzyć fakty - ja kiedyś byłem święcie przekonany, że po zatankowaniu przełączyłem kranik w pozycję ON a w rzeczywistości jeździłem w położeniu RES - jakie było moje zdziwienie jak zaczeło brakować paliwa i chciałem przełączyć w położenie RES - nie muszę Wam tego chyba opisywać !! na szczęście udało mi się dojechać w okolicę stacji benzynowej przechylając motor na lewą stronę (musiało to dziwnie wyglądać) ale jeszcze kilka setek paliwa "znalazłem" w zbiorniku w ten sposób
...
witam...
zalałem ostatnio zbiornik do pełna, po sam otwór wlewowy, przejechałem ok 220 km o coś jakby moc stracił... zgasiłem go, odpaliłem po chwili i wsio ok.... przejechałem kilka km i znowu, więc na rezerwę przerzuciłem. Ale jak otworzyłem bak to paliwo widzę, ok 15 cm ponizej otworu wlewowego... Czy w bandicie widać paliwo jak trza przełączyć na rezerwę. Nie wiem właśnie czy to wina braku paliwa czy moze gaźników - jestem przed synchronizacja i czyszczenie (motor stał prawie rok można powiedzieć że nie jeżdżony - gość zrobił przez sezon ok 1000 km, myślę że jakiś osad w gaźnikach się zebrał i moze co jakiś czas przytyka dyszę)....
Pozdrawiam
zalałem ostatnio zbiornik do pełna, po sam otwór wlewowy, przejechałem ok 220 km o coś jakby moc stracił... zgasiłem go, odpaliłem po chwili i wsio ok.... przejechałem kilka km i znowu, więc na rezerwę przerzuciłem. Ale jak otworzyłem bak to paliwo widzę, ok 15 cm ponizej otworu wlewowego... Czy w bandicie widać paliwo jak trza przełączyć na rezerwę. Nie wiem właśnie czy to wina braku paliwa czy moze gaźników - jestem przed synchronizacja i czyszczenie (motor stał prawie rok można powiedzieć że nie jeżdżony - gość zrobił przez sezon ok 1000 km, myślę że jakiś osad w gaźnikach się zebrał i moze co jakiś czas przytyka dyszę)....
Pozdrawiam
-
- BS Brother
gazniki na pewno musisz wyczyscik!! sprawdz filtr paliwa jesli taki masz zalozony!! w bandicie widac paliwo jak trzeba przelaczyc na rezerwe!!!
ja po zalaniu do pelna wlanczam rezerwe po przejechaniu okolo 200km, a caly bak powinien starczyc na okolo 300km!!
pozdrawiam
ja po zalaniu do pelna wlanczam rezerwe po przejechaniu okolo 200km, a caly bak powinien starczyc na okolo 300km!!
pozdrawiam
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany
MZ ETZ 251
Hayabusa K9-sprzedany